reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

W Motyczu nie wiemy do jakiej grupy będziemy zapisani ale mamy jechać w niedziele za tydzień bo teraz mamy wesele i nie możemy. Zastanawiamy sie nad tym SPA bo tam w Motyczu ta woda jest chlorowana i nie wiem czy Gabi coś sie nie stanie później. A Wy z Julcią od kiedy tam jeżdzicie?

My do motycza jeździmy z Julą od kwietnia 2009, czyli miala niecałe 5 miesięcy jak zobaczyła duuuuuużą wodę.....:-D:-D:-D
My chodzimy w środy, a w niedzielę jest druga grupa o godz.13:tak:

reklama
My już po basenie, Jula jak zwykle ma przypływ energii:blink::blink::blink::blink:zamiast wykazywać choć trochę zmęczenia....
A rowerek super:tak::tak::tak:

Cos dla Was zostawiłam :elvis::elvis::elvis::elvis::elvis:

Sunday
będziesz jutro????

A może Sienio pójdzie na wagary???:-p

Witam się wieczorowo!
karlita super że urodzinki udane! Ślicznie się prezentowałyście z Gabrysią.:-)
madzienka super że wyjazd na basen udany:-)
fogia fajną niespodziankę Ci zrobili w pracy:tak: Aż żal odchodzić od takich ludzi...
talia współczuję braku wózeczka, mam nadzieję że szybko Wam naprawią bo szkoda takiej pogody spacerowej.
mandziula super Mikołaj rośnie, dopiero się urodził a tu już taki duży...
anet15 aby Wam ten remont szybko się skończył:tak:
fornetka3 u nas na kolki sprawdzała się woda koperkowa, przed każdym karmieniem jedna porcja i pomagało na brzuszek. A skazy na szczęście nie miał Kubuś.

Nie zaglądałam tutaj kilka dni bo nie miałam jak, ciągle gdzieś w rozjazdach i tak lecą te dni że szok:szok: Dzisiaj pół dnia na działce, Kuba się wychlapał że jak wróciłam do domu to już od godziny śpi. Ja zrobiłam krem cebulowy, teraz gotuję bób. Zjadłabym jakiejś sałatki ale nie chce mi się robić. Miłego wieczorka.:-)

madzienka super że zakupy udane:tak::tak::tak::tak:

talia ja też motam kieszonke bo tam dziecko jedną warstwą tylo przykryte, podoba mi sięteż 2x ale to zagrubo na lato;-)

sunday super ten rowerek, Maksowi napewno się spodoba:tak::tak::tak:

ja sędziłam dziś u dentysty ponad godzinkę:baffled::baffled::baffled: boszęee jak nie lubie tam chodzić no ale trzeba, i trzeba bedzie jeszce kilka razy niestety:no::no::no:
lece jescze kuchnie ogarnąć bo jutro rano do pola jadę, i to w dodatku sama samochodem:baffled::baffled::baffled::baffled: 3majcie kciuki żebym dała radę wrócić bo strasznie się boję jeździć sama:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Misia u mnie z jedzeniem jest nieciekawie nie jem poza nabiału w każdej postaci pomidorów bo tez uczulają ale czasami się skusze, rzodkiewki, kapusty, kalarepy, papryki a może lepiej napisze co jem bułki z wędlina lub dżemem z czarnej porzeczki, kasze jęczmienną, gryczaną, ryż i mięsa albo gotowane albo pieczone do tego ryby tylko z nimi też ostrożnie. do tego buraczki czerwone na ciepło i marchewkę tez na ciepło i pije kawę inkę z mlekiem kozim krupnik tylko bez śmietany, i rosół aha możesz jeść takie rzeczy jak knedle, pyzy, pierogi oczywiście bez sera białego ja ostatnio zajadałam się pierogami z borówkami pyszności. A co do reakcji Nikosia na nabiał to miał cała buzie obsypana krostkami i był bardzo nadpobudliwy a wiem to stąd ze jak byłam w szpitalu to ordynatorka jest pediatrą i pulmonologiem ze specjalizacja alergolog dziecięcy i ona mnie uświadomiła a najbardziej z nabiału uczula ser żółty.
A my byliśmy na szczepieniu ale okazało sie ze nie możemy się szczepić bo minęło dopiero 2 tygodnie od pobytu w szpitalu wiec mamy się zaszczepić za 2 tygodnie ale było i mierzenie i ważenie wiec nawet mały mimo pobytu w szpitalu fajnie przybiera waży 4850 i ma 62 cm wzrostu. Ok laseczki uciekam trochę dom ogarnąć bo mi sie wczoraj nie bardzo chciało i jakiś obiad dobrze by było zrobić. Zajrzę popołudniu.

Jaki duży z niego chłopak:tak::tak:
hmmmm....ja nie jem serów, masła, śmietany, jogurtów czyli i zupy bez śmietany i naleśniki bez mleka itd. już nie wspomnę o słodyczach-wszędzie coś z mleka:wściekła/y:knedli itd nie próbowałam, ale super, że można (szkoda,że ruskie odpadają:-()...no i teraz idzie też sporo jajek:-D, bo ileż można wędliny i dżemu lub miodu:-D jadłam też pomidory, sałatę i rzodkiewki, ale boję się, że trzeba będzie odstawić:no::no:

Hej dziewczynki
zadzwonili do mnie dziś z mojej drugiej szkoły i bardzo prosili abym przyjechała. No więc pojechałam, trochę niechętnie, a tam całe grono, dyrekcja, wręczyli mi kwiaty i prezent, powiedzieli że chcieli mnie uroczyście pożegnać i podziękować za tą dwu letnią współpracę. Strasznie się wzruszyłam, miłe to z ich strony.
dzięki, dobrze wiedzieć na przyszłość bo jutro to pewnie nie będziemy mieć za wiele czasu, wpadniemy chyba tylko do plazy
jakie to miłe:tak::tak::tak::tak:

Ale upał...ja skorzystałam z ostatniego dnia zwolnienia P i wyskoczyłam na zakupy...w plazie tłumy, parking zapchany:szok::szok::szok::szok:ale zakupy udane...wydałam niewiele a 3 siaty ciuchów wyniosłam:-D:-D:-D:-DJulcia oczywiście dostała najwiecej...i Nelince Madziarki cos się dostało:tak::tak::tak:

super, że udane zakupki:tak::tak::tak:

My do motycza jeździmy z Julą od kwietnia 2009, czyli miala niecałe 5 miesięcy jak zobaczyła duuuuuużą wodę.....:-D:-D:-D
My chodzimy w środy, a w niedzielę jest druga grupa o godz.13:tak:

a właśnie, od kiedy dziecko może pływać w basenie?musi trzymać główkę?a gdzie kupujecie pieluchy do pływania?

sklep z ubraniami ciążowymi... http://www.mami.pl/Oferta/index.html

Ostatnia edycja:
reklama
a właśnie, od kiedy dziecko może pływać w basenie?musi trzymać główkę?a gdzie kupujecie pieluchy do pływania?

podobno od 5 tygodnia, ale moim zdaniem od momentu samodzielnego trzymania główki...rodzicowi na pewno jest łatwiej trzymać maluszka bez konieczności podtrzymywania główki
A pieluszki do tej pory używałam Huggiessów swimmersów i kupowałam je w marketach, ale koleżanka podpowiedziała mi że sa tez pieluszki do pływania w Rossmanie o polowe tansze i teraz w takie zaopatrzyłam się z uwagi na czestotliwość chodzenia na basen:-D:-D:-D:-D

Widzialam :elvis::elvis: :-) SUPER!!!
Bede, chyba ze jutro cos mi w ostatniej chwili wypadnie.

Dzięki...

To czekamy, my będziemy parę minut po 10

Jula dalej skacze i tańczy, nawet jeszcze kąpieli nie było:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:

Do góry