mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
pierwsze mleko ok godz 3-4 w nocy a pozniej na sniadanie keszka z owocem ok 7:30raczej takwiec to samo ... ;]
no ale o te mleko mi chodzi ;P
a na sniadanie dajesz Soni czy na noc ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
pierwsze mleko ok godz 3-4 w nocy a pozniej na sniadanie keszka z owocem ok 7:30raczej takwiec to samo ... ;]
no ale o te mleko mi chodzi ;P
a na sniadanie dajesz Soni czy na noc ?
Pytanie dla mam doświadczonych ;D
Arbuz? Kupiłam dziś ale chyba sama zjem. Zaczęłam czytać, ze należy do grupy uczulających owoców i po 9 msc. Wiem wiem, niektóre mamy zaraz napiszą, że dają itd tak jak np. truskawki, jogurty i inne rzeczy, ale my daliśmy ciut truskawki nie wiem po co.........i Oliwierka wysypało troszkę, bo troszkę zjadł?
ja kupiłam najpierw deserek z truskawką po 6 m-cu i Kubę wysypało dlatego truskawek nie daję wogóle
P
_Basia Ty jesteś mamusią alergika (dobrze kojarzę?) jaka jest Twoja wiedza na ten temat. Inne mamusie doświadczone tez niech się wypowiedząDziękuję!
Dziewczynki a teraz na tapecie kaszka Sinlac. Na opakowaniu napisane jest zeby zaczynać od płaskiej łyżki na 4-5 łyżek wody i tak przyzwyczajać. Robiłyście tak czy od razu "z grubej rury"?![]()
Arbuz jest po 5 miesiącu, nie wiem gdzie znalazłaś że po 9-tym.
EDIT: Już widzę, w necie pisze. A ja mam gazetę Mam dziecko i tam pisze że w 6 miesiącu można dawać tak jak brokuły i kalafior.
Uleńka, a o co konkretnie pytasz? .
Ja Sinlac mieszam z kaszką ryżową - na początku 1 łyżka Sinlacu , reszta to kaszka ryżowa, obecnie daję dwie czubate łyżki Sinlacu, dwie kaszki ryżowej i wychodzi mi taka kaszka na gęsto, do której dodaję owoce. Sam Sinlac na gęsto jest dla mnie za słodki, a kaszki ryżowej na Bebilonie Pepti młody nie chce, więc daję w taki sposób i młodemu smakuje. .