reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mama po takiej porządnej @ dobrze się oczyścisz, to nawet lepiej.

Ewcia nie będziesz nawet musiała straszy stafikiem, na sam jego widok panienka z yoreczkiem będzie go na rączkach ze strachu nosiła :-D

Sol yorka szczerze odradzam przy małych dzieciach. To pies dla nastolatków i dorosłych, delikatny, drobnej kości, do tego właśnie najczęściej bardzo hałaśliwy, uparty i bardzo wymagający w pielęgnacji. Chyba, że lubisz odklejać z włosów z tyłka resztki kupki :dry: i błoto zimą, czesać, kąpać i bronić na każdym spacerze. Zdecydowanie lepszy buldożek, bez dwóch zdań. A w dobrej hodowli zadają też o jego kręgosłup i zdrowie ;-)

A w kwestii długich cykli po tabletkach lub plastrach antykoncepcyjnych... nie wiem skąd ta teoria się wzięła, nigdy żaden lekarz nie powiedział mi, że po hormonach nie będę mogła zajść w ciąże, nie będę miała dni płodnych, @@ i cholera wie co jeszcze.

Po 2 latach brania tabletek zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu starań, @ regularnie co miesiąc. Po 5 latach brani plastrów @@ normalne, już w 2 cyklu moje, tradycyjne, jak zawsze. Moja mama urodziła dwoje dzieci po tabletkach, zero problemów. Takich przykładów, żywych, naocznych mam ogrom wokół siebie.

Tabletki blokują działanie jajników tylko do czasu ich przyjmowania, wystarczy tydzień przerwy, aby straciły na sile. Mało tego dzięki nim w ogóle wiele kobiet zachowuje płodność. Blokują działanie jajników a co za tym idzie powstawanie torbieli, w dalszej perspektywie operacji i zrostów. Regulują też pracę hormonów.

Dlatego zrzucanie na nie winy jest nieuzasadnione, trzeba szukać przyczyny gdzieś indziej, w poziomie hormonów, jajnikach, macicy dopiero na końcu można powiedzieć: to przez tabletki.

reklama
Sol- baba musiała mieć niezła minę:-D:-D ta pewnie też taką będzie mieć:rofl2::rofl2:

Hope- mi właśnie chodziło, że na sam widok się wystraszy:-D:-D

Hej dziewczyny. Skończyłam szybko i pojechałam do domku. Wszystko zrobiłam więc mam czyste sumienie chociaz w pracy moga byc innego zdania.
Czy sa jakies newsy dzisiaj na forum????
Witam tez nowe staraczki, trochę mnie nie było i widze nowe nikii. Za wszystkie trzymam&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:-)
W związku z przeprowadzka nie ma u nas przytulanek bo padamy jak zabici. Ale i tak nie mam @ więc bobosexy jeszcze by nic nie dały.
Ale z drugiej strony jak widzę Pola to mi się krew burzy:-D
Sol jak samopoczucie
Ewcia witaj jak tam z obrączką, a jak staranka
maggy buziaki
matylka witaj kochana
bibinka nie pytałam w esie jak z @
mama a ty rozkręciłas się
Ewela czemu badania tak późno
jak tam nasze ciężarówki i czy są nowe fasolki?????:rofl2:

Wisienka witaj..

bibinka a wiesz kiedy sie robi w ktorym dc??
maryla no wlasnie ja tyz nic a nic...

Hope - też się bardziej skłaniam ku buldożkowi bo miałam już takiego i był kochany baranek - tylko że niestety w każdej hodowli są problemy bo już rozpytywałam i albo są problemy z alergiami pokarmowymi albo właśnie z kręgosłupem ale tym razem już wiem gdzie się kierować w razie problemów - do Warszawy do kliniki weterynaryjnej bo w Kielcach chcieli mi psa kroić że ma kamienie żółciowe albo usypiać bo to pewnie coś gorszego (pies 8 lat) a w Wawie wytłumaczyli moim rodzicom o co chodzi z kręgosłupem, jedna operacja i pies przeżył jeszcze 4 lata w dobrym zdrowiu. Niestety wszystkie psy tej sztucznej jakby nie było rasy mają problemy jak nie jedne to drugie i tego się nie wyeliminuje bo to nie jest naturalna rasa :-(

bibinka - miałam dwie ale Karola zjeść swojej nie chciała i mi kazała zjeść :-D A pojechała mi po ambicji bo póki co mam -4 kg na bilansie wagi a nie wymiotowałam a pokazała że to dla dzidzi :sorry: uległam :-D

hope każdy organizm reaguje inaczej

Jasne! Ale nie rozumiem, dlaczego dla lekarza naturalne jest, że po tabletkach tyle miesięcy pacjentka nie ma @ Totalny brak profesjonalizmu. Po drugie efekty przyjmowania tabletek obrosły w takie fantazyjne mity, że mózg staje.

Sol niestety większość psów rasowych ma pewne obciążenia genetyczne, ale przynajmniej wiemy z czym możemy się spotkać, łatwiej zapobiegać. Przy kundelkach, które przecież chorują na to samo, jest większa niewiadoma. Yorki też są obciążone np. wypadaniem rzepki ;-)

Ostatnia edycja:
Hej Wisienko :*
Z obrączką bardzo dobrze się czuję :))))
a staranka? Właśnie dziś spadła temp. więc dziś powinna przyjść @ no i tak na nią czekam aż łaskawie przyjdzie... :/

hej wisienka:-),w pracy niech spadają,zrobiłaś co do Ciebie należało i koniec:tak::-).@ za ok tydz powinnam dostać ,albo nie:tak:,chyba,że znów cos się popitoli(oby nie)...

hope,no właśnie,dla mnie to też nie jest normalne i tacy lekarze mnie wkur....
sol jak dla dzidzi ,to trzeba było;)

reklama
Ewcia mam nadzieję , ze spotkamy sie jak najszybciej, jak w środe masz czas po 13 to mogę wlecieć na Twoją miejscowość bo będe w ząbkowicach:-)
Bibinko ja też za tydzień, może nam sie uda razem:-)A byłas u gina ostatnio???

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry