Bosonóżka
Fanka BB :)
Ja potrzebuje miedzynarodowego imienia- i nie chce zawezac swojego wyboru do Adama, Roberta-Anny- ktore w kazdym jezyku brzmia podobnie. Dla mnie Jessy, Jenny,Jammy- to sliczne imiona
Ostatnio wymyslilam sobie Nelly- ale tez kazdemu sie kojazy z Rokita-.. i wez tu czlowieku cos wybierz!!!
Tulip, nie przejmuj się opiniami innych i tyle. O ile pamiętam tatuś Twojego dziecka nie jest Polakiem, więc absolutnie zrozumiałe jest, że nie dasz na imię dziecku Żelisława czy Katarzyna - bo nijak to nie będzie współgrać z nazwiskiem i nie do wymówienia będzie dla niepolskiej rodziny malucha.
Mi też zależało na międzynarodowym imieniu, bo moje małe będzie wychowywane dwujęzykowo. No i jak by brzmiało "Grażynka, stop eating from kitty's plate right now!"
?Wiem tylko, że należy baaardzo uważać ze zbyt wymyślnymi imionami dla dziewczynek, nawet jeżeli pasują one do aktualnego nazwiska. Bo kobiecie nazwisko zawsze może się zmienić i wychodzą wtedy perełki w rodzaju Eufrazyny Marchewki (przypadek autentyczny, kobieta nie może rodzicom darować).

Hej Brzuchatki