reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamusie w 2012

Fleur- to napisz co nieco o tym domku, please...!!!:-) Jak wygląda? Jak duży? Może masz jakieś zdjęcia, to prześlij na pw? A byliście już w ogóle pytać czy dostaniecie kredyt na ten właśnie dom? Pytam, bo my jesteśmy trochę zieloni w tym temacie, ja wyszukuję mieszkania, umawiam nas na ogladanie, ale nie wiem jak to wszystko w czasie wyglada? No bo od tego jak już się na jakieś mieszkanko zdecydujemy, a potem idziemy się starać o kredyt, to trochę to trwa, a jeśli w tym czasie ktoś inny już kupi nasze upatrzone mieszkanie? Jak się przed tym zabezpieczyć? Mam nadzieję, że nie nagmatwałam za bardzo i rozumiesz o co mi chodzi...?;-)

Misia- no, właśnie, może ty już zafasolkowałaś?????????? Musisz koniecznie to sprawdzić! Jak @ nie przyjdzie, to zrób test. A to jest pierwszy cykl po odstawieniu tabletek?

Dziewczyny, ja już spadam, zaraz wraca mój P. bo był u kumpla oglądać mecz.:-p
Dobranoc i pchełki na noc!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D

reklama
A Ja myślę że Misia ma po prostu rozregulowany cykl i tyle...to normalne po odstawieniu tabletek a co najgorsze cyklu będą się teraz wydłużać i skracać i robić psikusy tak długo aż wszystko się w końcu unormuje:-)

Ale oczywiście jeżeli będzie testować to 3mam kciuki:))Oby było po jej myśli...:)

Witam! :-) I ja dopiszę się do Was :-D Nasz Synuś ma 9 miesięcy, a my juz planujemy towarzystwo dla Niego - niestety nie możemy pójsć na żywioł bo są tysiące obwarowań (ginekolog zabrania jeszcze przez 3 miesiace zachodzić w ciążę, cała masa kilogramów do zrzucenia po pierwszej ciazy - wstyd przyznać, ale w ciązy nie przytyłam, za to po niej gdzieś tak 10kg na plusie :zawstydzona/y: - no i jeszcze finanse - żeby móc wziąć pełnopłatny macierzyński najwczesniej mogę rodzić w listopadzie, a to z kolei mi sie nie podoba ponieważ ... maleństwo byoby stratne z dzieciństwem, ponieważ wczesniej by poszło do szkoły ;-)) - no i efekt jest taki, że rodzić chcę na poczatku roku 2012 ;-D Super widzieć, że jest nas więcej! Oby się nam wszystkim udało :-D Aaaa - jeszcze muszę wstrzymać sie z ciążą tak, żeby pierwszy trymestr wypadł tak jak będę miała "wakacje" - ponieważ mam ujemne IgG na cytomegalie i wolałabym się nie zarazić w ciąży..

Misia89 - Hashimoto w ciąży nie jest dramatem - jak tylko masz nieźle dobraną dawke tyroksyny to kilka wizyt w czasie ciązy u endokrynologa w celach kontroli (pewnie trochę Ci podniesie dawkę, bo w ciązy raczej dazymy do tego, żeby TSH było w przedziale 1-2, a w ciaży ma tenedncję do lekkiego wzrostu) i nie ma żadnego problemu :-) No i jeszcze do innego wątku - ja też raczej mówie nie tatuażom, w sumie nie raczej mówię nie, a na pewno..

ewula00 - widzę, że będziemy "starać się" mniej więcej w tym samym okresie - kto wie, może nawet na jakimś podforum miesięcznym się spotkamy ;-)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny,
dopiero co udalo mi sie usiasc na tylku. Glowa mi peka po dzisiejszym pierwszym dniu w pracy. Nowe informacje o obsludze wszystkiego, systemie itd. Spamietalam moze jedna trzecia. Jutro czeka mnie nastepna tura. Ogolnie jednak pierwszy dzien uplynal fajnie i przyjemnie.
Isana, odkad mieszkam w Niemczech nie pracuje w szkole, choc tu sie bardzo oplaca w niej pracowac. Wprawdzie uznano mi cale wyksztalcenie zrobione w Pl, ale trudno bylo sie gdzies dostac, wiec odpuscilam na rzecz pracy w kancelarii. W Polsce pracowalam na uczelni i w szkolach roznych, w tym i lingwistycznych. Bylam krotko przed rozpeczeciem studiow doktoranckich, jednak moje zycie potoczylo sie inaczej, jak widac:-). Zycze Ci, by sie powiodlo ze znalezieniem pracy jak najszybciej.
Misia, dziwne, ze tak dlugo okres Ci sie spoznia i to jeszcze po tabletkach:dry:

Witam, chciałam dołączyć do tematu. Jestem w ciąży, ale niedługo po urodzeniu rozpoczynam staranka na 2012 rok. Chcę, aby różnica wieku moich dzieci była niewielka.

Dziewczyny dostałam @ ;-) Nie było szans zebym zafasolkowala bo caly czas uzywamy gumek i poki co nie bylo zadnej "wpadki" zwiazanej z nimi;-) To wina odstawienia tabletek tylko dziwne, ze to pierwszy cykl bez nich a juz sie spoznia ciekawe co bedzie pozniej....

A o tatuazu mysle takim http://www.mytattoodesignslive.com/wp-content/uploads/2008/02/tattoo4.thumbnail.jpg tylko chcialabym w to wprowadzic jakies kolory i cos dodac jakiegos motylka male serduszka z inicjalami mojego Misia :-) No ale zobaczymy....

reklama
Cześć dziewczyny, od dawna czytam to forum,ale nie mogłam znaleźć odpowiedniego dla mnie tematu.Bardzo chciałabym mieć dziecko, ale mój ukochany chce jeszcze poczekać.Kończę teraz 2 rok studiów, więc za rok mogłabym zacząć staranki:) Podobnie jak Misia89 chcę poczekać aż skończymy z moim 3 rok studiów, bo 4 i 5 pójdzie na pewno łatwiej:)
Pozdrawiam:)

Do góry