reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

gastone a ja naiwnie wierzyłam, że bliźniaki to raczej wszystko robią jednocześnie - te same godziny snu, karmienia itd. Ale przecież każdy człowiek jest inny.
Dzielna jestes, za jakiś czas pewnie dadzą Ci dłużej pospać. Trzymaj się i dużo zdrówka życzę, szczególnie dla rozchorowanego.

Teraz taki sezon chorobowy się zaczął. Moją chrześniaczkę babcia przed chwilą powiozła na pogotowie, bo ma takie gardło, że nic nie może przełknąć, a ma 2 latka bidulka.

reklama
motylizacja gdybyś mieszkała tu gdzie ja to byś mogła pracować w zastępstwie za mnie - przyznam, że wbrew pozorom trudno jest kogoś znaleźć, a niby jest bezrobocie :tak:

To dziś widzę nasza telepatia działa :)
Nasze rozpakowane mamy widzę zmeczone, ale nie ma się co dziwić zwłaszcza że zajmowanie sie bliźniakami to praca cały czas bo jak jedno zasypia drugie się budzi. Oj to czeka nas sporo pracy.

Ayla u mnie dzis lepiej przynajmniej psychicznie bo gardło mi dziś nawaliło całkiem. Cały dzień piję herbaty z cytryną.
A w ogóle dzis mąż ustawiał coś na aparacie fotograficznym i przy okazji zrobił zdjęcie mojego bębenka. Jednak Ayla miałaś rację z tym rosnieciem bo w ciągu 2 tyg przybyło go troche co mam nadzieje przełoży się na piątkowe pomiary wagowe u lekarki.

30tc4d (2).jpg

Nasze rozpakowane mamy widzę zmeczone, ale nie ma się co dziwić zwłaszcza że zajmowanie sie bliźniakami to praca cały czas bo jak jedno zasypia drugie się budzi. Oj to czeka nas sporo pracy.

Ayla u mnie dzis lepiej przynajmniej psychicznie bo gardło mi dziś nawaliło całkiem. Cały dzień piję herbaty z cytryną.
A w ogóle dzis mąż ustawiał coś na aparacie fotograficznym i przy okazji zrobił zdjęcie mojego bębenka. Jednak Ayla miałaś rację z tym rosnieciem bo w ciągu 2 tyg przybyło go troche co mam nadzieje przełoży się na piątkowe pomiary wagowe u lekarki.

Zobacz załącznik 285718

no prosze,prosze!!!jaki duzy brzuszek:)taki jak mój!tylko filigranowa jestes jak nie ja:)teraz pewnie bedzie Ci sie podnosil do góry.a tak sie martwiłas...

Witam wieczorkiem, tak sobie Was czytam i pomysleć ze jeszcze tydzien temu mialam te same zmartwienia co Wy a teraz obrót o 180 stopni. Za chwilę noc a mi sie juz plakac chce na sama mysl o bezsennosci malych.

Pisalam ze mialam nawal pokarmu a dzis puste zaworki hehe,

Ja bym do torby szpitalnej dorzucila zwykle podpaski moga byc troche grubsze bo te podklady ginekologiczne to przez pierwsze 3 dni byly ok potem odchodow jest mniej niz miesiaczki i wygodniej w podpasce to tak bylo u mnie,

A i nie powiedzieli mi ktora byla ktora bom potem nacpana byla zeby o to zapytac, ale w ksiazeczkach zdrowia dzieci napisali ktora byla jak ulozona, no i wiem jak lezaly w brzuchu. W koncu nazwalismy je losowo bo nie wiedzielismy jeszcze o tych ulozeniach no i spudlowalismy ale trudno, co tam

A i pochwalę się - w ciazy przytylam 24kg a dzis sie wazylam i po tygodniu zrzucilam 18 kg :D niezle co nie

Witam wieczorkiem, tak sobie Was czytam i pomysleć ze jeszcze tydzien temu mialam te same zmartwienia co Wy a teraz obrót o 180 stopni. Za chwilę noc a mi sie juz plakac chce na sama mysl o bezsennosci malych.

Pisalam ze mialam nawal pokarmu a dzis puste zaworki hehe,

Ja bym do torby szpitalnej dorzucila zwykle podpaski moga byc troche grubsze bo te podklady ginekologiczne to przez pierwsze 3 dni byly ok potem odchodow jest mniej niz miesiaczki i wygodniej w podpasce to tak bylo u mnie,

A i nie powiedzieli mi ktora byla ktora bom potem nacpana byla zeby o to zapytac, ale w ksiazeczkach zdrowia dzieci napisali ktora byla jak ulozona, no i wiem jak lezaly w brzuchu. W koncu nazwalismy je losowo bo nie wiedzielismy jeszcze o tych ulozeniach no i spudlowalismy ale trudno, co tam

A i pochwalę się - w ciazy przytylam 24kg a dzis sie wazylam i po tygodniu zrzucilam 18 kg :D niezle co nie

wow,to gratulacje!!to zostało tylko 6..pięknie!a jak dziewuszki w dzień sie sprawuja?bo w nocy to sie domyslam,skoro Ci sie plakac chce...
moze neospazmine im podaj:)
życze przespanej nocki zatem!

Zobacz załącznik 285718

sliczny brzus:)

a ja spac nie moge:(

Witam z rana i dzięki za miłe słowa :)

Moja noc to był koszmar, budziłam się ciągle bo tak mi w gardle wysychało że masakra. Że zawsze coś musi się przyplątać.

Olis nieźle a tą Twoją wagą, idziesz jak burza :) Ale tak, już podczas porodu Ci trochę "odpadło", do tego karmienie, ganianie przy dzieciach i prosze :)
Też jestem ciekawa jak w dzień malutkie się mają.

reklama
rainamanka,na gardło mi pomogło płukanie solą na zmiane z polopiryną s,bioparox(antybiotyk w sprayu o działaniu miejscowym-recepta) i Tymsal (bez recepty taki spray ziołowo-tymiankowy).juz sie łapałam wszystkiego byle tylko antybiotyków nie brac znów.a najbardziej mi pomogły 2 ząbki surowego czosnku na chlebek z solą.
powodzenia!

Do góry