reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2010...

u mnie kochane pogoda marzenie:tak: słoneczko świeci, chłodny wiaterek cieplutko...cudownie. Dzisiaj poprałam białe ciuszki dla dzidzi, wszystko w małej ilości proszku Jelp i do tego płyn też Jelp...ale oszczędnie bo przy córce przesadziłam z płynem do tkanin i wszystko było aż za bardzo pachnące, pewnie drażniące na skórkę też więc teraz baaaaaaaardzo uważam, no i suszy się pranie na słoneczku...jak nigdy cieszę z prania:szok::tak:
co do obiadu ja dzisiaj ryż z warzywami i kurczakiem i sosik czosnkowy....tylko dzieciaki znowu będą marudzić bo sosiku ani rusz;-)
kurczę wy już w 35 tc jesteście a ja :baffled: chyba wiekiem ciąży bliżej mi do października, ale nie cieszcie się( :-p ) nie mam zamiaru was zostawiać i postaram się urodzić we wrześniu:tak:
co do krwawienia z odbytu tak tak na 99,99% to żylaczki....te tabsy Cyklo3forte pomagają..takie uroki ciąży, ja mam to szczęście że zawsze coś z żyłami mam:-(
dzisiaj postanowiłam zrobić listę zakupów i ostro biorę się za realizację bo w sobotę znowu na imprezę (osiemnastka bratanicy męża) i jeszcze zakup prezentu mnie czeka...no właśnie CO KUPIĆ MEGA ZBUNTOWANEJ OSIEMNASTOLATCE NA PREZENT URODZINOWY ????.....no i ten tydzień przeleci a potem nie wiem jak ze zdrowiem i samopoczuciem więc chcę mieć absolutne minimum już poszykowane:tak:

Też mnie zastanawia co tam u GIZELKI??? Skrzacie odezwij się!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
liluo2 my w zeszłym roku skladalismy sie z moimi rodzicami na osiemnastke bratanicy i kupiliśmy drukarkę z funkcją skanera
dostała tez od swojego chrzestnego sliczna bransoletkę

Lilu02 - mi też bliżej do października, w dodatku większość kobiet w mojej rodzinie rodzi po terminie, ale zobaczymy jak to będzie u mnie ;-)Fajnie, że masz już tyle rzeczy zrobionych - najgorsze będzie chyba prasowanie - kurcze nigdy nie prasowałam takich malutkich rzeczy.

Ostatnio pomagałam wybrać prezent na 18tkę mojej teściowej (tzn. ona kupowała go komuś) i zdecydowała się na ładny srebrny komplet biżuterii. A zbuntowanej... pewnie wolałaby kasę ;-)

Ze względu na chęć dokształcenia się i nudę oglądam program dla młodych mam i ciężarówek - Mamo to ja. Nie wiedziałam nawet, że powstał kilka lat temu, teraz na TVN Style są chyba nowe odcinki. Jakby któraś z Was chciała pooglądać to przesyłam link - Mamo to ja - odcinki online - VoD w Onet.pl Całkiem fajny - porady lekarzy, młodych mam, fizjoterapeutów.
Zabieram się do sprzątania i zmykam na zakupy.

hausfrau miłego sprzątanka:tak: ja mam to szczęście ze mój S. lubi sobie posprzątac czasami więc mnie wyrecza, ja tylko ogarniam rano
onionek to fajnie ze fryzurka ok, ja zawsze od fryzjera wychodzę zła:wściekła/y:
lilu z tym prezentem to trudno trafic w gust osiemnastolatki, ja bym jej po prostu zapytała czy czegos nie ma upatrzonego, a jak nie to wolałabym dac kase i po kłopocie.

ja tez miałam dziś prac, ale jakoś mi się nie chce, poczekam aż mi posciel przyjdzie i reszte rzeczy i wszystko popiorę jednego dnia, a później bede miała sterte do prasowania:-D ale myślę ze takie malusie ciuszki szybko i przyjemnie będzie się prasowac, gorzej z pościelą, ręczniczkami itp.

a co do hemoroidów, to ja miałam kiedyś jakiś rok-dwa temu, i z tego co pamiętam to tylko "ałłłaaaa..." ani usiąśc, ani się ruszyc, już nie mówie o załatwianiu się, trochę sie pomęczyłam ale przeszło, kupiłam cos bez recepty na to świństwo.

Cóż mi tez się zdarzają od czasu do czasu małe bloody wizyty w ubikacji ale rzadko , niestety w ciąży moja perystaltyka zamarła i bym się jeszcze dziwiła temu ale jem jogurty kefiry, dużo owoców , błonnika a i tak się męczę :-(chyba taki urok mojej ciąży.
Jestem po pierwszej partii prania kolejne czekają ,a segregacja ubranek zajęła mi ponad godzinę, tylko teraz muszę mojego B. odpowiednio zachęcić do prasownia :-D

Witajcie!
Nie było mnie tu chyba ze 2 miesiące:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Już się tłumaczę: byliśmy w trakcie przeprowadzki, nie udało nam się do końca zgrać wyprowadzki ze starego mieszkania do nowego, więc musieliśmy tymczasowo zatrzymać się u szwagra. Sporo było zamieszania. A wczoraj wróciliśmy z dwutygodniowego pobytu nad morzem. No i teraz będę zaglądać regularnie, net w nowym lokum podłączony:tak:

Niestety pewnie nie nadrobię tego, co naskrobałyście. :-(

DAGNA, LILU ja też jestem na przełomie września i października, ale liczę na wrzesień;-)
DAGNA! Bardzo lubię ten program:tak:Ogladałam nałogowo w pierwszej ciąży i potem z maluszkiem:tak:Muszę sprawdzić, kiedy są nowe odcinki.
LILU! A ta osiemnastolatka jest tak zbuntowana, że gardzi wszystkim dookoła? Z biżuterii, myślę, ucieszy się chyba każda dziewczyna, nawet zbuntowana:confused: Taki prezent jest i w miarę praktyczny, i łatwo dostępny, i stanowi fajną pamiątkę osiemnastki.
ONIONKU! Nie ma to jak poprawić sobie humor fajną fryzurką, z której jest się w pełni zadowolonym. :-D:-D:-D

Gusia i Magdah - na serio nowy fryz podnosi wartosc :-D hehe...

Dagna - male, pachnace ciuszki prasuje sie cudownie :-) Ja mam juz wszystko gotowe. Gorzej z posciela - wiadomo, tu trzeba sie nacwiczyc. Ogolnie te male rzeczy prasowalam na lawie, siedzac na kanapie na podusi. Na stojaco nie dalabym rady. Na obiad dzis u mnie brokuly z bula tarta, a po tym ciescie z rana mi niedobrze :wściekła/y:

onionek wiem że nowa fryzurkapodnosi wartośc :-) tylko mnie nikt nie potrafi obciąc jak chcem:wściekła/y:zawsze cos nie tak.

ja dzis na obiad fasolka szparagowa z bułka tartą, i nic do tego:-Dhehhe już się gotuję, a później muszę isc na miasto bo nie mam już majtek:zawstydzona/y: wszystkie za małe się porobiły, i zostało mi z 4 szt. dobrych :szok:tak więc muszę dokupic sporo bo nie mam w czym chodzic .

reklama
Hej dziewczyny:*

ja dzisiaj od rana jakas nie tego jestem..nic mi sie nie chce..zrobilam tylko pranie i wstawilam obiad..na 16 wizyta i mam nadzieje ze bedzie ok.

pozniej Was nadrobie a mamusiom ktore maja dzisiaj tez wizyte zycze powodzenia:*

Do góry