reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

justyna mnie na Lubartowską zesłali z Jaczewskiego i juz na IP odczułam jak traktuja tam pacjentki odesłąne z innego szpitala.
leżałam tam przez całą noc i nikt mi nic nie powiedział, rano dostałam kroplówkę tez bez słowa wyjasnienia, potem trafilam na taka połozne że szkoda gadać babka chyba miała zły dzień:no::no:poród był trudny i na koniec wezwali lekarza, to ten z daleka popatrzył na mnie i powiedział ze dam radę, potem zawołał kolege i mi tak na brzuch nacisnęłi że mały wyskoczył.leki podaja bez słowa wyjaśnienia co i dlaczego podają, nie pozwolili mi iśc pod prysznic:no:, Mikołaj jak sie urodził to miał całą główkę siną i nikt mi nie wyjasnił co sie stało i że tak poprostu sie zdarza.
potem na połoznictwie było juz ok, połozne miłe i pomocne, dzieci mają dużo badań robione, także pod tym względem było ok

O Matko! Faktycznie miałaś przeżycia, i jeszcze ten ucisk na brzuch! Słyszałam że nie można w taki sposób przyśpieszać porodu bo dziecko można uszkodzić

reklama
mandziula tulaski!!
karlita juz nie pada!:-) jak tylko Maksio sie obudzi idziemy na spacer-mam nadzieje,ze nie zacznie znowu lac:-(

było mineło, ważne że Mikołaj jest zdrowy , następne pojadę rodzić do świdnika:)) naciskanie na brzuch podczas porodu jest zabronione ale niestety wykonywane bardzo często, na drugi dzień jak mąz rozmawial z lekarzami to powiedzieli że u nich się takich praktyk nie stosuje

a pogoda zeczywiście ładna się robi, mogliśmy z zkupami poczekać bo trochę zmokliśmy

dziś to chyba przez BB mi się obiad przypali:)

Ostatnia edycja:
było mineło, ważne że Mikołaj jest zdrowy , następne pojadę rodzić do świdnika:)) naciskanie na brzuch podczas porodu jest zabronione ale niestety wykonywane bardzo często, na drugi dzień jak mąz rozmawial z lekarzami to powiedzieli że u nich się takich praktyk nie stosuje

a pogoda zeczywiście ładna się robi, mogliśmy z zkupami poczekać bo trochę zmokliśmy

Mi wlasnie sie cebulka podsmazyla zabardzo!!!!:-(
Moja kolezanka dwa tyg temu rodzila w Lubartowie i z tego co wiem to jest bardzo zadowolona:-)

Obiadu dzisiaj nie robię bo wyjeżdzamy do rodziców a tam zawsze coś lepszego jest do jedzenia:-). Jutro idziemy na wesele, a tu taka brzydka pogoda zapowiada się, sukienkę mam na ramiączkach, żakieciki już za ciasne, nowego nie opłacało mi się kupować pewnie wezmę kurtkę a co tam. Torby prawie spakowane, mam nadzieję że niczego nie zapomnę:blink:

Cicho bo się wyda;-):nerd:.
moje wstało właśnie, idę dać mu obiad,

tylko niech aluśka nie nadrabia dzisiejszego dnia:-p:-p:-p
To mogę usunąć posta;-):tak::-).
Młode śpią - chyba - normalnie k-ica mnie z nimi łapie:angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::crazy:, jeszcze M zadzwonił że pada i robić nie będą tylko jadą świnię bić :baffled::nerd:- i znowu stój i rozprawiaj to:crazy:.
Nasmażę frytek, zjem i idę spać.
Po mini zakupach Juli ma ciapki do przedszkola, Olkowi zamaniało się na rurki z kremem (ja gofra full wypas wsunęłam) a do kąpieli kupiłam im takie cudo
klikfoto_shop_05c4896.jpg

o widzisz to muszę zajechać jutro do biedronki koło rodziców :-D

z tym przyjęciem to przecież nikt nie mówi że ma to być coś za 50zł czy 100 zł
zwłaszcza że my jako mamy wiemy gdzie szukać i zawsze można jeszcze o jakieś wyprzedaże zahaczyć

my jak jechaliśmy do Zielonej Góry do znajomych na ten zjazd to każdemu z dzieciaczków na tym zlocie kupiłam bluzeczki w h&m z tygryskiem była wyprzedaż po 9,90 :-D a bluzeczki naprawdę fajne

koleżanka stwierdziła ze nie ma kasy więc uszyła dla dzieciaków spodenki - bardzo fajne Gabi w nich często lata :-D

inna koleżanka kupiła po książeczce

ktoś tam po grzechotce :-D

naprawdę było super :tak::tak:

super :-D:-D

no właśnie...nikt nie musi kupować od razu leżaczka za 500 zł czy coś w tym stylu:sorry2:

misia ja WŁASNIE Z TESCO WRÓCIŁAM I SĄ PAMPKI 3 W PUDEŁKU 3 186 SZTUK ZA 92 ZŁ caps mi się włączył:baffled: bo tych za 39 juz nie było

Mikołaj zasnął a ja jakiś obiadek muszę wyczarowac bo nas dziś 6 osób obiadkuje

dzięki wielkie:tak::tak::tak::tak::tak:

Justyna ja Ci mogę olecić Lubartowską - byłam bardzo zadowolona i jak tam leżałam to przyjmowali dziewczyny ze staszica i kraśnickiem jak tam miejsc wtedy nie było
opieka położnych super

moją koleżankę odesłali z Jaczewskiego mimo ze miała tam lekarza ale lekarz nie odbierał telefonu a u niej akcja się zaczęła ... :angry: nie wiem jak można tak odesłać rodzącą :angry::angry::angry:

mandziula a nie było 4 ????

właśnie przeczytałam prognozę sezonowa na najbliższe miesiące ....

Wrzesień mokry i chłodny
Wczesna jesień może nam przynieść znacznie więcej deszczu niż pełnia lata, która będzie bardzo sucha. Obfite opady mogą powodować wzrost poziomu wody w rzekach i znów sprzyjać zagrożeniu powodziowemu. Na przestrzeni wielu lat często zdarzało się, że po długotrwałym niedostatku opadów, nadchodziły intensywne deszcze. Wraz z opadami temperatura będzie niższa od tej zwykle notowanej we wrześniu.
Październik mokry i zimny
Złota polska jesień ze zmienną pogodą. Często będzie padać i nie możemy liczyć na zbyt wiele ciepłych dni. Dominować będą chłody, które w drugiej połowie miesiąca przyniosą pierwsze opady śniegu. To oznacza, że zima może się rozpocząć wcześniej niż zwykle.
Listopad z prawdziwą zimą
W listopadzie zima będzie już w pełni. Temperatury bardzo często będą przechodzić na wartości ujemne, co oznacza, że spadły w dużych ilościach śnieg nie będzie się zbyt szybko roztapiać. Będziemy mogli mówić o zimie z prawdziwego zdarzenia.
Grudzień wciąż zimowy
Zima nieco przystopuje, zwłaszcza na południu kraju, ale nadal musimy się liczyć z niskimi temperaturami i zalegającym śniegiem. Odwilży będzie jednak więcej niż w listopadzie, więc jest szansa, że przynajmniej kilka dni grudnia będzie dość ciepłych.

sierpień z upałami im się sprawdził .....

a idź z taką prognozą:-p:-pja chcę słonka i ciepła....już nie wspomnę o tym śniegu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a ja rodziłam na Jaczewskiego i jestem zadowolona:tak::tak::tak::tak:

ja się urodziłam na Lubartowskiej i mój brat też ;-) hehhe
moja bratowa rodziła miesiąc po mnie na Lubartowskiej też zadowolona i teraz też chce rodzić na lubartowskiej jest w 3 miesiącu ciąży

położne naprawdę super

ja byłam strasznie zestresowana nie wiedziałam czy będzie poród naturalny czy cesarka mała sie nie ruszała ... położne naprawdę miały ze mną urwanie głowy hehehe ;-)

też mam taką nadzieję bo ja to nienawidzę mokrej jesieni zaraz choruje i wpadam w "depresję"

wywaliłam wszystkie ciuchy Gabi te za małe co mi zostały nawet nie wiedziałam że mam ich aż tyle ... muszę to posegregować ... Gabi oczywiście mi pomaga :-D:-D

część chyba wystawie na allegro
zwłaszcza kreacje na święta i sylwestra :-D:-D

i muszę iść na pocztę przyszedł kombinezonik dla Norberta listonosz przyniósł awizo i powiedział ze nie miał jak zabrać bo to duży list ... pfff i co z dzieckiem w deszcz mam iść .... gdyby chociaż nie padało ...

a mi mój wujek (lekarz, tyle że na Biernackiego) nie polecał Lubartowskiej...mimo, że to "jego" szpital:no::no::no:
a jaki rozmiar masz tych kreacji???:sorry2::sorry2:

Madzieńka chciałam się zapisać na spotkanie na am ale znowu mi hasło tam nie działa... już mam dość tego portalu... :-(

Idę sobie zrobię herbatkę bo udało mi się dzieciaki położyć razem spać więc mam sek dla siebie, później jak wstaną to zakładamy kalosze i idziemy na błocko! :-) bo przestało padać i nawet słonko wychodzi powoli...

u mnie jak przestało padać to Natalka usnęła:szok:
a mi cały czas przychodzi, że ktoś dołączył do spotkania...w tym np. login_test :baffled::baffled:

oooooooooo..........kurczę, obiad:szok::szok::szok::szok:chyba jeszcze się nie spalił:dry::blink:

Obiadu dzisiaj nie robię bo wyjeżdzamy do rodziców a tam zawsze coś lepszego jest do jedzenia:-). Jutro idziemy na wesele, a tu taka brzydka pogoda zapowiada się, sukienkę mam na ramiączkach, żakieciki już za ciasne, nowego nie opłacało mi się kupować pewnie wezmę kurtkę a co tam. Torby prawie spakowane, mam nadzieję że niczego nie zapomnę:blink:

A gdzie wyjezdzacie?Gdzie macie weselicho?:-)

Madzieńka już zmieniałam i już kilka razy mi działało... a teraz znowu nie działa. Nie wiem o co chodzi...

Marta jak byś piekła chlebki na pon to i ja z chęcią wezmę jeden, ale jak tylko dla mnie masz piec to nie trudź się :-)

u mnie dzieciaki nadal śpią... i nie wiem co robić drugie wstawiać czy się ubierać na dwór.... :-)

Chodzi za mną kurczak pieczony... chyba pójdę do mięsnego jak jeszcze bedą kurczaki to zakupię i przyprawię - będzie jak znalazł na jutro... :-)

reklama

My tez mamy jutro weselicho...może spotkamy się:-p:-p:-p

Karlita nie chce takiej prognozy pogody:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ja chce piekna złota jesień:tak::tak::tak:

Jem obiadek i znikam na spotkanie....

Może wieczorkiem Was nadrobie....

Do góry