KAROLINA84
Fanka BB :)
dziewczyny podajcie mi proszę nazwe tych niemieckich kropelek na kolki i gdzie je mogę kupić?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kredeczko pokarm dopiero się pojawia w 3/4 dobie po porodzie, więc jeszcze masz czas na zamartwianie się ilością pokarmu)
Teraz dostawiaj Franusia tylko często i na pewno będzie OK. Na początku zawsze jest trochę płaczu i obaw czy na pewno damy radę Maluchy wykarmić, ale ja wychodzę z założenia,że wystarczy trochę wytrwałości i cierpliwości i nie ratowanie się od razu butlą i wszystko się poukłada. Bo mam wrażenie,że jak pojawi się butla, to już tylko czekać jak pierś pójdzie w odstawkę, bo albo dziecko wybierze butelkę (łatwiejsze mleczko, bo przy piersi musi się jednak troszkę napracować) albo mama, bo dziecko szybciej się najada i jest więcej spokoju. I rzadko, która mama ma na tyle samozaparcia,zeby wytrwać przy piersi, jak już spróbuje butelki. A ja polecamKarmię piersią trzecie dziecko i nigdy nie mówiłam,że od początku było łatwo...
co raz gorzej z tego wzgledu, ze czesciej karmie i dluzej.. zasypiam normalnie.. a jemu sie ciagle ulewa, zalamana jestem :-( bez przerwy go przebieram. poza tym zaczynam sie zastanawiac, czy skoro ulewa to sie najada. noi ciagle klade go na boczek, bo jak pisalam boje sie, ze sie zakrztusi :-( w nocy w 1h po karmieniu zaczal kaszlec i widzialam, ze tresc z zoladka mu wyplynela.
dzwonilam do mojej poloznej, powiedziala ze moze zbyt lapczywie i za duzo zjada. mam go karmic krocej i poobserwowac.
.
dziewczyny podajcie mi proszę nazwe tych niemieckich kropelek na kolki i gdzie je mogę kupić?
Sara - ja to normalnie wezme Cie niedlugo za moja wyrocznie, bo widac kurcze doswiadczona z Ciebie mamuska i ciagle cos z tego, co piszesz mi sie przydaje. Dzieki :-)
..