reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

Witam dziewczyny!
Ja mam dzisiaj tak podly nastroj ze musze sie wygadac bo normalnie non stop wodospad z oczu. Zaczelo sie od rana bo jakos tak malenstwa mojego nie czuje dzisiaj i o jego stalych porach nawet nie wierci sie jak zawsze i ja juz panika, ze cos nie tak, ze moze to przez wczorajsze "przytulanie" z ukochanym... Ne wiem co robic czy moze dzidzius sobie smacznie spi???
. Druga sprawa to pojechalam dzisiaj na umowiona miesiac temu wizyte u okulisty. Rzecz jasna na kase chorych. Jak dojechalam to sukienka kleila mi sie do tylka, na poczekalni sauna, oczywiscie ani jednego krzesla zeby usiasc bo wszystkie zajete przez siwe glowy, ktore wlepialy sie oczywiscie w moj wielki brzuch. Pomyslalam moze ktores sie zlituje i przepusci, dupa, niedojrze ze 30 osob bylo przedemna to grzecznie pytajac w rejestracji czy moglabym bez kolejki bo ledwo na nogach stoje pani z usmiechem odrzekla ze tylko kombatanci i inwalidzi sa uprawnieni do korzystania z uslug poza kolejnoscia. Myslalam ze ja ugryze!!! Az sie poryczalam ze wscieklosci i oczywiscie wrocilam do domu! Farsa ta nasza sluzba zdrowia!!! I dlaczego musimy na to dziadostwo placic co miesiac, skoro i tak inaczej jak prywatnie nie da rady pojsc na wizyte, bo stare dziady (przeprawszam za wyrazenie) laza po gabinetach w ramach rozrywki chyba!!!!
Masakra!!
Do tego dzidza nadal slabo fika :(
Milego dnia dziewczynki

Bidulka :-(
A co do ruchow maluszka - to pewnie spi.. nic sie nie martw i tak, jak laski radza zjedz cos slodkiego - moze sie po tym odezwie.

Karolinkare - dobrze, ze sie odezwalas i ze wszystko ok.

reklama
Dagna Malgos dziekuje bardzo za slowa otuchy juz mi troche lepiej ale takie sytuacje czlowiek (a w tym stanie to juz w ogole) wyprowadzaja z rownowagi! Zjadlam cala milke i dzidzius zaczal sie odzywac ;) I moze wiecej endorfin sie wytworzy i jakos przetrwam ten dzisiajeszy dzien ;))
Dzieki ze jestescie Wrzesniowki. Z Wami razniej!!!!:-)

Dagna mi tez ostatnio mało w kuchni nie wychodzi ;-) ale cóż muszę gotować a nie koniecznie muszę to jeść :-)
Misiaaka, nie stresuj się... u mnie też tak czasami jest... w piątek u ginki Ona mi pokazuje jak Mała szaleje w brzuszku a ja nic nie czuję... no to doszłyśmy do wniosku, ze ja nie czuła jestem... a powinnam wtedy czuć, bo i łożysko mam na tylnej ścianie i za dużo tłuszczu na brzuszku nie mam... za to wczoraj to Milenka ADHD miała tak mnie wszystko bolało, ze już miałam dosyć ;-) więc jak widzisz są różne dni... a z wywołaniem ruchów to mi dokładnie wytłumaczyła... trzeba zjeść (nie koniecznie słodkie) coś co się lubi i na ten bok się położyć co dzidzia jest ułożona (z reguły lewy) i czekać a na pewno się odezwie..

Cześć dziewczynki:))
Ja już po obronie:) zdane na 5:)
Rzeczywiście miałyście rację to był najprzyjemniejszy egzamin jaki zdawałam:) ale ile się stresu przed nim najadłam to moje.
Dziś na nogach od 4.20 bo przez całą noc myślałam tylko o tym

Coś czuję sie dziś niewyraźnie a pewnie wszystko przez upał. Miałam odkurzyć mieszkanie ale nie dam rady bo co róż pojawiają mi się mroczki przed oczami;( czuję się jak dentka. Dobrze że egzamin był rano bo teraz pewnie nie doszłabym do instytutu.

Tosia ja z jednej strony juz nie mogę sie doczekać września ale z drugiej boję się czy sobie dam radę:(

A ja wybieram się do fryzjera w przyszłym tygodniu bo już nie mogę na siebie patrzeć a w zasadzie na ten odrost:( i bezkształtny fryz.

Zyczę wszystkim udanego dnia:)

cześć Dziewczyny:) Ja też mam termin na wrzesień, szkoda że dopiero teraz tutaj trafiłam:( Jak się czujecie? Jak Wam ciąża mija?? Ja już nie mogę doczekać sie września:)
witamy witamy
chyba wszystkie bysmy chciały już wrzesień i utulić nasze maleństwa........ ja zrobiłam małe zakupy na allegro i cieszę sie , ze udało mi sie u jednego sprzedawcy

Witam mamusie! Ależ dziś upał....ja tylko wyszłam do PUP zanieść L4 i jak wróciłam cała mokra....a mam z 5 min.do PUP.
Misiaaka ostatnio myślałam o tobie....
Wiesz ja też próbowałam się dostać na kasę chorych do okulisty i nie było szans dopiero na pażdziernik:szok:-więc poszłam prywatnie,zapłaciłam 50zł.,żal mi było bo dość ,ze kasy brak to jeszcze takie wydatki....normalnie się poryczałam...ale co miałam zrobić jak musiałam zaliczyć okulistę....
Ja to juz ledwo co chodzę w brzuszku na poziomie pępka mam 126cm!!!:sorry2:
Płakać mi się chce...stresy dochodzą i też mam tak na 6-7 skurczy-tych delikatnie bolesnych na dzień-moja powiedziała,ze to w normie....Mówię wam na nic nie mam siły-chyba depresja ciążowa....
Jeszcze trochę muszę dokupić małemu:torba do wózka,folia przeciwdeszczowa na wózek,pampersy,wanienka i kosmetyki....,ale w czwartek jade na jagody-muszę zarobić chociaż na część....trzymajcie za mnie kciuki bym nie zwariowała od myślenia....:zawstydzona/y:

Dobrze,że jesteście mamusie i cieszę sie każdą z was...

Agusska gratulacje obrony!!!! :-) ja chcę wrzesień, bardzo, bardzo... też cholernie się boję... ale ten dzień i tak przyjdzie :-) wiem, ze damy radę! nie my pierwsze.. :-) to tak na pocieszenie..

Tosia super optymizm! Oby tak dalej ;)
Gizela ano widzisz taka to cholerna ta nasz sluzba zdrowia, bez kasy nic sie nie da, niech to szlag, ale coz, nie mamy wyjscia, trzeba dac rade! A jesli chodzi o depresje to miejmy nadzieje ze az tak zle nie jest, po prostu gorsze dni, hormony wariuja, ten upal no i niekonczace sie wydatki.
Trzymam kciuki dziewczynki za wszystkie zebysmy daly rade, a co do wrzesnia, to ja jeszcze nie chce, ja sie boje jak cholera i niech malutki siedzi i czeka na swoj termin ;)
A co do cwiczen, to czy cwiczycie miesnie kegla? Bo ja jakos zapominam i nie bardzo mi to wychodzi
Milego popoludnia, biore sie za pomidorowke i pierogi z truskawkami :-)

reklama
Aguska Gratuluję!
Tosia zaraż mnie tym optymizmem!....
Misiaaka ja aż tak porodu sie nie boję....boję się tego co będzie potem!
Ach dziewczyny mówię wam....przepraszam za mój mega negatywny humor i samopoczucie!

Do góry