reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ionka, dostalam list. Mamy doslac dokumenty...
I tu jest problem, bo znalazlam P60 (od 2005r. tak jak chca), ale brakuje za 2007, czy orientujesz sie gdzie moglabym dostac kopie? W firmie czy w revenue?
Zawsze cos :crazy:

E: Moje Dziecie sie zresocjalizowalo :D
Po sniadaniu spal 2h, a po obiedzie spi juz ponad 3h na balkonie :)

Ostatnia edycja:
reklama
My juz dzisiaj po spacerku, w koncu Redan nie plakal...ufffff, byl taki grzeczny, az plakac mi sie chcialo ze szczescia...:-)
A po koszmarnej nocce tez juz odespal, rano 3 godzinki, a w poludnie 2 godzinki snu...Teraz tylko sie bawi, na szczescie juz nie placze jak wczoraj....moze usnie na godzinke przed kapiela.

yra gratulacje!Ja nigdy niczego nie wygralam, mimo ze wysylam rozne smsy i maile....

mazia tutaj nawet nie mozna kolder dla takich malych dzieci uzywac, dopiero od roczku, bo wlasnie z powodu tej smierci lozeczkowej, uduszenia...ja tylko uzywam przescieradelka, lub niczego (u mnie w domu jest raczej stala temperatura 20-22 stopnie)

mazia - tak jak pisałam to teraz zalecają wprowadzać gluten w 4 miesiącu -dla dzieci karmionych piersią (nie po 4 tylko w 4). No i on sie daje do zupki (tak zalecają). Więc skoro są takie zalecenia , to chyba krzywdy nie zrobimy ;)

Witam sie:)))

Franuś wykąpany i śpi w łóżeczku. Oby jak najdłuzej!!!! ;) Dzisiaj przyszła mata edukacyjna. Mysleliśmy z M ze wybuchniemy ze śmiechu. Zawiesiłam mu nad buzią lusterko i gadał do siebie, w koncu ktoś go słuchał i śmiał się z jego dowcipów. Po prostu zjeść chciałam mojego synusia :))
Później troche był marudny ale to z powodu tego że kupki nie robi od 4 dni. Zobaczymy jak bedzie jutro. Dam mu wode przegotowaną i może go ruszy.
Jejku dziewczyny Wy macie szczęście. Wygrywacie tyle rzeczy a ja nic grrrr no ale za mało uczestnicze w konkursach. Chociaz jak bylam jeszcze w ciązy (jakby wieki temu!!;) ) kupiłam banany i miałam paragon wysłac i dostałam wczoraj opakowanie na banana z firmy Chiquita ;))))) jedyna "wygrana" przeze mnie rzecz ;)) hehe
Byłam wczoraj wieczorem na stronce Nestle żeby sie zorientować w tych wszystkich kaszkach itd bo nie miałam o tym pojęcia ;) W przyszłym tygodniu już się zaopatrze w takie cuda.
Gratulacje dla nowych moderatorek :D:D:D:D

Można założyć wątek zamknięty w dziale "album rodzinny", ale on nie jest na hasło, tylko podaje się administratorce loginy użytkowniczek, które mają mieć dostęp. Wątek też musi chyba założyć administracja.

Z tego co ja sie orientuje, watek nie musi byc nowy tylko mozna obecny zdjeciowy zrobic jako zamkniety w album rodzinny... my tak zrobilismy wlasnie na sierpniowkach i dostep maja tylko mamy ktore sa podane dla admina i wipisane... wiec jak nie jestesmy zalogowane na swojego nicka to nie mozemy tam wejsc.

ED:
Dziewczyny a co z tymi adminami?? bo ja doczytuje od konca i nie moge nic znalesc...

a po za tym to sie rozlozylam, chrypa, katar i wogole nic mi sie nie chce tylko spac... glowa mi peka i napilam sie wlasnie kawy.. pierwszy raz od nie pamietnych czasow.. zobaczymy jak zareaguje na nia Polcia

witajcie
my dzisiaj pilismy swierzutki soczek z marchewki na początku troszke nam nie smakowało ale dosypałam tak odrobine cukru i maly wypil :)
wogole to wczoraj pierwszy raz wypil 50 ml soczku jablkowego a dzisiaj pierwszy raz 50 ml marchewkowego jutro bedziemy pic moze pomieszany :)
musze przejrzec sobie co mozna dawac po 4 miesiącu i powoli niedlugo malemu wdrazac
a co do tego glutenu to w czym on jest?? wychodzi na to ze maly moglby juz cos z tym jadac bo jestesmy w polowie 4 miesiąca :)
a moj uwielbia stac przed lustrem (ale musi byc duze zeby caly siebie widzial) i wtedy gada i sie smieje i szaleje do dzidziusia w lustrze taki cudny wtedy jest
ja na noc przykrywam tylko kocykiem jak sie budzi na jedzenie to jest zwykle rozkopany ale jak on sie kopie to 2 razy machnie noga i nogi leza na kocyku, jak jest pzykryty pieluszka to wtedy zdarza sie ze na siebie ją wciągnie

czy jak karmicie dzieciaki butla na spaniu to odbijacie je jeszcze potem? i jak to robicie zeby nie rozbudzic...?
chce sprobowac podac butle i sie zastanawiam...

mazia - tak jak pisałam to teraz zalecają wprowadzać gluten w 4 miesiącu -dla dzieci karmionych piersią (nie po 4 tylko w 4). No i on sie daje do zupki (tak zalecają). Więc skoro są takie zalecenia , to chyba krzywdy nie zrobimy ;)
A skąd masz takie info? Bo ja znalazłam takie:

"Dania glutenowe wprowadzamy wcześniej. Do tej pory zalecano, by produkty zawierające gluten podawać dziecku dopiero w 10. miesiącu. Najnowsze badania dowiodły jednak, że wcześniejsze, stopniowe podawanie glutenu może zmniejszyć ryzyko wystąpienia celiakii (choroby trzewnej). Do diety niemowląt karmionych piersią można wprowadzać gluten już w 5. miesiącu życia, zaś karmionych butelką – w 6. miesiącu życia. Gluten dodajemy do jednego posiłku w ciągu doby. Jego niewielką ilość – 2-3 gramy kaszki manny (to płaska łyżeczka od herbaty) trzeba zmieszać ze 100 ml mleka (odciągniętego z piersi lub modyfikowanego) bądź dodać do zupki jarzynowej."

Zresztą już 3 lata temu ten schemat obowiązywał.

Podam jeszcze link: http://www.dlarodzinki.pl/artykul/czytaj/wazne-zmiany-w-schemacie-zywienia,655/

Ostatnia edycja:
to co, mamy nowe moderatorki?? :) mam juz gratulować?? :)

no i gratulacje farciary :D ja nic nigdy nie wygrałam, no kiedyś w totka 29euro ;)

moje dziecko śpi i śpi dziś, chyba musi odespać te poprzednie dni, kiedy spała tylko po godzinie- półtorej w ciągu dnia...
teraz tez poszła spać całą godzinę wczesniej!! oby mi nie wstała o tą godzinę wcześniej rano ;)

Ionka moj M dzwonil wczoraj do biura paszportowego i powiedzieli ,mu, ze na dniach dostanie list, ma wypelnic i odeslac, podejrzewam, ze chca jednak p60 :crazy: a pozniej cos gosciu gadal, ze jeszcze trzeba miesiac czekac :wściekła/y: no chyba sobie zarty stroja!!! Jak juz dokumenty odeslemy, to bedziemy do nich dzwonic codziennie, bo lecimy 16 lipca!
Wlasnie sprawdzalam na str. paszportowej, oto info: This application could not be processed. A letter outlining the reasons for this decision has been posted to you.
No i co teraz? :-( Nie wyglada to, ze trzeba doslac dokumenty... M siedzi tu 10 lat, jak to jest odrzucenie wniosku to sie wkurze. Normalnie plakac mi sie chce :-:)-:)-( O co chodzi???

Ionka, dostalam list. Mamy doslac dokumenty...
I tu jest problem, bo znalazlam P60 (od 2005r. tak jak chca), ale brakuje za 2007, czy orientujesz sie gdzie moglabym dostac kopie? W firmie czy w revenue?
Zawsze cos :crazy:

Tabasia, u nas było tak samo taka sama informacja, że wstrzymano procedurę. potem 11 czerwca wysłałam dokumenty, które chcieli i teraz jest ciągle info, że dokumenty zarejestrowane i czekają :/ a te P60 miały iść już konkretnie do kogoś tam i znów to samo, już ponad tydzień. my dosłaliśmy P60 od 2004 roku do teraz, bo tak napisaliśmy w tych pierwszych dokumentach. szczerze powiedziawszy,nie mam pojecia, gdzie mozna zdobyć te P60 zaległe. ja tez nie dostałam rok temu i w tym, bedę musiała zapytać w pracy. a jak nie, to Revenue...

a co do tego glutenu to w czym on jest?? wychodzi na to ze maly moglby juz cos z tym jadac bo jestesmy w polowie 4 miesiąca :)

gluten jest w kaszy mannie. na początek podejrzewam, że wystarczy znikoma ilość, np łyżeczka od herbaty do zupki.

a ja soków w ogóle nie daję, mała pije herbatkę, a na podwieczorek dostaje duszone jabłko lub jak dzis gruszkę.
gdzieś czytałam, że sok jabłkowy może hamowac łaknienie u małych dzieci, że "oszukuje" brzuszek...

reklama
e-kord- chyba trochę nauczycielek tu jest :tak:
A moj dzis mial 4 drzemki max 30 min jedna;) ale teraz juz spi i mam nadzeje ze dluuuuugo pośpi ;)

Gratuluje wygranych, jato jakis kubek kiedyś :-D i książkę w radio zet ;) aaa i loda -Big milka ;) :-D, a duzo gram . a mam znajomą ktora wygrala w kryrzowkach -2 samochody, wieze, lodowke, mikroffale,telewizor,wycieczke zagraniczną itp.za duzo wyisywac.... tak wogole to prawie cale mieszknie sobie umeblowala.

Do góry