reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopad 2009

Dziunka w pt ide do lekarza na kontrole to poprosze o jakies inne:-)

a co to za patyk z kolkami szukasz??i super ze Asia tak sama juz pomyka:-)moj tez by najczesciej chcial chodzic

reklama
Czesc dziewczyny.

Oli skonczyl dzis 11 miesiecy. Az nie chce mi sie wierzyc ze za miesiac bede miec roczniaka w domu :szok:

Nic mi sie dzis nie chce. Nie mam jeszcze zakupow na obiad i nawet nie chce mi sie ubierac by zajsc do sklepu :/ Oli spi a ja siedze na necie zamiast zajac sie bardziej pozytecznymi sprawami.
Dzis mam szkolenia z fotografii to przynajmniej wyrwe sie z domu wieczorem.

W UK nie podaja wit D. nie wiem czemu no ale dzieci zdrowe i nic im nie dolega...

Moja córka na obiad się wypięła. Rosołek jej nie podszedł :/

Acha, a na rynku facet wyciągnął woreczek ze smakołykami dla gołębi,a młoda jak to zobaczyła zaczęła wołać co chwilę " AM" "AM". Wyszło na to że dziecko głodzę :D Dostała banana i nastąpiła cisza :D

Dostałam szybciej wypłatę, jedziemy po buty!!!

Dziewczyny na chustoforum polecaja kozaki z dei-texu z deichmanna. Zobaczymy...cena kusząca :D

Ostatnia edycja:
Kasiula i CLeo kurujcie się kochane!!!
Gosiu do pracy do sklepu Wujka do pomocy na wolne dni itp zreszta bede wiedziala dzis jak zajade :) i nie caly dzien tylko popoludniami ;) Bluzke zamowilam czekam na listonosza :D a co do butów spytam mojego ale jak na "moje oko" to one sie nadaja oby deszcz niepadał i nie na snieg ... bo powierzchnia górna bedzie mokra i ciezkie te buty beda... tak mysle ale spytam mojego wieczorem :)
hehehe no to w sam raz na polskie jesienie i zimy :D

To bratowa A, nie moja ;) Ja jestem na nich wściekła, rodzinna afera się wywiązała, okazało się że faktycznie blokował miejsce mojemu A :( Norwegia do niego zadzwoniła, opierniczyła z góry na dół, na to jego żona zadzwoniła później do nich i też ich opierniczyła że traktują B jak idiotę. Mówię Wam KOMEDIA. Za 2 tyg będzie decyzja faceta czy zatrudnia A czy nie.

A ona, nie, nie rodzi. Dalej twierdzi rozwarcie na 8 palców, odchodzą wody itp. :D
cos mi się wydaje, ze nieźle ściemnia ta dziewucha. może 8cm szyjki ma a nie rozwarcia. Masz ty sie z ta rodziną....

Witajcie,
Kasiula to teraz bedziesz człowiekiem orkiestra- kucharka , zona , kochanka , matka, pracownica:tak:Powodzenia!!!!!
U nas ziiiiimno. Zjadłam snaidanko , mldoy zaraz idzie spac. Dzis na 17 odrabiamy zajecia basenowe z soboty,

Etna-tak mamy kotka w domu:tak:
spoko Kasiula da radę! Do 8 rano posprzata, zrobi pranie, ugotuje, potem na spacer, do poludnia na BB posiedzi, potem skoczy do pracy i jeszcze wieczorkiem masę czasu będzie miała. Może jeszcze dodatkowy etacik?

Taka zabawka, co dziecko kołeczka nakłada na patyk :)

AAAAA zapomniałam -MAMY GÓRNE DWÓJKI!!! wczoraj pisałam że idą a dziś patrzę już się przebiły :D
gratuluję

Dostałam szybciej wypłatę, jedziemy po buty!!!

Dziewczyny na chustoforum polecaja kozaki z dei-texu z deichmanna. Zobaczymy...cena kusząca :D
ja mam takiekozakii dooddania bo musiałabym chyba Igiemunoge złamać żeby włożyc i pewnie też by nie weszły...leżą i leżą ...
misiębuty rozwaliły,teżmusze jehać chciałam za jednym zamachem i ***** z tego bo D jak zwykle lipa z kasą...
to nałozyłam Igiemu papucki to je sciagał na dworze..to mam jeszce jedne cudasne ....i chba kupie mu zwykle kozaczki

hejka
Ale naskrobałyście...........

Tyle co pamiętam kurujcie się wszystkie te co chore i dzieciaczki niech wracają do zdrówka!!!

Jeżeli chodzi o witaminkę D my bierzemy Vita D i jak ostatnio się pytałam lekarza do kiedy brać on dotknął ciemiączka i kazał brać dalej.

A u mnie dziś......MASAKRA!!
Mąż mnie obudził o 9 nie pojechał do pracy bo czekał aż się obudzę spytać czy jadę z nim po panele. Mielismy dylemat bo te same (lub prawie takie same ) w Komforcie były droższe niż w Leroy. Więc ok 10 godzinki bryknęlismy do W-wy ale najpierw a to tu a to tam - załatwiał jakieś pierdy, z Komfortu wzięliśmy probnik paneli, pojechalismy do Leroya przymierzylismy - i do tej pory nie wiem czy to samo czy nie ;P kupilismy w Leroyu i zaoszczedzilismy, potem z farbami znowu szał i kolejne probniki do kupowania-ostatnio na probniki Farb Bekersa wydałam ok 50 zł.... ;/ a teraz znowu kupiłam Dulux z mieszalnika kolor roku 2010, no ale ma byc tak pomalowane zebym nie marudziła.
Z powrotem znowu do Komfortu kupić cos tam do paneli jakies deseczki łączące panel ze scianą bo te z Leroya byly kiepsko dopasowane. Potem po okna itd itp. Odstawilam meza do firmy i z przyczepką do domku z jakies 40 km. Byłam w domku ok 14.30. Mama juz sie denerwowala bo codziennie po 14 jeździ do babci, ja prułam jak szalona.
Jestem w domku-Synek jak zwykle szczesliwy i z rączek zejsc nie chce od mamusi.
Pytam sie mamy dlaczego body ma rozpięte a ona ze sprawdzala czy kupka jest, "i co" pytam a ona "nie ma kupisi" Ale cos mi zlaleciało wiec małego do łązienki na przebierak a on się wykręca, wygina, płacze-ja do pampka a tam kupka i.......................strasznie czerwone jajeczka. Zaczynam to myć a Olinek zaczął tak wrzesczec ze zrobił sie cały purpurowy, nozki mu sie trzęsą itd. RANY!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jajeczka takie odparzone, zrobiła się rana do żywego..........Oli płacze ja się trzęsę i nie wiem co zrobić bo takiego płaczu u mojego Synka nie słyszałam. Dmucham, chucham. Wołam mamę z Olim na ręku, on się drze, ja go znowu myję. Mamie myślalam ze oczy wydrapię!!!!!!!!!!!!!!!!! Osuszyłam, posmarowałam grubo tormentiolem i wietrzyłam i dmuchałam pupkę. Myślalam ze mamę zabiję!!! pewnie kupkę Oli zrobił jak go nakarmiłam i wyjechałam a ona miała cos do robienia i wsadziłą go do kojca, kupka wywietrzała a ona nie poczuła, pewnie cos poczuła ale sprawdziła i nic nie zobaczyła??? Siedział w niej ok 4h!!!!!!!!!!!!!!Mały podobno jej sie wykręcał przy sprawdzaniu...nie wiem jak to było bo zadarłam się na smierc na nią!!! Rany!!!!!
Do tego mały nie spał 2h tylko z pół pewnie przez tą kupkę w pampku!!!

Ona zawsze ma cos do zorbienia jak mały z nią zostaje, pewnie przeoczyła itd. Jest najkochanszą babcią na swiecie ale......wkurza mnie jej zachowanie ostatnio!!! Zamiast poczekać na mnie zaczęła pewnie krzątać sie po domu a mały posiedział trochę w kojcu. Trochę bo dłużej nie wytrzymuje.

Jedno jest pewne.........mały jeździ z nami już wszędzie!!!!

Ostatnio dwa razy tescie przychodzili do małęgo w week zeby moja mama mogla za ojcem latać bo na podwórku sprzątali, a to trzeba męzowi ugotować 10 000 razy a to to i tamto wiec zawołałam teściów, którzy uspili małego, wykapali itd. Mama im pomagała ale miałąm pewnosc ze oni bedą tylko małym zajęci.

Ostatnia edycja:
Uleńka moja mama jest czasem podobna do Twojej, czasem zajmuje się wszystkim tylko nie Olafem i też mnie wtedy wkurza niemiłosiernie, no ale rzadko się widujemy w ogóle więc i rzadko się wkurzam. A ona jak tak sporadycznie wnuka widuje to mogłaby się bardziej zająć, ale ona ma ważniejsze rzeczy jak komputer czy aparat fotograficzny bo na stare lata pasje odkryła :)

Cleo aż dziw że my, po odwiedzinach wczorajszych u Was, zdrowi jesteśmy?!?! Zdrówka życzę!

reklama
Ula mam nadzieję, że młodemu pupka szybko się wygoi!!!:tak:
Młody już spi.. obudził sie dzis z pierwszej drzemki o 11.30 i potem juz nie chciał spac.Na 17 basen i padł. Nie miałąm serca go przeciagac dłuzej.
Antek dziś wskrobał sie z wody na brzeg basenu , usiadł i na 1,2,3 wskoczył sam do basenu:tak: kurcze robi takie postepy ze az milo patrzec. Z reszta te dzieciaczki wszystkie sa mega odwazne!!!:-D

Laski ogladajcie dzis dokument na tvn "CISZA" . Jak bedzie tak dobry jak film o Olewniku to chyba warto:tak:

Do góry