reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

oo właśnie myszy:) ja w przesądy nie wierzę, ale wystarczy że inni wierzą:)

oo przecież moja kuzynka chętnie przyjmie mnie na wizytę, jeżeli podziele się z nią moim szczęściem:)
jeszcze tydzień i idę na usg polowkowe... AAAAAAAAAAAAA....:)
Sonia, na jakie USG idziesz? genetyczne, 4D etc..?

Ostatnia edycja:
reklama
Madziadk ratuj jestem załamana ja juz biedna nie wiem co robic , ginekolog biorac pod uwage badania powiedzial ze to nadczynosc tarczycy a dzisiaj poszlam do lekarza i na skierowaniu ktore dostalam jest napisane cytuje ,, Podejrzenie niedoczynnosci tarczycy , 21HBD, prosze o pilne objecie opieka " i szczerze stracilam opanowanie nie wiem juz co mam robic udalo mi sie po znajomosci na 25 pazdziernika dostac do lekarza ale sama nie wiem juz co mam myslec i robic od kazdego slysze ze niedoczynosc jest gorsza niz nadczynosc a na dodatek moje kamienie w nerkach i piasek dal mi znac o sobie i od wczoraj nie moge sie wysikac , jestem oslabiona i nie do zycia

kochana z tego co ja wiem patrzac na twoje wyniki to masz niedoczynnosc z hashimoto-nieleczone moze miec oplakane skutki to prawda.W naszym przypadku czyli kobiet w ciazy zwraca sie ajwieksza uwage na FT4 u ciebie ten wynik nie byl najgorszy co nie znaczy ze i dobry.......skoro masz taka notatke od lekarza udaj sie do rejestracji endokrynologa gdzie masz termin na ten 25 pazdziernik i powiedz pani przy okienku ze sprawa jest bardzo pilna i ze jestes w ciazy.....albo udaj sie do duzego szpitala gdzie jest odziala endokrynologiczny i popros o wizyte u lekarza pilna...pokazujac kartke od lekarza gdzie wyraznie pisze pilne!!!!z jakiej jestes miejscowowsci??tylko jednego endokrynologa macie?

Asia nie ma co za wczasu panikować, tylko iść do specjalisty i skonsultować wyniki.
A ja jestem zła. Pojechałam dzisiaj na USG (4 km w jedną stronę jechałam pół godziny a w drugą ponad godzinę!) i okazało się, że dzidzia tak nie chciała się ułożyć, że zaprosił mnie do szpitala Ujastek na USG, że tam mają lepszy i dokładniejszy sprzęt. Nawet płci nie mógł podglądnąć, bo maluszek był zwinięty na maksa. No i znowu muszę czekać do jutra... Mam tylko nadzieje, że to nie był wybieg z jego strony, że zobaczył jakieś nieprawidłowości i chce to sprawdzić na dokładniejszym sprzęcie.
A dzisiaj w nocy śniło mi się, że dowiedziałam się, że będzie chłopak i byłam bardzo rozczarowana, w realu tak bym tego nie przeżywała :-).

Ja mam jutro USG połówkowe więc powinnam już wiedzieć kto tam w moim brzuszku mieszka ;) A jak jeszcze teraz sie nie bedzie dało określić to 7 października ide na usg 3d/4d :D:D bede miała zdjęcia i filmik z moją dzidzią :) Zobacze po kim ma nosek itd :D już sie doczekać nie moge :)

Asia nie ma co za wczasu panikować, tylko iść do specjalisty i skonsultować wyniki.
A ja jestem zła. Pojechałam dzisiaj na USG (4 km w jedną stronę jechałam pół godziny a w drugą ponad godzinę!) i okazało się, że dzidzia tak nie chciała się ułożyć, że zaprosił mnie do szpitala Ujastek na USG, że tam mają lepszy i dokładniejszy sprzęt. Nawet płci nie mógł podglądnąć, bo maluszek był zwinięty na maksa. No i znowu muszę czekać do jutra... Mam tylko nadzieje, że to nie był wybieg z jego strony, że zobaczył jakieś nieprawidłowości i chce to sprawdzić na dokładniejszym sprzęcie.
A dzisiaj w nocy śniło mi się, że dowiedziałam się, że będzie chłopak i byłam bardzo rozczarowana, w realu tak bym tego nie przeżywała :-).

Bądź dobrej myśli. Na pewno będzie ok :)

Madziu ja mieszkam blisko wrocławia ale nie daleko mnie sa 3 przychodnie gdzie przyjmuje endokrynolog i nawet prywatnie wizyty sa bardzo daleko w czasie. Dzwonilam dzisiaj do przychodni i prosilam pania zeby w razie wypadku jak cos sie zwolni zeby dzwonila. A opłakane skutki to co masz na myslli

Witam Wszystkie Mamusie (znowu po kilku dniach nieobecności z powodu nadmiaru pracy):biggrin2:

Wczoraj byłam na USG połówkowym i ... miałam rację, w moim brzuszku mieszka mała dziewczynka:-DWszyscy mówili, że chłopiec (bo nisko brzuszek, brak problemów z cerą itp). a myśmy czuli, że będzie córeczka i mieliśmy rację. Bardzo się oczywiście cieszymy.

Dzidzia nie jest za duża- niespełna 16 cm i 300 gram, ma wszystko na swoim miejscu i wygląda na zdrową, nawet paluszki liczyłam:biggrin2:

Niesamowite uczucie widzieć takiego małego człowieczka, jak się rusza, przekręca, nawet trzymała się za nosek:biggrin2:

Cudownie, że możecie usłyszeć dobre nowiny o dziecku, że wszystko w porządku, bo to najważniejsze. Ja niestety ich nie usłyszałam i nie wiem co dalej.

Ostatnia edycja:
Ewitka- tak naprawde nie wiem co napisac bardzo Ci wspolczuje, nie zalamuj sie, musisz byc dzielna i silna dla swojego maluszka i badz dobrej mysli.....,sciskam Cie mocno

reklama
Ewitka, kochana, ale lekarz powiedział coś więcej, co to oznacza?? nie martw się, musisz być silna

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry