reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

Kurcze u mnie niby chmury naszły, ale dalej skwar.
Byłam w aptece i na małych zakupach i ledwo do domu sie doczłapałam.Obiad przygotowałam myślałam,że padnę brzuch mnie boli,napina się co chwilę.
Poleżałam w cieniu, ale jakoś mi niewygodnie w każdej pozycji i tchu brakuje.
Przydałaby się maska tlenowa bo zaraz ducha wyzione.
Mała znowu ma czkawkę.

reklama
Uff wreszcie wróciłam z zakupów w sumie tylko z auta do sklepu do auta do sklepu itd ale i tak mnie to wykończyło upał że hej.

beniaminka właśnie w zabrzu mają takie terminy, cukier mierzyć mierze bo glukometr z paskami sprezentowała mi ciocia :) Co do dietki to staram się jeść mądrze nie jest tak źle z tym cukrem tymbardziej że jakoś w taki upał nie mam w ogóle ochoty na jedzonko więc równocześnie jem mniej i inaczej.

Chyba mojej malutkiej dziś też gorąco bo jakoś mało aktywna oszczędza pewnie siły na wieczór ja też odpocznę trochę i wezmę się za obiadek może. Dziś bez kombinowania spagetti.

Ja już zrobiłam zupę i teraz zabieram się za jakieś porządki, czeka mnie jeszcze prasowanie - ale jakoś ciężko mi się do jednego i do drugiego zabrać, nie mam dzisiaj siły i weny.

Onionek - ja też bym powtórzyła na wszelki wypadek badanie. Ja też tak kiedyś miałam, że miałam cholernie zły wynik, a jak powtórzyłam następnego dnia to był w porządku - jeszcze przed ciążą.
Cieszę się, że fryzura się udała - na pewno ślicznie wyglądasz!

Małgoś - ja też z tych, co się często nudzą i zmieniają wiele rzeczy, ale ja się tak do Twojego avatara i suwaczka przyzwyczaiłam, że teraz nie mogę ;-)Jak czytałam Twoje posty, to od razu widziałam Twoją twarz i tak jakoś inaczej było, ale rozumiem - przyzwyczaję się!

Witam porannie,znikam na pare dni,wczoraj wieczorem na moich rekach zmarl kuzyn.Musze dojsc do siebie,nie martwcie sie o mnie.Zycze wam spokojnego tygodnia i samych dobrych wiesci.
przykro mi bardzo
[*]:-:)-(

U nas upał straszny mimo chmur........ czuje sie dziś spuchnięta jak balon nic tylko leżec odwołałam dziś wizytę koleżanki bo sil nie mam na odwiedziny:confused:

witam Was :-) u nas tez duchota straszna...
Trixi, moje wyrazy współczucia
Beniaminko, wielkie gratulacje dla Syna no i oczywiście dla Mamusi :-) i teraz kciuki za to żeby dostał się na wybraną uczelnię ..
do mnie przychodzi syn kuzynki M, bo ma wakacje.. teraz idzie do 1 klasy, więc jest wesoło... dzwoniłam dziś do szkoły rodzenia, bo sobie pomyślałam, ze może warto.. Pani mnie poinformowała, ze moge się zapisać na sierpień... koszt u nas to 150 zł, więc pewnie się skuszę... ale zobaczymy... jeszcze mam czas na zastanowienie.. :-)
Miłego dnia Skarbki

Dagna masz racje ze jak sie widzi buzie to inaczej sie odbiera posty ale w pracy na kompie nie mam swoich zdjec a w domku jak zasiade do lapka to zapominam zmienic..moze cos wymysle dzisiaj:) ps. ja sama jak patrze na swoj awatar to mi dziwnie bez zdjecia heh.

calineczka27 ja dzisiaj tez jakas do d... jestem..duszno mi i wogole bez sil.

Dagna masz racje ze jak sie widzi buzie to inaczej sie odbiera posty ale w pracy na kompie nie mam swoich zdjec a w domku jak zasiade do lapka to zapominam zmienic..moze cos wymysle dzisiaj:) ps. ja sama jak patrze na swoj awatar to mi dziwnie bez zdjecia heh.

No właśnie. W dodatku ja mam zawsze rację ;-)

Koniec! Tym razem już naprawdę idę, bo w życiu się z niczym, nie wyrobię. W dodatku przez ten upał głowa mnie boli i mam jakoś dość! Miłego dnia dziewczyny!

u Was upal, a u nas ciezko i pochmurnie...tak zle i tak niedobrze...czlowiekowi nie da sie dogodzic:)a co dopiero czlowiekowi w ciazy...:)
ale ja po dwoch dniach siedzenia w domu juz mam dosc...wiec w ramach aktywnosci ide na spacer do parku...tylko zeby sie nie rozpadalo!!!!!!

a zapomnialam!!!Skrzat - bardzo fajna ta piosenka:)

i jeszcze jedno!co myslicie o magnezie z wapnem - bowiem ja taki zakupilam!napisane jest tam, ze odpowiedni dla kobiet w ciazy...?ale wczesniej sie z tym nie spotkalam?w koncu wapna nam tez teraz wiecej trzeba, prawda?no i orientujecie sie czy wapn albo magnez mozna przedawkowac?

wlasnie przeczytalam na swoim suwaczku, ze dziecko na tym etapie cwiczy ssanie kciuka:)a moj akrobata, na usg w ostatnia niedziele, cwiczyl wkladanie stopy do ucha:)maly specjalista:)))tylko jak ja mam sie w ten sposob polapac, gdzie noga a gdzie reka?roznicy miedzy glowa a dupka tez nie zauwazam, niestety...;)

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja!
U nas tez gorac i duchota , a ja dodatkowo mam katar sienny i juz normalnie wymiekam.

Trixi kochana trzymaj sie , bardzo Ci i Twojej rodzinie współczuje:-(

Onionku, nie ma co sie martwic na zapas, ja tez mialam białko w moczu i liczne bakterie. A na nastepnym badaniu miodzio z moczem. Powtórz wyniki i zobaczysz ze bedzie git.

Ja dzis tez zupka krupniczek na zołądkach, poczekalam az wystygnie i wszamałam, potem zagryzlam lodem w czekoladzie:-D

reklama
alcia ja piosenki nie dodawałam to chyba pysia. Ani magnezu ani wapnia zbytnio przedawkować nie można bo jest wydalany z organizmu ale słyszałam że po magnezie to można mieć lekką biegunke. Wapń bierz bo sie przydaje i ja też mam zapisany Ostercal takie skondensowane wapno 2x w tyg mam brać a magnez 2xdziennie.

Do góry