reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Umiejętności naszych pociech :)

morka moja robi to samo od 2 dni dzis rano znow sie obudzilam i patrze mala z nosem w materacu i na brzuchu...dodatkowo w poprzek wyrka....jak sie obudzila i podniosla lepek to byla taka biedna nieprzytomna ze hej! tak jej sie dobrze spalo.

reklama
Ja mam dosyć problemową nową umiejętność:-( Moje dziecię podczas snu obraca sie na brzuch. Wczoraj ją dorwałam jak leżała centralnie na buzi:szok: Panika of kors natychmiast. A dzisiaj już chyba piąty raz ją obracam a ona dalej się turla na brzuchol. Jakaś rada?
u nas to samo rad brak ;) czasem tylko mój potem skrzeczy że na plecy się z powrotem obrócić nie może bo tej umiejętności jeszcze nie opanował ;)

I mnie kurcze Alanek wystraszył bo zaczynał płakac ja podchodze a biedactwo na brzuszku i nie dawało sobie rady:sorry:

A taka super umiejetność to chwytanie za stópki i tak się nimi bawi haha:-D

Położyłam Miśkę na macie - bawiła się motylkami - siedze sobie klepię na BB - podniosam wzrok i szukam gdzie polazła - a Misia pod matą leży i tylko stópki jej wystają...jak to zrobiła nie mam pojęcia;) i tak to spuścic moje dziecko z oczu na 3 minuty i zająć się BB:)

U nas na razie grzecznie śpi na pleckach, czasami ją tylko w poprzek łóżka znajdę, ale zazwyczaj grzecznie jest :-) No i miś być musi, czasami się boję, bo ma go zazwyczaj na buzi, choć żeby się udusić, to musiałaby go chyba z całej siły do nosa przytknąć.

mój Olinek ,nauczył sie robic kosi kosi:tak:jak mu powiem pokaz kosi kosi ,to uderza jedna łapką o drugą i sie cieszy:-Dnie zawsze jeszcze załapie ale juz wie o co chodzi:-)jak nagram filmik to wam wrzuce

A u na z nowych umiejętności:

wyciaganie raczej jak chce do kogoś na rece
jak widzi ze jem to bije sie łapkami o brzuszek , komicznie to wygląda
w łózeczku przemieszcza sie i spi w "ochroniaczu"
przemieszcza się po podłodze, wykumała i podnosi tyłeczek i tak sobie "skacze" jak narazie do tyłu:-)

aha i zaczeła pić z niekapka,:-D

Czy Wasze dzieci też robią ustami tak, jakby żuły chamsko gumę, tylko bez mlaskania? Czy to nie są jakieś ćwiczenia do mówienia?

reklama
a Mati nauczył się strasznie marudzić, robi to od wczoraj cały czas :) i wie już, że raczki mamusi są the best i jak mamusia zniknie z horyzontu to trzeba płakać

Do góry