reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jaki Wózek Polecacie :) ????

to ja się wypowiem o mojej wizycie w sklepach z wózkami

Do tej pory moim faworytem był Maxi Cosi Mura 4 ale po wizycie odpada bo wygląda zgrabnie ale już tak się nie porusza, ciężko się prowadzi - przynajmniej mi, niedoświadczonej osobie.

Odrzucałam natomiast Mutsy 4 Rider ale okazał się bardzo wygodny w prowadzeniu i łatwo skręca. I zaczęłam się nad nim zastanawiać, ale nie widziałam go jeszcze złożonego więc kolejne wizyty będą niezbędne. Tylko czytałam negatywne opinie o słabym podwoziu i koszu.

Pozytywnie myślę również o Jedo Fyn 4 DS bo okazał się najlepszy w prowadzeniu, ma wszystko co bym chciała i cena też nie jest najwyższa ale wydaje się na żywo dość delikatny (szczególnie rama) i rączka też jakaś taka dziwna. Poza tym składa się cicho i do małych gabarytów.

No i X-lander którego zbytnio też nie brałam pod uwagę, ale po wypróbowaniu pozytywnie mnie zaskoczył. Łatwo się prowadzi i wydaje się że dzidziuś ma w nim dużo miejsca, ale muszę się mu jeszcze dobrze przyjrzeć bo nie wiem jak tam amortyzatory wyglądają, jak wygląda po złożeniu i jak wygląda pałąk w spacerówce bo koleżanka twierdzi, że jest za wysoko dla dziecka i niewygodnie przez to.

Przy Jedo Fyn porównywałam Implast Bolder SD Ecoline, który okazał się trudniejszy w prowadzeniu od Jedo no i koła ma większe, ogólnie stelaż jakiś taki sporo masywniejszy, cięższy i po złożeniu dość sporo miejsca zajmuje. Ogólnie wypadł gorzej od Jedo.

No i nadal nic nie wiem :(

Pan w sklepie namawiał na zamówienie od razu bo teraz jest wybór kolorów a pod koniec roku już nie będzie wszystkich kolorów no a po nowym roku mają wózki zdrożeć bo vat wzrośnie, ale że ja to sobie policzyłam to ze względu na vat powinny zdrożeć o około 10-20zł to akurat do przebolenia. Bardziej mogą zdrożeć przez inflację, ale co ja tam się będę kłócić. Raczej na pewno w tym roku się nie zdecyduję, chyba że będzie superokazja. Póki co będę nadal się rozglądać.

reklama
Co do hamulców w Jedo to wydawały się w porządku w porównaniu do innych testowanych modeli. Sprzedawca twierdził żeby nie przejmować się wszystkimi ocenami i w sumie miał trochę racji. Ja sadzę że skoro dają gwarancję to nie może być najgorzej, a zawsze zależy to od indywidualnego egzemplarza. Poza tym jest też wiele pozytywnych opinii o tym wózku więc ja go jeszcze nie odrzucam.

Przy innych wózkach hamulce też mnie nie zachwyciły. Ja akurat przy większości testowanych wózków miałam problem z włączaniem i wyłączaniem hamulców.

Co do Jedo to w sumie wygląda na taki jeszcze nie do końca dopracowany wózek, podobno jest to nowa, polska firma która dopiero kształtuje się na rynku.

Właśnie futrzakowa! Cały czas się zastanawiałam dlaczego ja zrezygnowałam z Roana (oprócz tego braku adapterów do Maxi Cosi) i nie mogłam sobie przypomnieć :sorry: Ale już wiem :-D Skladanie wózka jest pośrodku rączki - ktoś źle chwyci i całość składa się z dzieckiem w środku.. :crazy:

Patrzyłam na to forum trojmiasto.pl i, szczerze mowiąc, nie wyczytałam tam zbyt wiele negatywnych opinii, więc chyba kazda z nas ma inną "wagę" dla poszczegolnych argumentów. I pewnie dlatego wszystkie dzieci nie jeżdżą jednym modelem wózka :tak::-D

Pan w sklepie namawiał na zamówienie od razu bo teraz jest wybór kolorów a pod koniec roku już nie będzie wszystkich kolorów no a po nowym roku mają wózki zdrożeć bo vat wzrośnie, ale że ja to sobie policzyłam to ze względu na vat powinny zdrożeć o około 10-20zł to akurat do przebolenia. Bardziej mogą zdrożeć przez inflację, ale co ja tam się będę kłócić. Raczej na pewno w tym roku się nie zdecyduję, chyba że będzie superokazja. Póki co będę nadal się rozglądać.

Pan w sklepie pewnie liczył na prowizję jeszcze w tym roku. hihiihihi :-)
Kupowanie wózka wcześniej, żeby stał w domu ma jeszcze jeden minus - niepotrzebnie leci mu gwarancja.
Przy zakupie wózka teraz, to przez prawie 6 miesięcy będzie stał nieużywany.
A gwarancji zamiast 2 letniej będzie już tylko 1,5 roku.

Widzę, że jesteś w warszawy - w którym sklepie oglądałaś wózki?

Moja koleżanka ma x-landera i bardzo sobie chwali.
Zmieniałaby dwie rzeczy - lepsze amortyzatory i możliwość przekładania rączki.

Ja gdybym kupowała pojedynczy wózek to rozważałabym właśnie x-landera (chociaż na ulicach jest go teraz mnóstwo!)
i quinny buzz 4.

Poniewaz tak naprawde, buzz 4 to czterokolowa wersja buzz 3, ktory jest bardzo nisko oceniany. Wiele osob skarzy sie na fotelik, wiele osob musialo zwrocic poniewaz psuly sie kola, hamulce... Bardzo drogie dodatki orginalne, no i nie ma co- cena.... Fajowo wyglada, jest stylowy, ale dziecko szybko z niego wyrasta. Gondolka mala...itd..itd...

reklama
Do góry