reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcóweczki 2011

Harszka ta wiocha to same ewenementy ;) ale chyba wioski to już do siebie mają, że wszyscy wszystkich znają i o wszystkich wiedzą, a łatkę komuś przypiąć to bardzo łatwo ;)

Futerko to mi filologowi pojechałaś z tym filipem ;) ale nigdy jakoś się nad tym nie zastanawiałam ;)
A z tymi zdrobnieniami to nie tak do końca zawsze się sprawdza, bo znam rodziców, którzy zabraniają mówić do swoich dzieci inaczej jak Aleksander i Fryderyk, wg mnie beznadzieja, ale oczywiście każdy ma prawo zwracać się do dziecka jak chce ;)
Z tymi porównaniami do kogoś, to moja pięta achillesowa..
U mnie moja mama uwielbia kuzynkę Martusię (pomimo, że jest ode mnie rok młodsza, to nie mówi się o niej inaczej niż Martusia) a mi się nóż w kieszeni otwierał jak o niej słyszałam i było mi strasznie przykro.. Jej rodzice kilka lat pracowali w stanach, zostawili dwie córki pod opieką babci i się nasłuchałam jaka Martusia jest dzielna, jak sobie radzi i jak się opiekuje młodszą siostrą, a ja ją dobrze znam i wiem, co ma za uszami ech.. W końcu miarka mi się przebrała jednego razu i powiedziałam mamie, że „nie mam ochoty słuchać o Martusi, że mam wrażenie, że żałuje, że to nie ona jest jego córką, że przez takie gadanie ja się czuję gorsza i jest mi cholernie przykro” i od tamtej pory bynajmniej przy mnie o Martusi ani słowa, a jak się komuś wymsknie, to kwituję, że mnie to kompletnie nie interesuje – uczulenie mam i tyle, za długo tego słuchałam.. Ale się wygadałam ;))))

Olka też mi się ciężko oddycha, wiecznie nos zapchany krwawymi strupami bleeee Psikawki pomagają na krótko, a potem i tak się budzę.. Ostatnio myślałam o tym tak, że tym budzeniem po prostu przygotowujemy się na nocne wojaże z naszymi maluchami ;)
Fajne imię ma Twój tata, jak byłam mała to miałam koleżankę Miłkę, a Mikołaj też jest u nas na liście :) Ale z tymi imionami to trzeba uważać, bo np. moją kumpelę rodzice skrzywdzili Witosławą (mówimy Sławka)..
Co do tej wyprawki to ja dostałam w tych gadżetach książeczkę, co trzeba spakować i przygotować.. Myślę, że na szkole rodzenia albo pod koniec ciąży u Gina też dostaniesz :) ale wątek też niezły pomysł..

Pestusia uważam, że powinnaś jeszcze porozmawiać ze swoim mężem i mu wyjaśnić, dlaczego nie chcesz teściowej, a on powinien wtedy z nią spokojnie pogadać i może się udać ;)

Magdzior trzymaj się i nie dawaj choróbsku!!!!

Tulip nie chciałam Cię urazić, właśnie dlatego powiedziałam, że ile gustów tyle będzie pomysłów na imiona :) Acha i nie wiem, czy można nazwać dziecko obcojęzycznym imieniem u nas, chyba musi być spolszczone.. Chociaż jak podwójne obywatelstwo, to kompletnie nie mam pojęcia :/

Dmuchawiec ja poproszę kawałeczek (;) Mogę zrobić wymianę na ciasto czekoladowe, które właśnie stygnie :D Ktoś jeszcze reflektuje??

Ps. W urzędzie załatwiłam tylko druki do wypełnienia.. Ale oblazłam chyba z 5 lumpków i zaraz wkleję foty z moich łowów ;) Oczywiście po powrocie Fred tak się ucieszył, że jak mu zapinałam smycz, to mi spodnie od kolan po kostki osikał ech.. Idę właśnie pranie wyciągnąć ;)
A z pracą eM to nie wiem jak będzie.. Ja bez auta to kiepski pomysł.. A on jak pojechał na 8 rano to dopiero jest w drodze powrotnej, a w nocy ma jechać do Koła za Toruń, masakra.. A miał pracować 8h!! Nawet umowy dzisiaj jeszcze nie podpisał.. Nie podoba mi się to..

Ostatnia edycja:
reklama
Hej witam wieczornie.
Klusek z makiem nie pojadłam, bo nie mogłam w okolicy dostać masy makowej to w ostateczności miał być makaron z Fixem carbonara z Knorra ale go wycofali :confused2: bo niebyło w sklepie i wzięłąm nowość - serowy - właśnie ta moja carbonara w smaku - zmienią opakowanie, nazwę a cena z kosmosu:wściekła/y::wściekła/y:.

Temat odnośnie imion zamykam;-):-p:tak::-).

Hej laseczki-Marcóweczki
Daria-trzymaj sie mocno, nie zamartwiaj sie, jesteś pod dobrą opieką
Bosa-ty taka "twarda babka" i sie przejmujesz komenatrzami?! Nie poznaję koleżanki... NIE DAJ SIĘ. To TWOJE dziecko i TWOJE decyzje
Harsz-zawsze sie znajdzie ktoś kto bezineteresownie zazdrości, a ty wbrew temu będź promienna i szczęśliwa

Moje ataki rwy skończyły sie pasem ortopedycznym dla ciężarnych - do końca ciąży juz niestety

Hej :)
Harsharani - nie jestem w zakopanem tylko w krakowie w szpitalu i tu juz niestety zostane do konca, tylko nie wiem ile to jeszcze to potrwa;( mam nadzieje, ze jak najdluzej-dziwnie to brzmi ale taka jest prawda. Dzisiaj mialam wiele badan i pocieszyli mnie troche, maly juz lepiej, male tez w porzadku wiec powiedzial mi lekarz, ze jak wytrzymaja do konca listopada to bedzie super i cesarke mam juz ostatecznie zaplanowana na 1 grudnia, czyli niecale dwa miesiace przed terminem. jutro moze mnie odwiedzic Amelia, nareszcie;) bo sie4 stesknilam jak nie wiem co. a poza tym leci. dziekuje Wam Wszystkie za trzymane kciuki, jutro sie odezwe po USG, juz 2 w tym tygodniu, za czesto je mam ale niestety trzeba:(
buziaki i milego wieczoru Wam Kochane zycze

Harsh-
specjalnie dla Ciebie;-);-) DSCN0443.jpg
Pinka- i dla Ciebie ;-);-)DSCN0476.jpg

I dziekuje slicznie wszystkim:*:*

A teraz tylko zalatwianie kredytu...i swiety spokoj...:-):-) No i ostatni dzien urlopu M....wiec czesciej bede wpadac i na biezaco bede w koncu;-);-) no i oczywiscie odpoooczynek, ktory sie nalezy:-):-) uciekam ogladac film:-):-) MILEGOOO WIECZORKU MARCUSIE:-D

Daria trzymaj się najważniejsze że jesteś pod dobrą opieką. Ja przez ostatnie 3 miesiące pierwszej ciąży miałam usg średnio 3 razy w tygodniu,jak trzeba to trzeba.Nie puszczaj malucha:**************

Cześć Dziewczynki:D

Pinka jak mogłaś takie zdjęcie wstawić!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Nikusia jacy Wy młodzi i szczesliwi i piekni :-)jeszcze raz gratuluje:-)
Vetka jesli pas ma pomoc to nos ile sie da;-)
Malinka ja mam uczucie ciezkosci na klacie dlatego mi sie ciezko oddycha;-) i te nocne mdłosci,mysle ze to juz dzidzia jest taka duza ze mnie gdzies uciska:tak: A to imie to moj tesc ma takie,moj tata to Edek -z krainy kredek:-D;-).

Ostatnia edycja:
reklama
Gabi dostała Gabriela Filipina
A teraz nie możemy wybrać pomiędzy:
Kornelia,Berenika,Ida i tak naprawde dla dziewczynki nie mamy za bardzo pomyslow
A dla chłopca- Kornel,Tytus,Tycjusz,Juliusz,Cezar,Cyprian,Filip,Kajetan,Dorian,Oliwier,Edgar,Kryspian

Nikusia Tyle szczęścia w jednym roku!! Oby was nigdy nie opuściło.:****

Ostatnia edycja:
Do góry