Dziewczyny a może spróbujcie takiego niekapka.
Butelka DISNEY FC 150 ml ustnik niekapek 6m+ NUK (1080840534) - Aukcje internetowe Allegro My mamy niekapek Nuk'a coś w tym stylu:
Oliwierek od razu wiedział jak się z tego pije. Jest super, ma silikonowy dziubek, podobnie jak smok od buteleczki Avent.
Zauważyłam, że odkąd używamy niekapka mały więcej pije (a jest z tych małopijących, 30 ml herbetki to max-ale myślę, że taka ilość na raz jest wystarczająca). Mały pije, wyciąga, potrząsa uderzając o kolanko uniesione do góry hehehe, wkłada do buzi i znowu pije. Przy energicznym potrząsaniu prawie nic nie wycieka, może kropelka, więc to naprawdę niekapek w przeciwieństwie do Aventu, który kupiony kiedyś dziecku X kapał jak się patrzy. Mam też ten TT ale nawet nie próbuję go podac, ustnik plastikowy - idealny tylko do gryzienia i TT to kapek, czyli dziecko przechyli i zalane wszystko.
edit. co do jedzenia obiadków-jemy cały mały 125g, lub pół dużego i chyba wystarcza bo później mały ma odruch wymiotny-czyli za dużo już. A popijać ZAWSZE podaję po kaszkach - porannych i wieczornych i ZAWSZE po obiadku (sama popijam więc myślę, że i Oliwierkowi po takich papkach chce się pić), nie popija dużo parę łyczków.
Popijanie godzinę po obiadku myślę, że to coś długo.