reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

witam dziewczyny ja dzis również już po wizycie moj maluszek waży 2500g wiec troszke przystopowal z waga ale moze i dobrze bo obawialam sie ze bede miec problemy z porodem, ogolnie wszystko ok zdrowiutki. szyjka troszke znow sie skrocila i jest lekkie rozwarcie ale jeszcze z 2 tyg powinnam spokojnie pochodzić pozdrawiam

reklama
jestem po wizycie u anestezjologa (obowiązkowa tutaj), nie ma co pisać, bo mało co związane z ciążą, w każdym bądź razie nie ma przeciwwskazań do żadnego znieczulenia.
Ważę 69 kg, czyli od początku ciąży 11 na plusie. Z Wiktoria na porodówie miałam 71kg, zobaczymy jak będzie teraz.

Witam:tak:

Mężuś mi wyniki badań odebrał i oto jestem:rofl2: poziom enzymów wątrobowych coraz lepszy:biggrin2: od ostatniego badania (25.10) ALT spadało z 304u/l aż do 58u/l:biggrin2: a AST z 124u/l na 39u/l tak wiec jestem już bardzo bliska mieszczenia sie w normach:biggrin2::biggrin2:
Analiza moczu wyszła bez zastrzeżeń a morfologi ma swoje nie dociągnięcia LYM mam poniżej normy a NEUT i PDW powyżej ale chyba nie mam to jakiego wielkiego znaczenia bo pozostałe wartosci idealnie w normach siedzą :rofl2:
Nawet hemoglobina ładnie podskoczyła do 12,5

Antylopka to świetnie że nie masz przeciwwskazań do znieczulenia:tak::tak:
Gwiazdeczka super że wizytę udaną miałaś:tak:
Olkale twoja dzidzia jeszcze zdąży 3kg przekroczyć zanim zechce wyjść;-)

Kopnijcie mnie, żebym poszła do okulisty, bardzo Was proszę...
Zbieram się od sierpnia... :/ Zapisać się wtedy już nie dało na termin przed porodem i mam po prostu przyjść kiedykolwiek i się wbić w kolejkę. Ale wiem, że to się skończy długim czekaniem. A prywatnie nie chcę iść, bo właściwie wiem co mi jest (krótkowzroczność i tyle) i nie uśmiecha mi się wydawanie stówy za usłyszenie tego jeszcze raz...
Poza tym skończyła mi się zniżka studencka w październiku (chlip...) i mi szkoda kasy na tramwaje ;) Centuś krakowski się ze mnie robi chyba... ;)

aluśka - nie nastawiam się na znieczulenie, ale tutaj trzeba isć na taka wizytę, bo w razie jakichs komplikacji to juz jest wpisane o możliwości intubacji, a ZO i jakies tam inne info

Antylopka to tak jak ja - na wszelki wypadek idę w przyszły wtorek, ale na dzień dzisiejszy nie chcę ZZO. No ale jakby mi się zachciało podczas porodu....

reklama
No i po wizycie. Szyjka nadal skrócona (cóz za szok hi hi hi hi). Serduszko pieknie pukało, w karcie ciazy wpisane 97 kg, więc plus 1 od zeszłej a na wadze blizej 98 ale sie kłócic z położna nie będe bo ona wredna niemozliwie jest.Ciśnienie w normie, nadal lezec, oszczędzać się, fenoterol do poczatku grudnia żreć. A miałam nadzieje, ze mi po 22 odstawi chlip...Ale się miło zdziwiłam, bo kazał sie upomniec na nastepnej wizycie o USG, HBS robic nie musze jak miałam robione w szpitalu, morfologie zrobic po 15 a wizyta 23 bo go nie będzie, a nie chciało mi sie z połozna użerac o jeden dzień..

Do góry