reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Dziewczyny ponawiam swoje pytanie do Was. Jakiej wielkości kołderki kupujecie dla dzieci do łóżeczka. Ja waham się między 90x120, a 100x135. Mam dylemat. Kopiłam już materiał na pościel i chciałam już uszyć poszewki, ale nie wiem, która kupić pościel. A jaka Wy chcecie mieć dla dziecka?

reklama
rachell ja pamiętam, ze w zwykłym OBI mieli duzo katalogów tapet (ale musza to być takie albumy) i tam jakiś czas temu widziałam ładne do dziecięcego pokoju, sporo tez pewnie zalezy od tego ile na tapetę chce się wydać
Sonia, zapomniałam Ci podziękować za podpowiedź. Faktycznie w Obi jest wybór, ale większość tapet z katalogów właśnie. I nawet coś znaleźliśmy. A potem poszperałam w necie i tapety tej firmy, która przypadłą nam do gustu, można kupić dużo taniej przez internet - a w Obi po prostu dokonamy jedynie ostatecznego wyboru, bo jednak monitor przekłamuje, jeśli chodzi o kolory.

Dziewczyny ponawiam swoje pytanie do Was. Jakiej wielkości kołderki kupujecie dla dzieci do łóżeczka. Ja waham się między 90x120, a 100x135. Mam dylemat. Kopiłam już materiał na pościel i chciałam już uszyć poszewki, ale nie wiem, która kupić pościel. A jaka Wy chcecie mieć dla dziecka?

Ja raczej zaopatrzę się w ten większy rozmiar. Dzidzia szybko rośnie, nie będę co chwila kupować nowej ;) Na początku można zawsze troszkę podwinąć od strony nóżek albo złożyć na pół szczególnie że będzie zima to będzie cieplej ;)

chociaż z tego co widzę różnica w rozmiarze jest niewielka... :/ hm

Emily_M4791_C.jpg
Oto moje lozeczko.Zdjecie z neta bo moje jeszcze nie zlozone ale juz czeka.Natomiast do tego jak pisalam wczesniej extra turystyczne na parter.

000_1907.jpg000_1910.jpg
Ja tak jak sobie obiecalam i po usg zaszalalam.Oczywiscie kupujac duuuzo rozowego :D
Do tego mam jeszcze 2 ciensze kocyki,skarpetki i takie mici buciki ale juz sie na sofie do zdjecia nie zmiescilo.Ale fajne takie zakupy.Teraz maz sie nie wykreci bo co chwila cos "pink" w oko wpada.Hihihi

Crazy mama baardzo ładne łózeczko, chyba tez je gdzieś przegladałam, zazdroszczę Ci ze masz dostęp do takich ładnych mebli w US, ja muszę ściagać przez pośrednika i chyba tylko łózko kupię bez mebli, bo sobie duzo liczy za przesyłkę itd.

crazy mama, sliczne łóżeczko, i ciuszki także :)) ale to fajna sprawa kupować takie małe ubranka :)))

co do pościeli, to ja kupię ten większy rozmiar, na początku dziecko i tak będzie spało w rożku albo w śpiworku, więc kołdra jest na "potem"

reklama
crazy mama kapitalne bodziaki z sówkami.... skąd je wytrzasnęłaś??? zwłaszcza ten żółty, bom dla chłopa szukam i same słitaśneróżowaśne wszędzie ;) Jakie rozmiary kupujesz??

Odnośnie zasiedlenia pokoju przez nowego lokatora to mamy właściwie trzy pokoiki do podziału pracownia/sypialnia/dzieciownia i chyba największy oddajemy dzieciom właśnie... w sensie póki co pierwszemu ;)
I sama mam zgryz czy organizować drugie łóżeczko na początek w naszej sypialni(mamy dostać w spadku turystyczne), czy kupić elektroniczną nianię.:baffled:
I tak na przewinięcie czy nakarmienie będę musiała z nim dreptać do jego pokoiku bo tam będzie przewijak i fotel do karmienia. Ale co jak nie usłyszę miauczenia?

Ktoś ma doświadczenia z trzymaniem malucha osobno od samego początku??

Do góry