magda85-gdańsk
Fanka BB :)
laski maxi cosi priori czy tobi?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Lanjaa nie wiem czy. pamiętasz ale Alan też miał takie place..i ma czasami. Na nic nie jest uczulony, a zresztą od początku je miał. Pediatra nie zauważyła nic podejrzanego w tym. Na początku myślałam, że to przez zmianę dodatków do kąpania. Skończyłam z Emolium i namydlam go Hippem - efekt ten sam czyli brak suchych plam. Mleko zmieniłam na zwykły Bebilon i też brak plam.
Nie wiem od czego to może być, ale mój T też to ma i dermatolog zapisał mu maść sterydową, która bardzo mu pomaga. Któraś dziewczyna pisała, że smarowała swoje dziecko taką maścią.
Jak na razie Alan nie ma tych plam długo...
Magda Tobi![]()
No ja mam nadzieję że to nie alergia a jakaś skłonność skóry, ale ostatnio zaczyna się pogarszac i to mnie martwi, bo się żeby całe nóżki nie pokryło bo dosłownie jakby strupki miała...Spróbuje zdjęcie zrobić ale nie wiem czy będzie widać. Musze zrobić małej morfologię i iść pokazać pediatrze więc przy okazji zapytam ale jesli mnie oleje (jak przy wcześniejszych wysypkach) to ide do specjalisty.
laski maxi cosi priori czy tobi?
A ja czytałam ze tak własnie objawia sie skazaDziewczyny plamki na skórze, na nóżkach, w szczególności na zgięciach to od glutenu!!! Może w ostatnim czasie dzieci większe ilości zjadły??
A więc tak to wygląda na łydkach a na udach na razie jest pokrzywka...
Zobacz załącznik 299504
Było całkiem fajnie,pisze całkiem bo Julia niestety nie uczyła sie piosenek,wierszykow i innych bajerkow wiec dzieci spiewaly,a ona nie:-(no ale jest juz lepiej,nie bylo dzisiaj placzu,jak poszlam na akademie to podeszla do nie ale zaraz poszla spowrotem bawic sie z kolezanka;-)wogole jestem zaskoczona ze poszla z dziecmi stac tam i wogole;-)Lanjaa, jeśli masz dermatologa dziecięcego u siebie to idź się skonsultuj, nie trzeba mieć skierowania. Terminy mogą być odległe jedynie.
Kopciuszku, jak Julka po pasowaniu na przedszkolaka?
Idz do dermatologa.A więc tak to wygląda na łydkach a na udach na razie jest pokrzywka...
Zobacz załącznik 299504
Kopciuszku skaza objawia sie przede wszystkim na policzkach i na brzuszku. No i to są duże czerwone szorstkie plamy:-) Ja nauczyłam sie odróżniac przy Antosiu. Co oczywiście nie musi byc regułą:-)A ja czytałam ze tak własnie objawia sie skaza![]()