reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

jak zawsze w weekend :) kazda zajeta :)

my czekamy na obiadek i tez pewnie wyjdziemy gdzies

bosa nie musisz sie przejmowac tym ciachem, spalisz czesc na spacerku :)

a ja wlasnie wciagnelam 2 snikersy siedzac na kanapie przed tv :-D i zjadlabym jeszcze :szok: ale nie mam wiecej....

reklama
widze, ze kazdy sie obzera :) A ja mam ciasto z truskawkami, ktore w koncu wczoraj zrobilam i nawet fajnie wyszlo...i jest mega proste i smaczne. I mam duzo owocow bo bylam dzis na takim tanim targu...i jeszcze mam... PASZTET :) I sopocka...iiiiii.... polski chleb z angielskiego supermarketu! Tesciowa mi dzisiaj przyniosla z takim usmiechem, ze az sie milo zrobilo.

Agacina, ciesze sie z Toba, ale chyba wywolalas wilka z lasu bo K. do mnie dzisiaj z tekstem, ze musi sobie spodni poszukac... Za tydzien w poniedzialek idzie na urlop,wiec bedziemy sie szlajac...

hej!

U nas też rodzinnie i spacerkowo:-)

Nasza córeczka rozwaliła nas dziś tekstem: jedziemy przez wieś i idzie Murzyn a ona: "Tato czy to już Afryka?":-D:-D:-D ma 3,5 roku;-)

Dziewczyny ja się tak strasznie boję dużo przytyć w tej ciąży, że się oszczędzam:sorry: i mi żal jak czytam Wasze przysmakowe posty:-p

katjusza m znalazł rogaliki? aleś mu pokutę dała:rofl2:

bosa czy zechciałabyś rzucić fachowym okiem na pokój mojej córy i coś doradzić? jeśli tak proszę o maila na pw. Z góry dziękuję:-)

przymierzam się czy wziąść pierwszy raz w życiu opiekę na dziecko czy dalej z babcią kombinować...ktoś się orientuje ile mniejsza wypłata przy tygodiowej opiece?

Zołzy z nas, że się tak znęcamy nad naszymi eMkami ;))))
Mi już z coraz większą łatwością przychodzi "wysyłanie" go po jakieś pyszności i inne zachcianki.. Początkowo miałam mega wyrzuty sumienia, ale skoro sam się pyta, czy nie mam na coś ochotę i deklaruje gotowość do wyprawy, to czemu nie ;)
Pomijam apap o 7ej rano, bo to była już wyższa konieczność, nie spałam od 4ej, więc powinien być mi nawet wdzięczny, że od razu go nie obudziłam, ale miałam nadzieję, że przejdzie ;) Wczoraj rano były małe pączucie, a co dzisiaj hmmmm.... Na razie lata po lesie, ale jak wróci.. to coś wymyślę do tego czasu ;)

Znalazłam śliczne sweterki na allegro, ale komentarzy za dużo negatywnych i neutralnych, napisałam mu maila, czy aby na pewno ma te produkty na magazynie, zobaczymy.. ;) Zerknijcie:
ESTYL_SELIN_NAJPIEKNIEJSZY SWETEREK CIĄZOWY_MAMO (1280032926) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
CIĄŻOWE WDZIANKO DLA PIEKNEJ KOBIETY_REGULACJA (1287468119) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
ESTYL_PRZEDŁUŻANA _TOTALNA NOWOSC mama IMEN (1288848616) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

A spodnie to chyba kupię takie sztruksy, ale teraz spokojnie weszłabym w eSkę i nie wiem czy by nie kupić jednak większej eMki.. Poradzcie ;)
SPODNIE CIĄŻOWE SZTRUKS OASI CIĄŻA M 38 (1272953558) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Te sweterki dluzsze na dole sa swietne dla ciezarowek :) sama mam 2, jeden nosilam przed ciaza jeszcze :) ja swetra takiego sobie nie kupilabym, bo wygladalabym jak hipopotam ;)
Co do spodni to niedoradze, bo ja musze najpierw przymierzyc na moj kuper. zakupilam sobie kilka tunik, do tego rajstopy dla ciezarnych albo leginsy. W tym mi najwygodniej i maly nie kopie tak, jak gdy jestem w jeansach.
Ja bym chciala kupic sobie pas ciazowy taki do spodni( nie kupowalam ciazowych, wyciagnelam 3 pary sprzed odchudzania). Ten pas pelni funkcje tego materialu w spodniach ciazowych. Ale tutaj nie znalazlam fajnych. Musze wytrzymac miesiac, az mi M przywiezie z PL.

Ja wiedzialam, ze tak bedzie! Jak zaczne kupowac dla malucha to nie znajde umiaru! Kupilam juz kilka rzeczy. ale teraz zaczelam szukac ubranek Timberlanda i Calvina Kleina na przyklad. Swoja droga niezbyt to drogie (z USA). Alez moje dziecko bedzie wystrojone ;)

Cwiczylam troche na podlodze, chcialam zrobic mostek i cos mnie zakulo w boku... boli do teraz. Mam nadzieje, ze dzidziusiowi nic nie zrobilam :( ale sie wkurzal jak sie rozciagalam ;) ale czuje sie o niebo lepiej. Miesnie mi sflaczaly...

Witam Myszki wieczorową porą:)
u nas dzisiaj cud, miód i orzeszki. nie dość, że długa nocna rozmowa z emkiem, to potem pogodzenie, z rana milutka pobudka:) pierwsze wspólne śniadanko od nie wie jak długiego czasu, ale smakowało! potem zrobiliśmy sobie wypad do parku i na plac zabaw, bo pogoda cudownaaaaaa i jak cieplutko. dawno nie widziałam go tak szalejącego z Piotrulą, aż miło patrzeć. bez telefonu, stresu, laptopa. obiadek na mieście i małe zakup. wypatrzyłam w coloseum cieniutkie, mięciutkie sweterki po 19.99!!!! wzięłam od razu dwa w rożnych kolorach, bo na chłodek będą super, a że większe to i brzuszek się schowa.
wieczorem poleciałam na uczelnie i okazało się, że bardzo pilna ze mnie uczennica, bo było nas raptem dwójka. przynajmniej zajęcia zamiast 2,5 godz, trwały 45 minut;)
katjuszka ty zołzo kochana!! hahahaha rogali w niedzielę jej się zachciało
migotka cieszę się, że się u ciebie wszystko unormowało. tylko nam się nie przemęczaj, bo się dzidzia zbuntuje
harsh truskawki! łoooo masakra;) daj kawałek
a i widzę, że u ciebie kawałek Polski też można dostać, to korzystaj z tego pasztetu;) dobrre, bo polskie!
fifronka dużo zdrówka dla babci i wpadaj częściej, bo tęsknimy nasz okruszku!

Ostatnia edycja:
witam się wieczorkiem, jak zwykle w weekend brak czasu na forum :-(, ale dzisiaj mężuś pojechał odebrać brata z lotniska a ja siedzę biedna sama w domku :crazy: i podjadam krakersy

Jutro o 8.40 rano mam usg połówkowe, ale mam streeeeesssa :zawstydzona/y:, mam nadzieje, że z dzidzią wszystko dobrze

Dobrej nocki mamusie :happy:

Cześć dziewczynki! Nadrobię Was trochę później – bo chciałam Was tylko poinformować z rana, że moja mała Nilka odzyskuje siły po operacji!!! Ale piątek od godziny 10, do soboty 3:30 rano, były naprawdę straszne – najpierw operacja, usypianie – zastrzyki które na nią nie działały.. Dostała w sumie 3 – dawka większa niż dla kota.. No i potem to czekanie aż się wybudzi. Przyznaję, że straciłam nadzieje.. :-( Bo taka uśpiona nie wyglądała za dobrze. Ale od niedzieli wieczorem jest taka jak zawsze, chce biegać, wygłupiać się.. Tylko, że na razie na nią dmucham i chucham, żeby jej szwy nie poszły, choć do tych najniższych sama powoli pyszczkiem dostaje.. Mam nadzieje, że nie uda jej się ich wyjąć za szybko!!! ALE ŻYJE!! I cieszę się z tego strasznie!!!
A ja z dzidziusiem zaczynam 20 tydzień – no to połówka za nami!!!
Miłego dnia – i lecę nadrabiać, bo mam dość tego sporo!!!

reklama
Witam poniedziałkowo :happy2:
Dziś mamy wizytę u pani doktor, więc o 9 wybywam z domku :happy2:
Wy tak o tych ciastkach mówicie, a ja wręcz muszę prosić M, żeby już ich nie kupował, a on codziennie przynosi coś z cukierni :no: a ja jestem taka,że jak jest to zjem, a jak nie ma to nawet lepiej :-D Ale chłop nie da sobie powiedzieć i się cieszy, że zajadam ze smakiem, a ja tyję i tyję...
Za to brzuszek mi teraz zmalał do wielkości z 19 tyg. Waga pokazuje niestety nadal tyle samo. Ale ubrania przestały mnie opinać i jakoś tak sprawniej się kulam :-p no ale pewnie niedługo znów urośnie i wystrzeli jeszcze bardziej, bo ostatnio jak zmalał, to tak było.
Malina, jak się zmieścisz w te spodnie w rozmiarze S, to takie kup, ja w S nie wchodzę, a M mi zjeżdża z tyłka, nawet jak mam pasek. Mam dżinsy z takim pasem i cholerstwo nie ma się na czym trzymać.:baffled:

Do góry