Jestem dziś na maksa nieszczęśliwa
Dostałam propozycję mieszkania na żoliborzu i już biegłam po klucze żeby je obejrzeć, ale pani z wydziału lokalowego ostudziła mój zapał - 18 m2, kuchnia w przejściu, 3 piętro bez windy
(( Na pewno się na takie warunki nie zgodzimy i będziemy czekać dalej... A już przez chwilkę pomyślałam, że taki prezent ślubny nam się trafi, buuuu Najgorsza ta moja głupia radość w pierwszej chwili - już miałam przed oczami urządzanie pokoju dla Mariczki i to że wreszcie osiądziemy na "własnym"... No i nawet siły nie mam nadrabiać zaległości na bb przez ostatnie dni nieobecności
reklama
No właśnie problem w tym że nie pomyliło sięeeeee, chyba ci sie pomylilo. 18m??????????????
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
ja wiem że w pl drogo..
ale jak już miałabym wybierać mieszkanie , to chyba z dzieckiem...
napewno... nie wzięłabym kawalerki
wogóle nie nawidzę ciasnych pomieszczeń
w pl mój pokój był największy ze wszystkich do tego z balkonem
i i tak czułam że mam za mało miejsca...
a co dopiero w 18m z dzieckiem...
wogóle to przeraża mnie wizja wynajmu mieszkań w pl..
moja kuzynka teraz idzie z mężem na swoje... i będa płacić za 2 pokoje 800zł....
ale jak już miałabym wybierać mieszkanie , to chyba z dzieckiem...
napewno... nie wzięłabym kawalerki

wogóle nie nawidzę ciasnych pomieszczeń

a co dopiero w 18m z dzieckiem...
wogóle to przeraża mnie wizja wynajmu mieszkań w pl..
moja kuzynka teraz idzie z mężem na swoje... i będa płacić za 2 pokoje 800zł....

_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
nom.. zgodzę się z Tobą...
ja jak sobie przedstawiłam ich sytuację..
pracują i zarabiają po 1000 zł to ledwo na mieszkanie, prąd, wodę, śmieci i jedzenie..
a jakby się miała taka para jak Ty czy któraś z nas... gdzie pracuje tylko powiedzmy mąż, a kobieta z dzieckiem/dziećmi ... i niech on zarabia 1500-2000 to i tak ledwo na styk by wychodziło , a nawet za mało...
do tego to mieszkanie jest również małe (takie właśnie małe pokoiki 2 jak ten 1 twój)
ja jak sobie przedstawiłam ich sytuację..
pracują i zarabiają po 1000 zł to ledwo na mieszkanie, prąd, wodę, śmieci i jedzenie..
a jakby się miała taka para jak Ty czy któraś z nas... gdzie pracuje tylko powiedzmy mąż, a kobieta z dzieckiem/dziećmi ... i niech on zarabia 1500-2000 to i tak ledwo na styk by wychodziło , a nawet za mało...
do tego to mieszkanie jest również małe (takie właśnie małe pokoiki 2 jak ten 1 twój)

butterfly27
Fanka BB :)
Ja jeszcze wogóle okresu nie miałam, aż już zaczynam się bać że coś nie tak.[/B] jesteś, jestes. Masz szczęście, ze dziś dostalam, bo bęcki by były, ze wykrakałaś!
Współczuję bardzo...18 metrów, ktoś bez serca może takie coś zaproponować. My mamy ponad 50 - 2 pokoje i już mi ciężko pomieścić się z tym wszystkim - 2 wózki, łożeczko, zabawki...dobrze, że już niedługo przeprowadzamy się.Jestem dziś na maksa nieszczęśliwaDostałam propozycję mieszkania na żoliborzu i już biegłam po klucze żeby je obejrzeć, ale pani z wydziału lokalowego ostudziła mój zapał - 18 m2, kuchnia w przejściu, 3 piętro bez windy
((
Pozdrowionka dla wszystkich
reklama
a co ja mam powiedziec? mieszkamy na 24m2 (kawalerka) :/ normalnie klaustrofobii niekiedy mozna dostac zwlaszcza jak balagan sie zrobi :/ doluje mnie ta sytuacja i wkurza coraz bardziej, a cos nie zanosi sie na poprawe
(((