reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Ja nie wiem ale wydaje mi się ,że może dlatego ze zjadła pierwszy raz tyle i w takiej ilości. Chociaz mój jak zje zapiekankę serowo-smietanową z kluskami to tak miał właśnie z kupką.

reklama
dziewczyny, czy pomidorowka z pomidorow swiezych, puszkowanych i koncentratu moglo spowodowac biegunke? zrobilam dla siebie, ale mala sie przypaletala i tak ladnie mi jadla (bardzo rzadko je zupy)ze nie mialam serca jej zabrac. zjadla z 200ml, po kilku godz jeszcze 100, a potem 2 rzadsze kupy niz zwykle, a wieczorna juz podchodzila pod biegunke. niewiem, czy to od tego czy moze cos znalazla na ziemi i zezarla. skoro tak ladnie jadla to robilabym ja czescie, ale troche sie boje...

Myśle ze mogła , brzuszek nie poradził sobie z taka ilościa "nowosci". Spróbuj za jakiś czas dac znowu ale mniej, na spróbowanie i obserwuj.

Co do kubusia-jak już daje to z woda.

banAna ja też myślę, że to raczej przez ilość, ale nie przejmowałabym się - małe brzuszki się przyzwyczają do takich bardziej dorosłych dań.
Alicja też miewa takie rozciapane kupy, ale nigdy nie wiem po czym dokładnie bo np.raz ma po jajecznicy na wodzie a raz nie.

A co napojów to Alicja chce pić tylko wodę - w sumie dobrze. Próbowałam dawać soki rozcieńczone albo kompot jabłkowy, ale nie podpasił :)

banana jak córeczka? :tak: mysle , ze powinno jej przejsc . Moze faktycznie za duzo zjadła , ale wiem jak to jest jak ciężko odmówić jak "młodzież" wciąga:tak:

Asia jada już kaszkę czekoladową, baaaaardzo lubi. Myślicie że można jej dawać już KAKAO? Tylko na mleku mod da się?

Gosiu a czemu chcesz dac jej kakao??? To jest jeszcze bardziej kaloryczne, no chyba ze nie chce ci pic samego mleka, ale jak pije to ja bym nie dawała. Pawel jest w 97 centylu i niechcialabym na razie podawac mu czekolady, czy cukierkow, dopuki sam sie nie domaga. Dostaje codziennie flipsiki i z 2 ciasteczka dla maluchow no i owoce se słodyczy :)))

Patryk jadł ostatnio te jogurciki misiowe własnie czekoladowe i tak kakao było ale jakoś mu nie smakowało. Dzis zjadł całą kanapkę z wedlinką. :)

Rany jak ja bym chciała, żeby moje dziecko "wciągało" coś - innego niż chleb albo sernik.
Znowu nie chce jeść :(.
Tylko ten chleb suchy wcina no i jak tato przywiózł sernik to nie dało się przy niej jeść bo właziłą prawie do talerza tak lubi.

A żadnego mięsa ani warzyw nie chce - dawałam jej już gotowane kawałeczki, robiłam takie placuszki do trzymania w ręce , próbowała łyżeczką. Załamka.... Kaszy zjada 2-3 łyżeczki.
Cycka je, ale nie wygląda jakby to robiła z głodu, tylko dla zabawy.
Nie wiem już - może ona ma jakieś robaki i dlatego jest taka pobudzona i maruda i nie chce jeść :/ ??

reklama
Rany jak ja bym chciała, żeby moje dziecko "wciągało" coś - innego niż chleb albo sernik.
Znowu nie chce jeść :(.
Tylko ten chleb suchy wcina no i jak tato przywiózł sernik to nie dało się przy niej jeść bo właziłą prawie do talerza tak lubi.

A żadnego mięsa ani warzyw nie chce - dawałam jej już gotowane kawałeczki, robiłam takie placuszki do trzymania w ręce , próbowała łyżeczką. Załamka.... Kaszy zjada 2-3 łyżeczki.
Cycka je, ale nie wygląda jakby to robiła z głodu, tylko dla zabawy.
Nie wiem już - może ona ma jakieś robaki i dlatego jest taka pobudzona i maruda i nie chce jeść :/ ??

Hhahah teraz wymysliłaś. Próbowałaś klopsoków mielonych ?? Moze zrób takie malutkie i połóż na talerz, moze sama bedzie jadla. Do tego ugotowane warzywa hmm??

Do góry