reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Jestem dziś na maksa nieszczęśliwa :( Dostałam propozycję mieszkania na żoliborzu i już biegłam po klucze żeby je obejrzeć, ale pani z wydziału lokalowego ostudziła mój zapał - 18 m2, kuchnia w przejściu, 3 piętro bez windy :((( Na pewno się na takie warunki nie zgodzimy i będziemy czekać dalej... A już przez chwilkę pomyślałam, że taki prezent ślubny nam się trafi, buuuu Najgorsza ta moja głupia radość w pierwszej chwili - już miałam przed oczami urządzanie pokoju dla Mariczki i to że wreszcie osiądziemy na "własnym"... No i nawet siły nie mam nadrabiać zaległości na bb przez ostatnie dni nieobecności

reklama
nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazic tego mieszkania :/ pokoj, owszem, ale gdzie lazienka i kuchnia?

ja sie wychowalam w 48m i dla mnie tamto mieszkanie zawsze bylo ciasne...

ja wiem że w pl drogo..
ale jak już miałabym wybierać mieszkanie , to chyba z dzieckiem...
napewno... nie wzięłabym kawalerki:no:
wogóle nie nawidzę ciasnych pomieszczeń:-p w pl mój pokój był największy ze wszystkich do tego z balkonem:zawstydzona/y: i i tak czułam że mam za mało miejsca...
a co dopiero w 18m z dzieckiem...

wogóle to przeraża mnie wizja wynajmu mieszkań w pl..
moja kuzynka teraz idzie z mężem na swoje... i będa płacić za 2 pokoje 800zł....:baffled:

Niestety w Polsce sprawy mieszkaniowe nie zachwycają, szczególnie jeśli nie masz wysokich dochodów :( tak sobie myślę że 18m2 to miejsce na łóżko i wózek

nom.. zgodzę się z Tobą...
ja jak sobie przedstawiłam ich sytuację..
pracują i zarabiają po 1000 zł to ledwo na mieszkanie, prąd, wodę, śmieci i jedzenie..
a jakby się miała taka para jak Ty czy któraś z nas... gdzie pracuje tylko powiedzmy mąż, a kobieta z dzieckiem/dziećmi ... i niech on zarabia 1500-2000 to i tak ledwo na styk by wychodziło , a nawet za mało...
do tego to mieszkanie jest również małe (takie właśnie małe pokoiki 2 jak ten 1 twój):baffled:

[/B] jesteś, jestes. Masz szczęście, ze dziś dostalam, bo bęcki by były, ze wykrakałaś!
Ja jeszcze wogóle okresu nie miałam, aż już zaczynam się bać że coś nie tak.

Jestem dziś na maksa nieszczęśliwa :( Dostałam propozycję mieszkania na żoliborzu i już biegłam po klucze żeby je obejrzeć, ale pani z wydziału lokalowego ostudziła mój zapał - 18 m2, kuchnia w przejściu, 3 piętro bez windy :(((
Współczuję bardzo...18 metrów, ktoś bez serca może takie coś zaproponować. My mamy ponad 50 - 2 pokoje i już mi ciężko pomieścić się z tym wszystkim - 2 wózki, łożeczko, zabawki...dobrze, że już niedługo przeprowadzamy się.

Pozdrowionka dla wszystkich

reklama
a co ja mam powiedziec? mieszkamy na 24m2 (kawalerka) :/ normalnie klaustrofobii niekiedy mozna dostac zwlaszcza jak balagan sie zrobi :/ doluje mnie ta sytuacja i wkurza coraz bardziej, a cos nie zanosi sie na poprawe :((((

Do góry