reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
mama - chciałabym ważyć tyle co TY!!! Ale jeszcze trochę mi brakuje :-(

mary-beth polecam, ale z rozsądkiem i głową :-)
nie przejmuj sie mi też brakuje pare kilo do mamy wagi :):)

Mama, ja raz byłam na diecie tzw. kopenhadzka, po której nabawiłam się anemii, nic dobrego z tego nie wyszło. Zmądrzałam i poszłam na konsultacje do dietetyka, raz - dostałam opier*** z czego chcę sie odchudzić, a dwa - odradzała wszelkiego typu diety, niezaleźnie jak ułożone. Natomiast wskazała odpowiednie ZMIANĘ zywieniową na stałe i sport....od tamtej pory, jemy zdrowo, a sport jest naszą codziennością. Owszem zdarza nam sie zjeść pizzę, ciasto jest częstym gościem w naszym domu, ale uprawiając sport, można sobie pozwolić na prawdę na wiele, tym bardziej, że po diecie kg mogą wrócić podwójnie, a przy racjonalnym żywieniu + sport - kg, albo spadają, albo utrzymują swój stały poziom...więc ja jestem przeciwniczką jakiejkolwiek diety ;-)
Ale oczywiście trzymam kciuki za Ciebie, skoro masz poczuć sie lepiej!!!! Moim zdaniem wyglądasz baaaaaaaaaardzo ładnie i nie potrzebujesz żadnej diety :-)

Maryla, mi jest szkoda życia na sen....nie lubię spać...choć wiem, że trzeba...(chociaż 8h) :-D
no i sie zawstydziłam

reklama
MAMA, mój P zawsze mówi najlepsze są dwie diety " dieta " i "dieta ŻP", czyli Mniej Żreć i Żreć Połowę :-D :-D
Marylka, i niepotrzebnie, każdy śpi tyle ile potrzebuje!! Ja dużo nie potrzebuję, zawsze tak miałam, ale ja to ewenement jestem, więc wiesz.... ha ha ha ha

MARY-BETH- jak chcesz to wyslij mi na PW Twojego maila i Tomi Ci wysle to co dostalam od Kath-chcesz??;-)

EWELINKA- jak zobaczylam te przepisy obiadowe i na nutelle i na ciasta i serniki to nic juz mi nie brakuje:-D:-D:-Ddieta to za duze slowo -zmienie poprostu kilka zasad i bedzie si a poza tym jak za 1,5 tyg bede brala znow hormony i bede jadla tak jak teraz to moze uda mi sie nie przytyc:sorry2:
OK, to ja zaczynam z Dukanem, jak tylko poczytam i poznam zasady! :-)
Mam tylko nadzieję, że produkty są niezbyt wyszukane do tej diety, bo tu nie ma wszystkiego tego, co jest w PL. Niektóre produkty są zupełnie inne, nawet kapucha kiszona jest słodka!!! :szok:
Ale wybór rybek ogromny, co strasznie lubię. :tak:

OK, idę płukać farbę z włosów.

Misia, i pamiętaj chłopy są od innej małpy, więc wybaczaj mu okruchy na blacie kuchennym oraz porozrzucane skarpetki :-D :-D :-D

My już dwa lata mieszkamy Razem takze ze tak powiem nauczylismy sie zyc ze soba nawzajem. Okruchy skarpety... prtzerabiam to na codzien ale i tak Go Kocham:-)

misia a na kttora macie ten slub?

mama gratulacje :)

Ślub na 15 od 9 juz mam fryzjera takze jutro do Was nie zajrze juz:-(

Sol- skoro Łobuziak też trzyma, to musi coś być:-D:-D:-D
może czuje, że będzie miał koleżankę czy kolegę na odległość:-D:-D:-D:-D:-D

Mama- sprzątanie szło jak najbardziej w dobrym kierunku,
ale jakoś już nie mam siły:sorry2:
ale nie ma gadania idę dalej choć nie chce mi się:-D

ewelina - gdziesz bym śmiała zaprzeczać - sport to zdrowie i każdy nam to powie :-D
Ale jeżeli ja miałam ponad 20kg na samym początku do zgubienia, to niestety ale zmiana żywienia w moim przypadku jest konieczna. Sport uwielbiam - pływanie, jazdę na rowerze, rolki, siatka... a już mój ulubiony fitness i STEPY!
Ale po długim czasie "bezruchu" - ciężko zgubić na samych ćwiczeniach.
Ja stosuję (stosowałam i kontynuuje od września) dukana, a ćwiczenia pozwalają mi pozbywać się "wiszącej" skóry, modelują mięśnie i nie dopuszczają do rozstępów, choć we wczesnym stadium diety się pojawiły.
Kiedyś chciałam biegać, ale to raczej nie dla mnie - dostaję zadyszki po przebieżce do autobusu ;-) a potem coś mi się z łydkami dzieje - bo mam wrażenie że mi się ścięgna w nich zrywają. Apropos, po wakacjach może zapiszemy się z małżykiem na taniec??? :-D

Kath - a mogę Cię prosić o podstawowe info na ten temat? Oczywiście, poszukam w necie, ale jeśli jest coś szczególnego na co musze zwrócić uwagę, to będę wdzięczna za info. I może jakiś przepisik? :happy:
Ewelinka - dieta kopenhaska jest dość rygorystyczna i dietetycy wypowiadają się o niej raczej negatywnie.

A ja sama nigdy żadnej nie stosowałam i nie jetsem zwolenniczką. Ale może dieta Dukana mi przypadnie do gustu? ;-) Mam swoje nawyki żywieniowe, które dopóki mieszkałam sama były niemal perfekt. A odkąd mieszkamy z M. razem, to... wiecie, czasem przechwytuje się nawyki osób z którymi się żyje pod jednym dachem... :-| On ma okropne: je 2 razy dziennie duże porcje! Jest w sumie szczupły i wysoki, trochę brzusia od piwka, ale to tyle. On mówi, że po przebudzeniu nie czuje głodu przez kilka h. Dla mnie śniadanie do podstawa! Potem on je danie główne na wieczór, a ja preferuję małe posiłki co 3-4 h. I ostatni ok. godz. 18! No i weź tu, człowieku, miej szanse na wspólne posiłki... :baffled:

No, ale muszę wrócić do swojego trybu żywienia, bo to mi pasuje!
haha z kąd ja to znam ??? u nas to tez niestety ja przejełam większość nawyków żywieniowych od małżyka a nie on odemnie :(:(:(:(

MARY-BETH- jak chcesz to wyslij mi na PW Twojego maila i Tomi Ci wysle to co dostalam od Kath-chcesz??;-)

EWELINKA- jak zobaczylam te przepisy obiadowe i na nutelle i na ciasta i serniki to nic juz mi nie brakuje:-D:-D:-Ddieta to za duze slowo -zmienie poprostu kilka zasad i bedzie si a poza tym jak za 1,5 tyg bede brala znow hormony i bede jadla tak jak teraz to moze uda mi sie nie przytyc:sorry2:

SOL- to fajnie,ze Twoj stomatolog tez jest si-mi sie udal i ginek.i dentysta:tak:
EWCIA-jak tam sprzatanie??

MARYLKA- co tam kupilas dobrego??
owsianke z mlekiem i brzoskwiniami - taki gorący kubek - a miałam ochote na chipsy więc jest dobrze :)
SOL - jedziemy do Władka:tak:
Kochane - @ 99% - moja kotka sie do mnie tuli...ehh....:wściekła/y::angry::wściekła/y:
to będziem razem ryczeć bo ja też mam przeczucie - a w sumie jestem jakoś dziwnie pewna że @ przylezie :(

reklama
ewelina - gdziesz bym śmiała zaprzeczać - sport to zdrowie i każdy nam to powie :-D
Ale jeżeli ja miałam ponad 20kg na samym początku do zgubienia, to niestety ale zmiana żywienia w moim przypadku jest konieczna. Sport uwielbiam - pływanie, jazdę na rowerze, rolki, siatka... a już mój ulubiony fitness i STEPY!
Ale po długim czasie "bezruchu" - ciężko zgubić na samych ćwiczeniach.
Ja stosuję (stosowałam i kontynuuje od września) dukana, a ćwiczenia pozwalają mi pozbywać się "wiszącej" skóry, modelują mięśnie i nie dopuszczają do rozstępów, choć we wczesnym stadium diety się pojawiły.
Kiedyś chciałam biegać, ale to raczej nie dla mnie - dostaję zadyszki po przebieżce do autobusu ;-) a potem coś mi się z łydkami dzieje - bo mam wrażenie że mi się ścięgna w nich zrywają. Apropos, po wakacjach może zapiszemy się z małżykiem na taniec??? :-D

No coś Ty? Nie jest ciężko zgubić na samych ćwiczeniach - absolutnie, przykład, moja sisterka miała 25kg nadwagi, siedzący tryb pracy - wzięła się za siebie właśnie nie dietą!!! tylko - zapisała się na basen, fitness, jogę, zaczęła biegać, jeździć na rowerze i żre dosłownie wszystko!!!!!!! Właśnie to jest w tym fajne, że jesz wsio i zaraz to gubisz bo lecisz ze znajomymi na basen, saunę, rower, roklki, cokolwiek....sister zrzuciła 30kg, teraz utrzymuje wagę pod okiem trenera, by więcej nie zgubić :-D bo wyglądałaby jak ja, czyli szkapowato :-D
A na zadyszkę to proponuję ćwiczenia wydolnościowe ;-) :tak:
Poza tym sportem zarażasz ludzi!!!! Sprawdzone ha ha ha ha

Mary,
teraz to wiem, że kopenhadzka to bagno, ale kilka.....lat temu, jak byłąm młoda i głupia niekoniecznie byłam świadoma.... ;-D

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry