reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie maluszkow

czy to normalne zeby polskie dziecko nie lubilo ziemniakow? co on bedzie jadl?:-p:rofl2:
Pamiętam że z Kacprem miałam podobny problem,tyle że on nie mógł się przekonać do marchewki i za nic jej nie chciał jeść.
Wtedy ja wszystko gotowałam sama i wymyśliłam że dam mu ziemniaka parę dni,a później po odrobinie dodawałam marchewkę i codziennie zwiększałam jej ilość no i tak moje dziecko przekonało się do marchewki a teraz cały czas chce jeść na surowo marchewki:-D:-D:-D
mam nadzieję że nie zamotałam za bardzo:-D

reklama
I ja skusiłam się i podałam małemu najpierw soczek jabłkowy, nie smakował! Tak się krzywił aż go pociągało na wymioty! Na drugi dzień dałam jabłuszko ze słoiczka i też nie smakował... ciekawe czemu... wczoraj zjadł jedną łyżeczkę rosołku domowej roboty i to smakowało!!! :)

A jak robilas rosołek? Taki wywar bez przyprawinia mu podałas?

Kurcze, a nasza mała coś od wczoraj ma problem z cyckiem :/ Co jej do buzki wsadze, to wypluwa albo zaczyna płakać. Butelki z herbatką też nie chce, ja jej smoka do buzi a ona w płacz.. Nie wiem co się dzieje :( W nocy budziła się co godzinę, półtorej na cycka.. Nie wiem, może zęby jej idą? Wsadza od paru dni prawie całą rączkę do buzi i ładuje sobie na lewą stronę buźki. Gorączki nie ma co prawda, ale nie mam pomysłu skąd ta niechęć do cycka i butelki .. Myślałam, że może nie mam pokarmu, ale odciągnęłam właśnie pokarm i przez 25 minut zebrało się 90ml.. Więc chyba nie jest źle?... Co myślicie? Dodam, że dostaje tylko cyca i herbatkę z butelki, i od paru dni próbujemy jej rozszerzyć dietę za namową pediatry, ale i marchewka i jabłuszko jej nie smakuje :/

Ostatnia edycja:
arica, piszesz, ze mała ładuje raczki do bużki, moze się skaleczyła-dzieciaki mają baaardzo ostre pazurki- ja muszę codziennie podcinac, bo jak mnie Helenka złapi za nos...to... ;-) moze ma podraznione i stąd ból?

Ania. : Hm. Możliwe.. Obcinam jej co 2-3 dni, bo rosną jej bardzo szybko. Ale po obcięciu są jednak troszkę ostre, a boję się je spiłowywać pilniczkiem, bo te jej pazurki są przecież taakie malutkie..
Szkoda, ze włoski jej tak szybko nie rosną, bo na razie to taki z niej mały łysolek ;)

Ania. : Hm. Możliwe.. Obcinam jej co 2-3 dni, bo rosną jej bardzo szybko. Ale po obcięciu są jednak troszkę ostre, a boję się je spiłowywać pilniczkiem, bo te jej pazurki są przecież taakie malutkie..
Szkoda, ze włoski jej tak szybko nie rosną, bo na razie to taki z niej mały łysolek ;)
Łysolek powidasz? To zupełnie jak Helenka ;-)))

Łysolek powidasz? To zupełnie jak Helenka ;-)))

:)) Naszej małej niby coś tam rośnie, najwięcej włosków ma nad karkiem, bo tak całkiem z tyłu i po bokach to jej się wytarły i tam naprawdę ma łyso :) A na reszcie głowy to taki meszek w sumie... W każdym bądź razie nie prędko warkoczyk zapleciemy ;)

reklama
jakiej wody używacie do przygotowywania posiłków/ napojów dzieci?? wiem ze już pisałyście na ten temat ale nie mogę znaleźć.
Jeżeli kupujecie to jakiej firmy???

użądzenia faktycznie fajne ale cena jak dla mnie za wysoka

Do góry