reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Cześć!

U nas też straszny wiatr, ale ciepło. My już po spacerze :-) Teraz zanosi się na deszcz, więc drugi spacer może nam się nie udać.
Dzisiaj wymyśliłam, co może pomóc mojemu małemu w zasypianiu. Kiedyś znajoma mi radziła (swoją drogą w szpitalu właśnie tak robiły pielęgniarki), żeby dziecko owinąć z rączkami wzdłuż tułowia pieluchą, wtedy mu ręce nie podskakują i ładnie zasypia. Jeszcze niedawno ten pomysł nie podobał mi się, bo jak to tak pozbawiać malucha swobody ruchów. Dzisiaj spróbowałam, bo żal mi go strasznie, jak tak zasypia i przez te ręce się budzi i płacze. I nie chcę zapeszyć, ale chyba mu tak lepiej :tak: Drugi raz, nie licząc spaceru, spokojnie sam zasnął.

Mysza m, dobrze, że wiesz, co małemu dolega. Będzie dobrze!

reklama
Effa! witaj! :) co u Was?? :)

Ionka[/B] moj wczoraj zadzwonil do Dublina i zje... tam jedna babe. Wszystko poszlo o to, ze chcial zapytac o jedna rubryke w Formie A, no a ta od razu, ze ona sie rozlacza, zeby zadzwonil pod inny nr i takie tam :/ nie udzielila mu oczywiscie zadnej informacji, zaloze sie, ze nawet nie wiedziala o co pytal! Byla tak niemila, ze oberwalo jej sie za p.express i pare innych. Za chwile zadzwonil znowu i juz odebral konkretny koles, wszystko szybko wyjasnil, zamiast p60 za 2007 przyjma p21 z revenue. Wiec luz. Powiedzial, ze nie powinno to juz dlugo potrwac :-)

nasz paszport juz sie drukuje :D
wczoraj mieliśmy debatę, jak z tym wóziem się zabrac, bo ja chcę gondole wziąć i fotelik, a potem gondolę zostawic w Pl. no mówię, masakra, wyszło że najlepiej kipic ogromniasta walizę, gondole do środka i dopchać jeszcze Oli rzeczami, bo zrobiłam listę potrezbnych i zgroza mnie ogarnęła! tyle tego!! szok.
aaaaa ame stresy :/

no i dostalismy wyrok od lekarza: atopowe zapalenie skory:-(

ojjj, współczuję... ale powiem Ci, że w żłobku miałam dwoje dzieci potwornie tym dotkniętych i jak skończyły roczek, skóra się baaaardzo poprawiła :)

oooo idę, bo mały głód czeka na dynię ;)

No wiec po dluzszym zastanowieniu stweirdzilam, ze bede probowac jeszcze karmic piersia, ale nic na sile, jak zobacze ze Maly dobrze reaguje na ta mieszanke co mam przepisana, to pewnie w miesiac bedziemy calkowicie na modyfikowanym. Na razie kropelki Fenistil zdzialaly cuda- Mlody prawie caly czas spi, z przerwa na cyca:) Chyba przynioslo mu to duze ukojenie. Za godzinę mam zamiar podac Nutramigen i zobaczymy co sie bedzie dziac...

Dzisiaj tak sobie pozaglądałam do innych wózków podczas spaceru i byłam w szoku. Fakt, że był mocny, chłodny wiatr, ale raczej ciepło. Mój mały miał cienką bluzkę, body z krótkim, spodnie, skarpetki i cieniutką czapkę, bez koca, tylko to przykrycie wózkowe (nie wiem, jak to nazwać). Wydawało mi się, że i tak mu za ciepło. A inne dzieci opatulone w grubaśne koce :szok: No a matki w bluzkach na ramiączkach albo z krótkim rękawem.

Mysza bardzo mi przykro z powodu Franka, wiem co to znaczy...
My jestesmy na Nutramigenie i powiem Ci, ze jest super. Mleko nie czarujmy sie, smierdzi, ale po tygodniu juz tego zapachu sie nie czuje. Alex na poczatku ladnie pil, pozniej sie krzywil, a teraz nie ma najmniejszego problemu :happy2:
Ja nie wiem czy u nas jest skaza czy nie. Chcialabym zrobic prowokacje i podac mu normalne mm, ale boje sie reakcji. Za 3tyg. bede u pediatry z prawdziwego zdarzenia, to zapytam.
Mojemu caly czas na buzce wychodza jakies krostki. Jedne schodza, to sa kolejne. Nie wiem z czego :eek:

Ionka Ty pisalas kiedys, ze Ola zaakceptowala smoczek Nuk. Czy jest on lateksowy?
Bo ja dzis kupilam kolejny, wlasnie taki, troche czuc tym lateksem, ale Alex w koncu go nie wyplul.
Moze na poczatek jak sie nauczy smoczka i zapomni o kciuku, a pozniej zmienie na silikonowy.
Obecnie mam chyba z 20 roznych smoczkow :-D
I kupilam protexin, z tamtej apteki w koncu sie nie odezwali.
Jak podawalas? Raz dziennie do mleka?

Ionka Ty pisalas kiedys, ze Ola zaakceptowala smoczek Nuk. Czy jest on lateksowy?
Bo ja dzis kupilam kolejny, wlasnie taki, troche czuc tym lateksem, ale Alex w koncu go nie wyplul.
Moze na poczatek jak sie nauczy smoczka i zapomni o kciuku, a pozniej zmienie na silikonowy.
Obecnie mam chyba z 20 roznych smoczkow :-D
I kupilam protexin, z tamtej apteki w koncu sie nie odezwali.
Jak podawalas? Raz dziennie do mleka?

my mamy takie smoczki
NUK SILIKONOWY SMOCZEK USPOKAJAJĄCY(6-18 2 SZTUKI (1058668421) - Aukcje internetowe Allegro
czyli jednak silikonowy ;)

protexin dawałam raz dziennie do mleka po około 1/3 saszetki.

Tabasia - Kubie też co chwilę wyskakują jakieś krostki, czasem ropne, a nawet ma na brodzie kilka zaskórników:szok: Sądziłam, że to może nadal ten trądzik niemowlęcy, ale on chyba tylko miesiąc trwa...:confused:
Na szczęście wszystkie te chropowate i szorstkie miejsca mu poznikały:tak:

Aha, miałam Was zapytać, bo pisałyście coś o gazach. Kuba od jakiegoś czasu puszcza w nocy takie okropne bąki, że hej. Mniej więcej o 3-4 rano muszę wstawać i go uspokajać, bo mimo że śpi, to się wierci i pruka. Myślicie, że podanie np Espumisanu by na to pomogło?

Ostatnia edycja:
No wiec po dluzszym zastanowieniu stweirdzilam, ze bede probowac jeszcze karmic piersia, ale nic na sile, jak zobacze ze Maly dobrze reaguje na ta mieszanke co mam przepisana, to pewnie w miesiac bedziemy calkowicie na modyfikowanym. Na razie kropelki Fenistil zdzialaly cuda- Mlody prawie caly czas spi, z przerwa na cyca:) Chyba przynioslo mu to duze ukojenie. Za godzinę mam zamiar podac Nutramigen i zobaczymy co sie bedzie dziac...
Fenistil ma też działanie usypiające :-D. Tak samo jak Zyrtec i inne leki przeciwalergiczne :tak:

Rany, ale Adaś dzisiaj daje popalić... Nic tylko na rękach, a tak to wrzeszczy. Nie wiem czy to zęby, czy dlatego że spaceru nie było i brat mu nie dał się wyspać... Czy faktycznie mu alergia doskwiera :confused:

reklama
Tabasia - Kubie też co chwilę wyskakują jakieś krostki, czasem ropne, a nawet ma na brodzie kilka zaskórników:szok: Sądziłam, że to może nadal ten trądzik niemowlęcy, ale on chyba tylko miesiąc trwa...:confused:
Na szczęście wszystkie te chropowate i szorstkie miejsca mu poznikały:tak:

Aha, miałam Was zapytać, bo pisałyście coś o gazach. Kuba od jakiegoś czasu puszcza w nocy takie okropne bąki, że hej. Mniej więcej o 3-4 rano muszę wstawać i go uspokajać, bo mimo że śpi, to się wierci i pruka. Myślicie, że podanie np Espumisanu by na to pomogło?

u nas fiolkowa bebilon pepti tak działa że mały purta że szok, bo my to mleko dostaliśmy na kolki, także dziwie sie ze maly ma u was problem z gazami na tym mleku

Do góry