reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

jesli za duzo przybiera to tylko jeden owoc dziennie /lub jeden sok
my niedawno tez jadlysmy rano kaszke (tyle ze manne ale to juz szczegół) z owocem a teraz robimy tak:
6:00 - 230ml mleka
9:30 - 160ml mleka (tzn robie wiecej a ile wypije tyle wypije)
12:30 - 200-220g obiadku
14:30 - 180ml mleka
17:30 - 100g manny na wodzie ze 100g owocu
19:30-20:00 200ml mleka

i śpi bosko do 5:00-6:00 a jak lekko sie przebudza to daje wode lub cieńką herbatke :tak:

ps a zamiast manny rob po prostu ryzowa czy kukurydziana

tylko moj o 8 musi dostac jesc a potem o 11 bo juz marudzi strasznie. Godzin nie uda mi sie zmienic bo jest zaprogramowany tak przez mamusie od 2 miesiecy, moge tylko dac co innego :baffled:. Sok daje tez raz dziennie i herbatke ze dwa razy po 100ml

reklama
tylko moj o 8 musi dostac jesc a potem o 11 bo juz marudzi strasznie. Godzin nie uda mi sie zmienic bo jest zaprogramowany tak przez mamusie od 2 miesiecy, moge tylko dac co innego :baffled:. Sok daje tez raz dziennie i herbatke ze dwa razy po 100ml
Ale ja nie mówie ze masz jej godziny przestawiac ;)
1 posilek - mleko
2 posilek - mleko
3 posiek - obiad
4 posiek - mleko
5 posiek - kaszka z owocem (łącznie 200g)
6 posiłek - mleko
albo jak ci tam pasuje to sobie zmodyfikuj

A ile Ci przybrał że twierdzisz że za dużo?

Asi nie posłużył słoikowy obiad. Pięć godzin po jego zjedzeniu chyba połowę zwymiotowała. Ciągle się jej odbijało, teraz ciężko było zasnąć:-( zobaczymy co w nocy będzie:-(

Dziewczyny a tak z innej beczki daje malemu kaszke 2 razy dziennie
100ml na gesto na sniadanko
i z 50ml z owockami przed spaniem, albo jak dam same owocki to daje do nocnego mleka i lepiej spi.

Pytanie moje takie - jak zrezygnowac z jednej kaszki i ktorej??????

maly ostatnio mocno przybiera i chyba pora z jednej zrezygnowac.'

Obecnie to jest tak:
8.00 - kaszka + owoc
11.00 - 210 mleka
14.00 - obiad
16.00 - 210mleka
18.00 - kaszka+owoc lub sam owoc
20.30 - 210mleka (i jak wczesniej nie bylo kaszki to mleko z kaszką)
w nocy 2 razy cyc

Dodam ze maly bezglutenowy i jak mu tu zmienic jedzonka zeby bylo bez jednej kaszki?????
Wogole to jakies takie monotonne :-(
tam mozesz dać tylko o np 17 mleko i do 20.30 powinien wytrzymac, a jak nie to owoc mozesz np o 19 dac

mary u ciebie jest fajna dluga przerwa do tej 12.30 podoba mi sie, ale u nas chyba nie mozliwa

no i tu mam pytanie, wlasnie dlatego sie zastanawiam co z tymi moimi posilkami

Na opakowaniu mleka jest napisane ze 3 razy po 210ml na dobe

no i jak to sie ma do życia i ustawienia posilkow dzieci. Ja tam moge dac 4 razy po 210 mleka maly wciagnie, ale czy tak mozna. Na szczescie w nocy cyc to nie ma nastepnej porcji modyfikowanego

...

Na opakowaniu mleka jest napisane ze 3 razy po 210ml na dobe

no i jak to sie ma do życia i ustawienia posilkow dzieci. Ja tam moge dac 4 razy po 210 mleka maly wciagnie, ale czy tak mozna. Na szczescie w nocy cyc to nie ma nastepnej porcji modyfikowanego
Na moim mleku (nutramigen) jest napisane 4-5posilkow a to mleczko jest bardziej sycace :sorry2:
Jakie mleko podajesz...?
Wiesz ja mysle ze jesli dajesz tylko raz kaszke to jedno mleko jest zamisat drugiej kaszki...

Poprawka - tez u mnie jest 3x dziennie niby... ale tak jak mowie - uwazam ze jak daje jedna kaszke to dodatkowe mleczko idzie w zastepstwie...
czasami staram sie jej wcisnac jeszcze gdzies luzna zupke to mniej mleka zje pozniej

Ostatnia edycja:
A ile Ci przybrał że twierdzisz że za dużo?

Asi nie posłużył słoikowy obiad. Pięć godzin po jego zjedzeniu chyba połowę zwymiotowała. Ciągle się jej odbijało, teraz ciężko było zasnąć:-( zobaczymy co w nocy będzie:-(
Biedna Asia, moze duzy byl za duzy, albo nie to danie :(((((

Dokladnie nie wiem, ale na oko duzo :p
nie chce jakies drastycznej diety czy cos tam strasznego, chce tylko cos mu zmienic i wycofac jedna kaszke. Chcialam sie podpytac co myslicie o naszym menu :zawstydzona/y:
tam mozesz dać tylko o np 17 mleko i do 20.30 powinien wytrzymac, a jak nie to owoc mozesz np o 19 dac

to tez dobry pomysl warty wyprobowania :-)

Kochana nic na oko. Idź najpierw do lekarza, zważ małego, sprawdź co twierdzi na ten temat pediatra i jak to wygląda na siatce centylowej a potem coś zmieniaj:tak:

Na moim mleku (nutramigen) jest napisane 4-5posilkow a to mleczko jest bardziej sycace :sorry2:
Jakie mleko podajesz...?
Wiesz ja mysle ze jesli dajesz tylko raz kaszke to jedno mleko jest zamisat drugiej kaszki...

Poprawka - tez u mnie jest 3x dziennie niby... ale tak jak mowie - uwazam ze jak daje jedna kaszke to dodatkowe mleczko idzie w zastepstwie...
czasami staram sie jej wcisnac jeszcze gdzies luzna zupke to mniej mleka zje pozniej
no wlasnie u nas tez 3 razy na dobe a daje Bebiko2
a powiedzcie mi jeszcze jak bardzo kaloryczne jest mleko do np obiadku?
albo do kaszki?
czy do duze roznice moze ktos sie wglebil w temat

reklama
etna ja tak mniej więcej robię...
posiłki odliczam co ok 3h wtedy wiem że mała jest zawsze najedzona;-)
a jak włanie taka dłuższa przerwa, to tam można dać owoc czy deserek:tak:
mam tak
z rana ok 8-9 troszkę cyca a zaraz potem kleik
12 cyc
14 obiadek+cyca trochę na popicie
16-17 deserek
18 kaszka
20.30 cyc

Do góry