reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Lor - cześć cześć :)
mary - kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
buńcia - czekam na foto :)
nagaaa!!!!! - kciuki złapanee!!! &&&&&&&&&&&

reklama
Napiszę Ci jakie my badania robiliśmy, może coś wynajdziesz:
- nasionko P + usg jąder (stwierdzono żylaki powrózka nasiennego, usuniete laparoskopią)
- tokspolazmoza
- TSH
-FT4
-Testosteron
-glukoza
-różyczka
-prolaktyna + prolaktyna z obiążeniem
-przeciwciała antykardiolipinowe (na wykluczenie zespołu antyfosolipidowego)
-test UroGin

Aktualnie czeka mnie bardziej inwazyjne badanie:
- drożnośc jajowodów

Wiem, że to przerażająco dużo badań, ale warto...
kochana i mała sugestia....nie wierz lekarzowi, który mówi, że po jednym poronieniu nie robić żadnych badań, bo mi też to wmówiono!!!!! Teraz człowiek mądrzejszy, ale wtedy zaufałam lekarzowi.
Porób te badanka nawet dla własnej informacji...:tak:
Jak coś to pytaj, jak będe potrafiła pomogę/doradzę...:-)
Ewelinko napisz mi czy jak sie zaczynamy starac ja tez powinnam zrobic niektore z tych badan?

Napiszę Ci jakie my badania robiliśmy, może coś wynajdziesz:
- nasionko P + usg jąder (stwierdzono żylaki powrózka nasiennego, usuniete laparoskopią)
- tokspolazmoza
- TSH
-FT4
-Testosteron
-glukoza
-różyczka
-prolaktyna + prolaktyna z obiążeniem
-przeciwciała antykardiolipinowe (na wykluczenie zespołu antyfosolipidowego)
-test UroGin

testosteron to tez ja mam robić???ok zaraz zadzwonię do przychodni spytam sie czy robia te wszystkie badania i ile to kosztuje

nagapalmo trzymamy powodzenia i kopniak na szczęście &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

nie no jeszcze dobrze sie nie rozkręciłam w pracy a Wy tu tyle nastukałyście ledwo nadrobiłam ale nie pamietam co miałam komu napisać
tylko tyle pamietam:

dzięki dziewczynki za superowe dzien dobry od Was :)

i mary beth trzymam & za rozmowe kwal

ja będe co jakiś czas do Was dziś zaglądać :)

LORELAIN- cześć i czolem
BIBINKA- no takie male kupie bo mi tu ewidentnie brakuje do kompletu 1 ( w tym miesiecu bo po nastepnej wyplacie to jeszcze troche dokupie:rofl2::rofl2:) moze umow sie jeszcze raz na wizyte do ginek.bo to cos naprawde wkurzającego tyyyyle czekac na @:sorry::confused2::confused2:ile mozna byc sopkojnym w tym temacie a Ciebie pewnie hormony roznaszą:crazy::crazy:

WISIEŃKA WLAŚNIE WESZLA DO GINEK-TAKZE PROSZE WSZYSTKIE BABECZKI O KCIUKI ZA NASZA MAMUŚKE-ZEBY POZNALA SIE Z DZWONECZKIEM I MIALA DLA NAS SAME DOBRE WIEŚCI!!!

iwonka - chlamydie też zrób koniecznie, ona powoduje poronienia ...znaczy jej obecność.
Tylko najlepiej ją robic z posiewu, a to koszt ok 150 zł

Wiesienko i dzwoneczku!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za szczęśliwe poznanie! :D

Ewelinko napisz mi czy jak sie zaczynamy starac ja tez powinnam zrobic niektore z tych badan?

Witaj,
nie zaszkodzi zrobić, jak najbardziej można je wykonać, by świadomie zacząć staranka nad potomstwem :tak::tak:

testosteron to tez ja mam robić???ok zaraz zadzwonię do przychodni spytam sie czy robia te wszystkie badania i ile to kosztuje

Ja robiłam, mimo iż mój gin stwierdził, że to moje widzi mi się....i że nie mam włosów na pośladkach jak facet :-D:-D:-D:-D ale jak juz kiedyś pisałam, ja robię wszystkie badania, nawet te niepotrzebne (zdaniem niektórych lekarzy), żeby miec czyste sumienie że zrobiłam wszystko, by mieć dzidzię....:tak:
Zadzwoń, popytaj, skonsultuj....oczywiście wsio potraktuj jako moją sugestię, nie jako wyznacznik :tak:;-)

NAGAPALMA, chlamydia z posiewu może nie wyjść, lepiej zrobić z testu UroGin, zresztą test ten nie jest tylko na chlamydię, ale i też na szereg innych paskudztw, które mogą byc przyczyna poronień...jest drogi, ale myślę, że żadne pieniądze nie mają tu znaczenia, skoro pragnie się mieć zdrowego bobasa ;-)

WISIENKA, &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
reklama
iwonka,mama tak zrobię:tak:.cały czas czuję się ,jak przed @ z nerwami,to sobie wyobraźcie:szok::wściekła/y::szok:
mama masz 2 pw:tak:
nagapalma &&&&&&&&&&&&&&!!!
wisienka&&&&&&&&&&&&&&&&&&&!!!!
lor witaj:tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry