reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

Ja tez mam DADE ale własnie one jakies takie sztywne... i juz na szczescie paczka mi sie skonczyla i bede miec HaPPY i są oki;-)

Na dworku to moj maluch jest teraz w te upaly w samych bodach i skarpetkach i pod pieluszka...;-)

reklama
ja też używałam chusteczek Pampers, teraz mama kupiła te Nivea i uważam że są one lepsze. Pieluszki od początku Pampers, nadal 1.
Słyszałam od znajomych że pieluszki Happy nie są zbyt dobre, częściej trzeba zmieniać bo słabo wchłaniają.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy wasze maluszki tez maja taka gleboka kosc ogonowa? U nas to prawie jak drugi pepek tylko ze na tylku, i gromadzi sie tam zawsze pelno kupki :baffled: Dzis mala tak sie okupala ze ja wsadzilam tylkiem pod kran z biezaca woda i tak czyscilam ta dziurke od kosci ogonowej a tam pod spodem odparzone :-(

Dziewczyny czy wasze maluszki tez maja taka gleboka kosc ogonowa? U nas to prawie jak drugi pepek tylko ze na tylku, i gromadzi sie tam zawsze pelno kupki :baffled: Dzis mala tak sie okupala ze ja wsadzilam tylkiem pod kran z biezaca woda i tak czyscilam ta dziurke od kosci ogonowej a tam pod spodem odparzone :-(

mój też ma takie zagłębienie ale rzadko się tam okupkowuje :)

a co do pieluszek DADA z biedronki czy ktoś może powiedzieć jaki jest najmniejszy rozmiar? używam pampersów ale chcę wypróbować coś tańszego ale nie gorszego :)

nasza mała też ma takie zgłębienie i też czyścimy dokładnie przy każdej zmianie pieluszki.

Co do pieluszek DADA to są od 3-6kg, my używamy na zmianę z pampersami ale DADA są sztywniejsze i ciut większe (ale niewiele).

Pomocy... mój mały od paru dni jest bardzo niespokojny... nie chce za bardzo spać w dzień, płacze, pręży się, wierzga nóżkami, stęka... leży sobie spokojnie, a nagle płacz! dam mu smoka to pociumka chwile i znowu to samo. myślałam że to kolka ale piszą że kolka objawia się popołudniami i wieczorami, a my tak mamy o każdej porze dnia... już nie mam sił... płaczę razem z nim... ktoś ma lub miał podobnie? Jakieś rady? Jak nie ustanie do jutra idziemy do pediatry niech coś radzi bo się obydwoje wykończymy nerwowo... :(

reklama
Pomocy... mój mały od paru dni jest bardzo niespokojny... nie chce za bardzo spać w dzień, płacze, pręży się, wierzga nóżkami, stęka... leży sobie spokojnie, a nagle płacz! dam mu smoka to pociumka chwile i znowu to samo. myślałam że to kolka ale piszą że kolka objawia się popołudniami i wieczorami, a my tak mamy o każdej porze dnia... już nie mam sił... płaczę razem z nim... ktoś ma lub miał podobnie? Jakieś rady? Jak nie ustanie do jutra idziemy do pediatry niech coś radzi bo się obydwoje wykończymy nerwowo... :(
Ja mam od 3 dni tak ale na razie czekamy....wydaje mi się, że to od gorąca;(A kupkę robi??

Do góry