reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

Hej kobietki!!

Dawno mnie nie było i nie nadrobie jedynie ostatnie 2 czy 3 strony. Tak czy siak beniaminka dziekuję za pamięć oczywiście wszystkim innym też ale pewnie nie doczytałam :)

Troszke mnie nie było bo nie mialam czasu na nic zupełnie. Hania przechodziła chyba skok rozwojowy marudna strasznie była przez tydzień co chwile coś jak nie brzuszek to ulewanie jak nie to to tamto, do tego w sobote mieliśmy chrzciny i zjechała się rodzinka z poznania i masakra jakiaś była, ale dałam rade ogranełam wszystko oczywiśćie dzięki pomocy mojej mamy w kuchni i niezastąpionego mężusia przy naszej niuni!!! Oj a bałam się tych chrzcin po tym jej tygodniowym koncertowaniu bałam, a ona co?? nic totalny anioł w kościele przespała całą mszę nawet jak ją polewał ksiądz wodą jej nie wzruszało kochana była.

Piszecie o przewraaniu się dzieciaczków nasza o dziwo pomimo swojej niesamowitej siłynie poltrafi się jeszcze odbić z brzuszka na plecy ale usilnie próbuje :) Oczywiście główki podtrzymywać nie trzeba nigdy w pionie a na brzuszku bo wreszcie zaczeła leżeć marudnie bo marudnie ale codzien to dłużej to jak jest wyspana to sama pieknie podnosi główkę i cała na przedramionach, ale jak zmęczona to co chwile jej ten łebek opada...
A rozmowna jest w najlepsze, ulubione słowa: nie, łee, a gu i ble, czasem uda jej się uśmiechnąć na głos lub wręcz zapiszczeć kochana jest, a jej ulubiona zabawa to słuchanie pozytywki :)

Pozdrawiam wszystkie

reklama
Tosia dobre, dobre..brawo za pieluszkowanie:-D Super ze Domcia ma wporzatku bioderka.
Ja byłam wymienic koła w aucie ..uff ale zimnnno, myslałam ze mi mleko zamarznie:szok:
Hejka Kalcha!

Jestem ciekawa ile kosztuja u Was chrzciny w lokalach? oczywiscie mówie o małych miastach. U nas w takiej restauracji co nie robia byle jak ale superascie to min 50zł na os (obiad, ciasto i kawa) i tak we wszystkich prawie, mówie prawie bo w jednej babka se zarzyczyła za to samo min 100zł:szok: kurcze albo ja taka zacofana albo babka z choinki sie urwała:angry::crazy: a to nie jest wcale zadem mariot...ba taki se mały lokalik.

Ostatnia edycja:
Moje oba robaczki zasnęły, a ja pilnuję kurczaków w piekarniku, będzie na obiadokolację:)Tylko dobija mnie ten piekarnik w spadku po bylych wlascicielach, bo mieli zabudowana kuchnię, ok...ale ten piekarnik i kuchenka to masakra, jakby mocy toto nie mialo, wszystko 1.5 raza dluzej sie robi, ale za to ja przeciez musze tutaj pilnowac ;-)

Kalcha, fajnie że się odezwałaś i super że chrzciny takie udane, a Hania grzeczniutka w kościele :-) I moja Julka jak zmeczona, to łepetynka opada na kocyk w lezeniu n brzuszku i kwili wtedy jak mały kotek :-)

Magi, mozesz wydrukowac list profesor Majewskiej skierowany do Ministerstwa, i innych waznych polskich instytucji w sprawie szczepien, tam podala dokladne dawki ile , ktora szczepionka zawiera rtęci. Najgorsze dziadostwo to była szczepionka na gruzlice i WZW ale kolejna za nią DIPERTE, czyli to co aktualnie szczepia w wieku 6 tyg.
Tutaj ten list, ja zamierzam wydrukowac i zaniesc do mojej poradni, a niech sie dokształcą, tylko tak serio...to Oni pewnie wiedzą, przynajmniej wiekszosc z nich, ale koncerny farmaceutyczne maja kontrakty 20 i 30 letnie na sprzedaz swoich szczepionek z polskim establishmentem i szczepic nas beda i to pod przymusem. :(
Szczepionki, o czym powinniśmy wiedzieć? – list p.prof.dr Marii Doroty Majewskiej | Zespół Downa
Oczywiscie zawsze beda glosy za i przeciw. Ja jednak zrobie wszystko by jak najmniej narażać moje dziecko niepotzrebnymi szczepieniami.

Tosiu, ale dobra nowina ! :) No i to pieluszkowanie - jestes the best! :-)

Ostatnia edycja:
witam piękne mamuśki:tak:
u nas nocka rewelka zasnęła o 21 pobudka o 4 i ostatecznie wstałyśmy o 9:tak:
i muszę sie pochwalić ze odniosłam dzisiaj sukces ,poświęciłam sobie dzisiejszy dzień na naukę Julki spania w łóżeczku,pierwsze próby były straszne usypiałam ją na rękach chyna 5 razy co położyłam do łózeczka to ryk,ale powiedziałam sobie ze jak nie teraz to nigdy,pozatym zaczynam sie bać ze spadnie z kanapy-chwila nieuwagi moze skończyc sie tragicznie:baffled: więc twardo nie dałam za wygraną i mała po 5 próbach zasneła na dobre a meczyłysmy sie dobre 3 godziny,właśnie przed chwilą znowu walczyłyśmy ale skończyło sie na 2 próbach i póki co śpi ładnie w łózeczku:-Dnormalnie jestem z siebie dumna.
co do umiejętnosci dzieci no to moja tak:wodzi wzrokiem za kazdym co koło niej przechodzi,próbuje łapać zabawki w lezaczku ale nie za bardzo jej to wychodzi,trzymając ją w pionie twardo trzyma główke,zazwyczaj jak wstanie glówka sie jej troszke zachwieje,potrafi "rozmawiać " po swojemu,na moją rozmowe odpowiada rozmowa,leżąc na brzuszku ładnie podnosi główke ale jeszcze sie nie opiera na przedramionach(nie znosi leżec na brzuszu) a jeżeli chodzi o przekręcanie sie z pleców na brzuszek to myśle ze to jest u nas kwestia kilku dni,poniewaz już strasznie ćwiczy tą umiejetność no ale póki co musi jeszcze ćwiczyć,a no i oczywiscie śmieje sie wspaniale:tak:

hej hej

my dziś zasneliśmy, tzn. Olaf w łózeczku ale po godzinie zaczął płakac jakby go ktos ze skóry obdzierał wzięłam go żeby go uspokoic i zasnął na moim brzuchu, i tak słodko spał do 18, a więc ponad 3 godziny łącznie:) a ja nie miałam sumienia go kłasc do łóżeczka tak fajnie się przytulił, i też sobie usnęlam z nim na pół godzinki:)

agim, my dziś byliśmy zrobic wyniki, jutro po nie pójde i zajdziemy do pediatry, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok, bo nie powiem ale stresa mam, no i jeszcze mam skierowanie do neurologa więc zapisze małego , tylko u nas się czeka bardzo długo..Olaf już troszkę lepiej, już nie beczy całe dnie:) nawet mogę powiedziec że go nie poznaje, i cieszę sie z tego bardzo:) mam nadzieje ze nie zapeszę i ze nie zaczniesię na nowo wszystko, ma gorsze i lepsze dni ale jest dużo lepiej niz ostatnio:)

tosiu nie no super:D oj zeby wszyscy tak pieluszkowali jak ty:D przykładna mama

beniaminko my jak kiedyś wynajmowalismy mieszkanie to mielismy taką beznadzieją kuchenkę , z panelem na prąd, no szlak mnie trafiał bo nagrzewała się długo, później nie dało się dobrej temp. ustawic bo przypalała, a naleśników nie bylo jak usmażyc, zawsze się przypalały, i cieżko było to czyscic, bo panel cały czarny i zostawiało wszystko ślady na tym;/

karolina to gratki:) u nas tez juz lepiej z zasypianiem, co prawda usypiam na rękach ale i tak sie przebudza, klade do łózeczka i śpi:) tylko czasami zaraz ponownie się przebudza

magi u nas chrzciny w lokalach to sam obiad z ciastem to znajoma dawała ok. 80 zł, a ja jak byłam załatwiac to 100 zł ( po znajomości), ale obiad kilka przystawek i mozna dłużej posiedziec, ale u nas zawsze koło stówy trzeba liczyc, ale zrezygnowalismy z kilku gsci i robimy w domu.

kalcha wpadaj częsciej, jak tylko znajdziesz chwilkę:)

powiem Wam dziewczyny, ze choc byłam swiecie nie przekonana :-D do pieluszkowania, tak jak u nas, na wszelki wypadek i moja decyzja była podparta naprawde solidna lektura i podjeta nie pochopnie to dzis mialam mega stresa.. :szok::szok::szok: zwlaszcza, ze rodzinka krzywo na mnie patrzyła jakbym zla matka byla... :no::no::no:
Gussia, Olafek Cie testowal, teraz juz grzeczny jak aniołek bedzie :tak::tak::tak:
Karolina, gratulacje! :-)
Beniaminko, smacznego!

Magi u nas w fajnej knajpie 80 zł, ale to wypas

Hej !
Ja padam na twarz! Moje dziecię od dwóch dni nie śpi w dzień. Najwyżej 15 minut. A taki był śpioszek . W dodatku ja chyba znowu przechodzę kryzys laktacyjny. A już tak było dobrze.
Milego wieczoru życzę Wszystkim!

Hej !
Ja padam na twarz! Moje dziecię od dwóch dni nie śpi w dzień. Najwyżej 15 minut. A taki był śpioszek . W dodatku ja chyba znowu przechodzę kryzys laktacyjny. A już tak było dobrze.
Milego wieczoru życzę Wszystkim!

to chyba tak jak ja, młody co godzinę do piersi przez całą dobę praktycznie i ciągle głodny :/ A ja uwiązana jak na smyczy :/ Teraz usnął, dobre jest to, że choć wieczorem rozumuje już że po kąpieli cycus i spanko, ewentualnie po godzince jeszcze pocyca i śpi. No ale potem budzi się często i ja mega zmęczona rano.

Co do umiejętności Maksa to śmieje sie i gada po swojemu, coraz częsciej śmieje się w głos, przekręca się tylko z boku na brzuch i na plecy (zapewne dlatego, że po prostu nie lubi leżec na brzuszku to nie miał kiedy wytrenowac mięśni), niestety nie próbuje chwytać zabawek, dłonie ma coraz częściej rozwarte, rzadko zaciska w piąstki.

Ostatnia edycja:
gaja dokładnie:tak:, cyc naet nie co godzinę ale prawie co 45 minut. Jakaś masakra.
Moja Iga leżąc na brzuchu bardzo sie denerwuje. Rączki ma raczej cały cza otwarte, ale nie bardzo jest za chwytaniem czegokolwiek. Ale gadać by mogla bez przerwy. Jak mamusia;-).
Wy dziewczyny piszecie o alkocholu aja nie moge się doczekać aż będę sobie mogla pociągnąć przynajmniej jednego dymka. No ale coś za coś. Albo karmienie albo papierosek . Wybór oczywisty;-).

reklama
Moje oba robaczki zasnęły, a ja pilnuję kurczaków w piekarniku, będzie na obiadokolację:)Tylko dobija mnie ten piekarnik w spadku po bylych wlascicielach, bo mieli zabudowana kuchnię, ok...ale ten piekarnik i kuchenka to masakra, jakby mocy toto nie mialo, wszystko 1.5 raza dluzej sie robi, ale za to ja przeciez musze tutaj pilnowac ;-)

Kalcha, fajnie że się odezwałaś i super że chrzciny takie udane, a Hania grzeczniutka w kościele :-) I moja Julka jak zmeczona, to łepetynka opada na kocyk w lezeniu n brzuszku i kwili wtedy jak mały kotek :-)

Magi, mozesz wydrukowac list profesor Majewskiej skierowany do Ministerstwa, i innych waznych polskich instytucji w sprawie szczepien, tam podala dokladne dawki ile , ktora szczepionka zawiera rtęci. Najgorsze dziadostwo to była szczepionka na gruzlice i WZW ale kolejna za nią DIPERTE, czyli to co aktualnie szczepia w wieku 6 tyg.
Tutaj ten list, ja zamierzam wydrukowac i zaniesc do mojej poradni, a niech sie dokształcą, tylko tak serio...to Oni pewnie wiedzą, przynajmniej wiekszosc z nich, ale koncerny farmaceutyczne maja kontrakty 20 i 30 letnie na sprzedaz swoich szczepionek z polskim establishmentem i szczepic nas beda i to pod przymusem. :(
Szczepionki, o czym powinniśmy wiedzieć? – list p.prof.dr Marii Doroty Majewskiej | Zespół Downa
Oczywiscie zawsze beda glosy za i przeciw. Ja jednak zrobie wszystko by jak najmniej narażać moje dziecko niepotzrebnymi szczepieniami.

Tosiu, ale dobra nowina ! :) No i to pieluszkowanie - jestes the best! :-)

Taa, trzeba by było takie niektóre instytucje doinformowac..echh to my powinnismy otrzymywac takie informacje od nich a nie na odwrót.
My jestesmy juz po szczepieniu, a szczepilismy pentaximem...no i sama wyczytałam w necie ze raczej nie zawiera rtęci (thimerosal)Szczepionki - mail od Prof. Maria Dorota Majewska - Prawda2 i dobrze by było zeby ta propozycja programu szczepien wdrozyc w zycie, aby rzad na to przystał.

Ostatnia edycja:
Do góry