reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

kobitki tak myślę cały czas o tej wadze Poli, może ona za mało zjada? oto jej posiłki:
6:30 mleko 180 ml
10:30 zupka z mięskiem i manną cały słoiczek
15-14:30 kaszka z owocami 180 ml
18 słoiczek owoców
20 mleko z kaszką 210 ml
w nocy śpi
co o tym myślicie? może za mało?

Według mnie duzo je nie za mało.

reklama
Hmm wydaje mi się, że zjada dobrze, moja mała je mleczko mniej więcej co 3 h 120 ml, do tego obiadek i deserek, w nocy wstaje dwa razy na mleko.

Kochana mojej siostry synek ma 10 miesięcy i waży nie całe 9 kg!! Gdzie u nas niektóre dzieci tyle ważą, lekarka dała skierowanie do poradni specjalistycznej, wyniki z krwi ma dobre, ale wydaje mi się, że odziedziczy po tatusiu, który jest na prawdę bardzo szczupły, ma dobrą przemianę materii.

Tabasia moj synek tez zaczal po 3 miesiacach ulewac nutramigen ( u nas jest tylko jeden, nie ma 1 czy 2) i lekarka zminila mleko na inne ale tez alergiczne, poprostu innej firmy (Similac alimentum) i to melko dzialalo juz do konca, zobacz czy u was sa inne firmy odpowiednika nutramigenu... po za tym zapytaj lekarza o refluks??

dziewczyny prawie 100 glosow do tylu na pudelku ... trzeba glosowac !!!

patinka duzo zdrowka dla malutkiej

polusia nie martw sie na zapas. A co do jedzenia to Twoja corka je zdecydoawnie wiecej niz moja. U nas tez jest ze czasem mloda przybieze 600g na miesiac, a czasem 50g na tydzien. Ostatnio po strajku glodowym spadla na wadze o 600g.

No ozesz to to się teraz wkurzyłam. Co za kibol wyskoczył na tym pudełku. Wrrrr laski co sił w klawiaturach trzeba go wyprzedzić. Pewnie skrzyknal wszystkich kiboli wisly i zgrywa wazniaka. Dobra uciekam spać, może jutro znajde chwilke aby cos wiecej naskrobac. Dobranoc.

witajcie:-)Franek już po śniadaniu a ja wtrakcie. Za oknem słoneczko, więc pewnie pójdziemy na jakiś spacer. Mam straszne zakwasy po areobiku, wszystko mnie ciągnie.
Miłego dnia Wam życzę dziewczynki i dzieciaczki:-)

Witajcie rano:)
nocka jak zawsze, czyli spałyśmy a pobudka o 6 bo Julka do szkoły więc trzeba było wszystko przygotować. nadal myślę o tym jej jedzeniu może muszę wprowadzić jeszcze jedno mleko bo niby w schemacie żywienia jest napisane że mają być 4 mleczne posiłki a moje dziecko ma 3 , zupę i owoce. może to za mało? ja już nie wiem co mam myśleć o tym.
pogoda do d.... więc nici ze spaceru:( siedzimy dziś w domku.

przypominam o klikaniu TWOJE PUDEŁKO znowu jesteśmy na 1 miejscu :)

miłego dnia życzę

reklama
Witam się :-)

Ja nie wiem co się dzieje z tą pogodą, ale piździawa na dworze , wyszłam chwile na balkon i zaraz tego pożałowałam:wściekła/y::wściekła/y:
Ale zagadalam o pogodzie :-D:-D:-D:-D

Akcja z pudełkiem super głos oddałam i trzymam kciuki aby się udało:-):-)

Mój starszak w szkole, w zerówce znaczy się, która mieści się zresztą w przedszkolu i za którą trzeba płacić, ale cóż zrobić.:baffled::baffled:

Malutki śpi wieć mam chwilkę by Was poczytać :-)
Buziaki ;-)

Do góry