reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2010

o rany ale sie dzieje, a ja dopiero termin na 30 listopad i szczerze mowiac licze na to ze dotrwam :szok:

dzis przy prasowaniu naszly mnie jakies zle mysli.. jak ja sobie poradze zalozyc takiemu malenstwu te ubranka skoro ciezko bylo mi je przekrecac z lewej na prawa strone :zawstydzona/y:

Anbar wystraszylas mnie, bo ja mam naciągniety brzuch juz od kilku dni :/ i nie wiem co sie dzieje, czy to skóra juz nie wytrzymuje czy cos jest nie tak..

Daissy i jak w koncu dostalas konkretny termin czy czekasz? ja w sumie myslalam ze dostane skierowanie na cc skoro mala sie tak dlugo nie przekreca i zdziwieniem bylo dla mnie ze mam czekac spokojnie do terminu.. no ale wydalo mi sie logiczne wytlumaczenie mojej gin, ze trzeba dac dziecku szanse do samego konca, bo warto sprobowac swoich sil i rodzic SN, bo jesli pierwsza ciaza bedzie rozwiazana cc to juz moze nie byc szansy na SN. A ja nie ukrywam ze bardzo chcialam urodzic sama i od poczatku jestem nastawiona na cc anty. Traktuje to jako koniecznosc tylko i wylacznie.

Nie moge spac.. boje sie usnac, bo ostatnio ciagle mam koszmary i to takie ze budze sie z placzem.

reklama
ania_ch0 że dzieciaczki potrafią w ostatniej chwili zmienić pozycję.
Znam taką jedną co szkła z przekonaniem cc a się okazało że będzie sn, na co się nie zgodziła i miała cc. Ja też myślałam że będę miała bo mały leżał poprzecznie a teraz leży z główką w dół a zrobił to w skończonym 32 tc.

Ja też nie mgę spać, duszno mi, mężuś to zarazki jakieś przyniósł bo jestem przeziębiona a cały tydzień nigdzie nie wychodziłam.
Ze skórą na brzuchu to też mam coś nie tak na litni pod splotem słonecznym do pępka tak jakbym miała zdrętwiałą skórę drapie się a tego nie czuję a pod pępkiem i z boku mam czucie.

Witam.
Póki co brak wiadomości od Ixi...
U nas tragiczna noc, znowu skurcze, brzuch się napinał ostro, bolał jak cholender, do tego to ciągnięcie "na dole"...mały to tak się ruszał, że momentami płakałam bo taki ból, a myślałam że on mi jeszcze przez gardło wyskoczy....więc ja magnes, nospę i sru do wanny, a teraz jestem po prostu wykończona....

amerie widze ze synek niezle Ci daje popalic, biedactwo :happy:

ja sie super wyspalam, bo po raz pierwszy nie mialam zgagi :-D moj T mnie teraz tylko obudzil bo mnie opatulal koldra i sie przekrecilam i tak mi sie Mala wbila w pecherz ze musialam wstac. tez tak macie ze z rana przed wysikaniem, kluje pecherz?

Witam się porannie:)

Nocka słaba, od 5rana nie śpię- jakoś nie mogłam :/ Jadę dzisiaj na weekend z małżem do Krakowa (7h drogi) mam nadzieję, że tam nie urodzę, bo by jaja były niezłe:) Potrzebuję takiego oderwania się od siedzenia w domu i spędzenia weekendu z mężem. Życzę Wam miłego piątku!!!!

ania_ch - nie mam konkretnego terminu na CC, ale ginka powiedziała, że mały leży w takiej pozycji, że szans na obrót już raczej nie ma. Wiadomo jest jakaś znikoma szansa, ale mam się nastawiać na CC. Umówiła mi następną wizytę na 3.11 (mój termin porodu), powiedziała, że powinnam dotrwać. A jeśli mały nie zechce wyjść to tydzień po tym terminie będzie CC czyli najpóźniej za 4tygodnie będę miała maluszka w ramionach:) Tak jak Ty, też chciałam rodzić SN, chciałam, żeby mąż mógł być przy porodzie no i łatwiej dojść do siebie, ale co zrobić... Ważne jest tylko zdrowie maluszka, ja się wykuruje i pozbieram.
agatakat- mnie nic nie kłuje:)

Witam wszystkie mamusie z rana!

Trzymam kciuki za IXI

Co do wizyt - chodzę prywatnie, 70zł, za każdym razem USG i badanie na fotelu, morfologia i mocz co drugą wizytę, kwota za badania w diagnostyce nawet nie taka tragiczna.

Wczoraj w SR mężowie byli poumawiani indywidualnie (z partnerkami) co 20 min i mieliśmy indywidualną sesję pielęgnacyjno-kąpielową wraz z udzielaniem pierwszej pomocy w wykonaniu tatusiów. Muszę przyznać, że jestem dumna z mojego M. Poradził sobie świetnie i zebrał pochway od położnej. Ale był przejęty.

Olka z rana i w nocy też uciska na pęcherz a jak jest pełny to kłucia też są. Normalka. Gin powiedział, że główka coraz większa i musi uciskać. Tym pardziej przy ułożeniu główkowym jest ten ucisk.

anbar pisze:
O to u mnie to samo

nie jestem sama a myślałam że już coś ze mną nie tak.

Amerie ja myślę że bardzo się czymś stresujesz, ja miałam takie skurcze w 3,4 ms ciązy że nawet kroku nie mogłam zrobić, teraz mam więcej luzu bo olewam wszystko jem nawet do 8 tabletek asmagu forte i prawie nic nie robię bo uważam że jestem w wyjątkowej sytuacji a nie czarujmy się teraz trzeba się długo starać o dziecko i trzeba walczyć by je utrzymać.

Więc dziewczyny najważniejsze jesteśmy my z dzieciątkami a mężowie, teściowie niech se myślą co chcą ja odpowiadam swojemu w ciąży nie jest się wiecznie jest to chwilowy okres i poświęcić się też może i samemu obiadek sobie ugotować czy nawet posprzątać. Mojemu to się nawet zasłon i firan nie chciało wyprać i wyprasować odpowiednio na niego popatrzyłam i powiedziałam, że zrobiłabym to sama uwierz nie prosiłabym Cię o to, ale jest to wyjątkowa sytuacja i proszę zrób to. Nawet zrobił a jak zaczął klnąc bo to nie na jego nerwy jak to mówił to mu odpowiedziałam a na nasze ma być? dziecku szkodzisz i tyle. Milczał i zaiwaniał bo wie, że to robi nie dla mojego widzimisię.
A wy się zrelaksujcie weźcie dobre książki albo zacznijcie czytać pierwszy rok życia dziecka, mażcie o tym, że już macie Swój największy skarb koło siebie i patrzycie w jego twarzyczkę.

Ja wiem że to trochę egoistyczne z mojej strony...... ale mi zależy bardzo na dziecku, zawsze może się okazać, że będzie jedynakiem jak mój m.

Ostatnia edycja:
reklama
Kurcze ciekawe jak tam Ixi? Może już po? :D
Napisałam jej smsa ale mam chyba ten drugi numer, którego może przy sobie nie ma...

Agatakat mnie też tak pęcherz pokłuwa...poprostu już pelłny jest:)

Kurcze Amerie nie dobrze z tymi Twoimi skurczami, że bolesne są...Na pewno się niczym nie stresujesz...i nie kłócisz ze swoim???
Ja nie chcę zapeszać ale jakoś od dwóch dni mam mniej tych skurczy...a przestałam brać nospę bo coś czułam, ze na mnie już nie działa skoro tyle czasu już ją biorę.

Ostatnia edycja:
Do góry