reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
Wiem , wiem - miało mnie tu nie być , ale jak mogłam nie pogratulować maxwelll:-D kochana zazdroszczę , podziwiam i trzymam kciuki. I prosze tu nam zdawac relacje z pierwszych usg, kopnieków itp., co by nam tu serca z zazdrosci spuchły :)

dzien dobry a moj kangurek wlasnie padl w chuscie
wczoraj czekalam na meza u mamy i dalam malemu jesc o 19 i spal do 6 rano szooook (o 2 jadl), a dodam ze maz skonczyl dopiero o 23 i dojechalismy do domu i maly ani drgnal. Stwierdzilam ze juz mamy troche odchowane te pociechy nasze. Jeszcze tak nie dawno o 19 juz ryk, musial sie kapac jesc i spac w swoim lozku a teraz :-)

dziendoberek!
ja dzisiaj znowu rok starsza wiec z tej okazji dalej siedze w koszuli i leniu****e:-D ale nic trzeba sie wziasc w garsc, wykapac ubrac itp bo musimy sie dzis wybrac na ten nieszczesny kurs naturalnego planowania rodziny no i we wtorek juz lece do pl wiec trzeba ostatnie pranie zrobic popakowac itp zeby nic nie zapomniec....:tak: ciekawa jestem jak mala zniesie lot..... no nic zbieram sie bo inaczej caly dzien bede w tej koszuli biegac....:-D

dziendoberek!
ja dzisiaj znowu rok starsza wiec z tej okazji dalej siedze w koszuli i leniu****e:-D ale nic trzeba sie wziasc w garsc, wykapac ubrac itp bo musimy sie dzis wybrac na ten nieszczesny kurs naturalnego planowania rodziny no i we wtorek juz lece do pl wiec trzeba ostatnie pranie zrobic popakowac itp zeby nic nie zapomniec....:tak: ciekawa jestem jak mala zniesie lot..... no nic zbieram sie bo inaczej caly dzien bede w tej koszuli biegac....:-D

Urodziny? wczoraj czy dzis?
Ps Najlepszego :)

Katrenki Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin Bez

Załączniki

• 0.gif
    0.gif
    43 bajtów · Wyświetleń: 90
tak w zizzair jest teraz 32kg huuuuuuuuuura! bo ja sie zastanawialam jakim cudem spakuje siebie i mala na 6tyg w 15 kg:eek: no i jeszcze poreczny do 10kg:tak:

Heh, bez przesady, da rade sie spakowac, ja jestem w Polsce na 4 tyg. i sie spakowalam z mala w 15 kg:) oczywiscie plus podreczny 10 kg, czyli lacznie 25kg:) rzeczy malenstwa nie zajmuja zbyt duzo miejsca, ciuszki takie malutkie przeciez, a zabawek nie bralam bo tutaj tyle dostala *******ek, ze nie mozemy teraz wszystkiego zabrac do Ediego, bo sie nie zmiesci...

Witam wieczorkiem:-)
Rozmowa z ksiedzem trwala chwilke i mimo zee byla nastawiona ze dupa bedzie z chrztu i uslysze niewiadomo jaki wyklad ksiadz okazal sie normalny hehe..powiedzial ze ochrzci dziecko jak przyniose zgode od proboszcza z naszej parafi(ciekawe czy mi je da skoro odmowil chrztu Majce) co do koscielnego powiedzial ze on moze jedynie naklaniac do slubu a chrzest bedzie jak bedzie zgoda:-)wiec super:-)tylko ze chrzest dopoero w druga niedziele wrzesnia nie wiem czemu tak pozno??w wakacje nie ma chrztow??P

Heh, ksieza nie robia prawie problemow, jesli rodzice nie maja koscielnego, tylko ze nie dostaniecie przy spowiedzi rozgrzeszenia i nie mozecie isc do komunii, ale ogolnie sie ciesza, ze dziecko sie chce ochrzcic (oczywiscie kasa sie tez liczy:) co innego chrzestni, nie moga byc bez koscielnego zeby podawac dziecko do chrztu, ale to zalezy tez od ksiedza i kosciola.
My chrzcilismy mala w Polsce 6.06, my po koscielnym ale chrzestnej robili ksieza problem tak, ze przez ten chrzest wziela koscielny na dwa dni przed chrztem:) hehe. Dzieki Marysi byl wiec kolejny slub w rodzinie, heh.

Wszystkiego najlepszego!!!!:-)
A ja chciałam się Wam pochwalić, że...Marysia będzie miała rodzeństwo:-).Zrobiłam dziś test i wyszły dwie kreski - grube linie, że nie da się nie zauważyć!!!:-)

Wielkie gratulacje.

Witam cioteczki:)
My nadal sie urlopujemy w Polsce, juz ponad 3 tyg. jak jestesmy w kraju, wypoczywa mi sie swietnie, bo mam pomoc rodzicow, a mala jakby odzyla tutaj, strasznie poszla do przodu. Duzo gaworzy i spiewa, baba, dziadzia, dada, gaga, mama, tata, ajaj, tak, daj, nie, itd..... rozgadala sie na calego:) probuje tez raczkowac, podnosi sie i albo sie buja do przpdu i tylu, albo idzie do tylu jak rak, niestety, jeszcze nie obczaila jak poruszac sie w przod:)
Tato mi ja zabiera codziennie rano jak sie obudzi, tzn. ok. 7 i ja zabawia, a ja spie codzien do 10:) w dzien tez daje sie usypiac rodzicom na kolanach, wiec to dla mnie wielkie odciazenie. Przed wyjazdem bylam juz tak zmeczona wszystkim, sama z mala cale dnie, maz tylko popoludniami pomagal, ale w sumie istnial tylko cyc i nic wiecej, bywalam wiec juz wykonczona... a teraz odzylam i strasznie zaluje, ze nie mam tam, na wyspach przy sobie rodzicow. No ale nie mozna miec wszystkiego...
Fotki z chrzcin wkleje, jak zgram w koncu. Niestety, nie dam rady nadrobic zaleglosci, ale poczytalam kilka ostatnich stron i mniej wiecej wiem co u was. Inne watki tez nadrobie na dniach.

Chcialam sie pochwalic, ze ominela nas ospa, o ktora tak sie balam, bo mialysmy stycznosc po przylocie, widocznie mleko matczyne rzeczywiscie ochronilo moja dzidzie od tego chorobska.
Za to w tym tyg. mala zalapala jakas infekcje gornych drog oddechowych, ma katar i ropieja jej oczka, bylysmy u lekarza i po kropelkach sie teraz poprawia. Mimo choroby, mala jest ozywiona i skora do zabaw caly dzien. Do wszystkich chetnie idzie na rece i potrafi sie zabawic doslownie wszystkim.

Pozdrawiam was i zycze wszystkim mamusiom duuuzo wypoczynku i pomocy ze strony bliskich.

reklama
Do góry