reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

ile Wasze dzieci potrzebują czasu na jedzenie, na cyca?

U mnie Kacperek wisi na cycku minimum 4 minuty max 10 na jednym oczywiście i często bywa tak że po 4 minutach bywa juz najedzony, ale położna mi mówiła że jeżeli przez te 4 minuty dziecko intensywnie ssie to sie potrafi najesc w tym czasnie

dziękuje wszystkim za odpowiedzi :-)

Ostatnia edycja:
reklama
hej,
za oknem znów ponuro - pada i zimno :wściekła/y: zdecydowanie wolałam upały bo przynajmniej wieczorem mozna było wyjść na spacer.

Przyszłam tylko powiedzieć dobranoc. My już po bierzmowaniu a mnie migrena dopadła więc przez kilka dni będę pewnie mało rozmowna. Przepraszam że nie odpisuję ale najnormalniej w świecie nie mam siły czytać a co dopiero mysleć.
Życzę miłego wieczoru i udanej nocki.
Perfecta współczuje migreny - wiem co przeżywasz, też cierpie na migreny do takiego stopnia że nawet ketonal nie pomagał, czasem cały dzień leżałam w łóżku w przyciemnionym pokoju, przy otwartym oknie i zimnym okładem i nie wiedziałam co się na świecie dzieje. A jak miałaś w ciąży? ja na szczęście ciąże przeszłam bez bólu głowy no ale już po ciąży mogrena wróciła.

Agast ładny prezent no i gratuluje rocznicy!! Sto lat, sto lat.. z okazji pięknych urodzin!!:-)
ja chyba też kupię coś praktycznego. Rocznica już w środę więc nie mam zbyt dużo czasu.

Hefi gratulacje z okazji rocznicy !!

Milka26 no to piękna rocznica się szykuje 10 lat! gratuluje!, gdybym policzyła wszystkie lata od kiedy jestem z mężem to byłoby w sumie 11lat, zanim wzieliśmy ślub to chodziliśmy ze sobą 8 lat;-)

karo85 super pomysł na prezent ale na tą rocznice już nie zdąże na taką pamiątke - rocznica już w środę, ale pomyślę o tym w przyszłym roku

Natuś śpi więc zabieram się za pieczenie ciasta. Robię pierwszy raz - ciasto z maślanką i owocami. Jak wyjdzie dobre to wrzucę przepis :-)

U mnie Kacperek wisi na cycku minimum 4 minuty max 10 na jednym oczywiście i często bywa tak że po 4 minutach bywa juz najedzony, ale położna mi mówiła że jeżeli przez te 4 minuty dziecko intensywnie ssie to sie potrafi najesc w tym czasnie

Hania też krótko ssie, ale mi mocno leci z cycków (a dokładniej z jednego cycka) więc sądzę, że w tym czasie się najada ;-)

Witam się i ja , troszke nafaszerowana proszkami ale na chodzie i na szczęście wczoraj wcześnie zauważyłam objawy. Bałam się że będzie silniejsza i nie dam rady z Jasiem:(
Ale na szczęście tabletki działaja i mogę chodzić a głowa ćmi tyklko i bez schylania i napiniania muszę uważać by nie pogorszyć sprawy.
Dziewczyny w ciązy miałam migrenę 2 razy i na apapie 3 dni z z łózka nie wychodziłam i oczywiście zimne okłady i okno otwarte. druga migrena przez to okno zakończyła się perzeziębieniem :)
Lecę po suknie bo dzisiaj do odbioru , pózniej jak czas pozwoli poczytam i poodpisuję
Dzisiaj dzień wariata , zaczynam sprzątac dom i liczyc zastawę:(
Buziole i miłej soboty zycze :*

Hej dziewczynki, hehe nakarmilam mala o 8 i zasnela w naszym lozku i jeszcze spi, a maz obok, co za susly:-)
Ja mam zaraz spotkanie z kolezankami ze studiow, przymierzamy sie do rozpoczecia jakiejs dzialanosci, jedna z nich tez ma malucha 10msc, zobaczymy co wymyslimy, pewnie sie skonczy na objadaniu jak zwykle :-)

w ogóle jak fajnie widzieć jak wyglądacie ;-P z jednej strony trochę dupiato za przeproszeniem w necie tak zdjęcia swoje wystawiać, ale z drugiej sympatico jest :-) to też coś ze ślubu wkleję ;-P tylko że to skanowane i wygląda jak 10 lat temu, a jest 4
tylko nie wiem skąd ten biceps hehe o_O
Zobacz załącznik 278681Zobacz załącznik 278679

dobrej nocy :-)
sliczne zdjecie a to ze slubu troche hardrockowe :-D:-D

koriander-trzeba rok na winko czekac ale warto:-pa wiedze cała to z neta biore na temat produkcji chcesz to stronke podam
poprosze o stronke :tak:
Witam w kolejny paskudny deszczowy dzień:-( blee, nic się nie chce w taką pogodę:-(
chrzciny załatwione, teściowa załatwiła papierkową robotę i podobno nawet już zapłaciła:-):-) nic tylko iść i chrzcić, tylko żeby pogoda w miarę jakaś była:angry:
gratuluje zalatwionych chrzcin, teraz czas na przygotowania :-)
jak sie nazywaaj te czopki?
czopki glicerynowe ok 4zl w aptece ;-)
mąż jest w jakiejś "dziurze":-D mówi że taka wioska, najbliżej ma do Eindhoven,ale w niedziele wybiera się do amsterdamu,a le wtedy to pewnie pozamykane wszystko. myślałam że może macie jakieś fajne sieciówki dziecięce:tak:o tych ciasteczkach muszę powiedzieć żeby kupił, bo faktycznie kiedyś coś mi się o uszy obiło że takowe są:-) a piwko to te co ja piłam u nas w Toruniu w Krainie Piwa, i w carrefourze też jest ale tylko przeniczne widziałam jest naprawdę smaczne, a orientujesz się jak u Was wygląda cenowo, bo u nas w sklepie płaciłam ponad 4zł, a w pubie wiadomo wiecej:-p wyśle go do waszego monopolowego po bezalkoholowe piwko dla żonki:-D serek też może zakupić, a polecasz jakiś:-)? z tulipanami fajna sprawa ale trzeba mieć gdzie je wsadzić, bo ja niestety w bloku mieszkam:-(
dziękuje za odpowiedź:-):-):-)
w Amsterdamie sa sklepy dla maluchow Prenatal, cos w stylu Smyka wszystko dla mamy i dziecka, InterToys tylko z zabawkami, wszystkie sklepy w niedziele otwarte w centrum, nie martw sie :-D
Serek to polecam z tych pikantniejszych bo ja tylko takie lubie np Old AMsterdam, albo ser z kminkiem tez ciekawy smak
Piwko kosztuje 70 centow czyli chyba ponizej 4zl nei wiem jak stoi kurs euro teraz :baffled:

Przyjemnego pobytu zycze mezowi :-)

hej hej!
ja ma sekundkę bo mała jeszcze śpi- ale zaraz pewnie pora karmionka;-)
ogólnie muszę wam powiedzieć że mamy od tego tygodnia z M. zasady....;-) hehehehhe ja zajmuję się małą w nocy od poniedziałku do piątku a mój stary w weekendy do niej wstaje- przewija karmi i usypia. Dziś była pierwsza noc bez mojej interwencji;-) jupiiii wyspałam się całą noc a Milenka była grzeczniutka i nie szalała tatusiowi- jedno karmienie o 3.30 i spała do 8.00. jedynie kupą go potraktowała ale dał radę;-) Mam nadzieję że się mąż nie zniechęci i tak zostanie. Dwie noce w tygodniu przespane bez wstawania to cudo jakieś;-)
na 12 idę do fryzjera- muszę odrost zrobić a potem odwiedziny przyjaciółki.Obiad przygotowany- dziś polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym, fasolka szparagowa i ziemniaczki-wszystko obrane, przygotowane i czeka na smażenie. A w piekarniku.....kopertki ze śliwkami z ciasta kruchego- pachną cudnie;-) Zajrzę wieczorkiem pewnie.....Miłego dnia kochane

Dzięki Kasiu za przepisy :-) z pewnością wypróbuję :-)

Kiedyś pisałyście o sadze Zaćmienie więc sobie obejrzałam wszystkie części tym bardziej że lubię filmy z wampirami itp. Co prawda z każdą częścią film się rozkręca, ale dla mnie to romansidło z niewielką domieszką wampirów. W każdym razie nie tego się spodziewałam, jednakże widok biegających "wilkołaków" bez koszulek z pewnością nie miał dobrego wpływu na moje libido :-D :-D :-D

reklama
Dzięki Kasiu za przepisy :-) z pewnością wypróbuję :-)

Kiedyś pisałyście o sadze Zaćmienie więc sobie obejrzałam wszystkie części tym bardziej że lubię filmy z wampirami itp. Co prawda z każdą częścią film się rozkręca, ale dla mnie to romansidło z niewielką domieszką wampirów. W każdym razie nie tego się spodziewałam, jednakże widok biegających "wilkołaków" bez koszulek z pewnością nie miał dobrego wpływu na moje libido :-D :-D :-D

Widze kochana ,że przed telewizorkiem byśmy sie nie nudziły :) jak nie Hausik to moja ukochana saga. Powiem Ci ,że moje libido po obejrzeniu pierwszy raz też było ....przez kilka dni :)

Do góry