reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

No właśnie Jol ja też zapinam normalnie. jeszcze. ale powoli nie moge juz tak układać i stąd pomysł. Tyle że one trochę drogie są...

A tak wogóle to straszna chudzinka z Ciebie!! Ja taki brzuch to mam normalnie ja Ty teraz:))

reklama
Monia ... ja też bym już wiosną nie wzgardziła ... słonkiem i dłuuugaśnymi spacerkami ;-) uwielbiam zimę, ale taką prawdziwą, z mnóstwem śniegu i mrozem ... no i jak mogę jeździć na nartach !!! aktualna chlapa jest dobijająca !!!

Krakowianka, super, że u Ciebie wszystko OK !!! rób te fotki i wrzucaj !!!

a tymczasem ja się pochwalę :-):-):-) stan na dzisiaj, czyli 19 tygodni :tak:

Zobacz załącznik 316506
ale masz malutki brzuszek :) ale ładny :)

to ja też się pochwalę:)
Twój też bardzo ładny :) i dobrze że dostałaś pozwolenie na córe :) a co do pasów to ja nie kupowalam ale ja wogule autem nie jeżdże , raz na ruski rok jak mnie ktoś gdzieś podrzuci a tak to na nogach ewentualnie pociągiem :) , ale jak bym codziennie autem jeździła to chyba bym sie mocniej nad tym zastanowiła

Witam wieczorem...

U nas nie wesoło...:-:)-(

Mam ciągnięcia w podbrzuszu... doktorek kazał jechać sprawdzić do szpitala...
Byłam w szpitalu, lekarz- dyżurujący nawet nie zszedł i kazał mnie przyjąć na oddział...
Stwierdziłam, że poczekam aż zejdzie, ale w między czasie doszłam do wniosku, że może jeszcze mój doktorek jest w gabinecie i pojechaliśmy z K. do Niego- na szczęście był i nie musiałam wracać do tego szpitala...

Mięśnia prawie wcale już nie mam... i te bóle z tego, że to on się rozchodzi...
przepisał mi leki i powiedział, że powinno wytrzymać do środy (w środę wizyta w klinice) i raczej zostaniemy już tam do końca...

poród, to będzie wyłącznie interwencją, aby Krzysia ratować, a w którym tyg. nie wiadomo... w zależności jak sytuacja będzie wyglądać...

ale sądząc po minie lekarza na pewno nie damy rady do kwietnia...

tak bardzo się boję...:-:)-(

wzięłam właśnie leki, idę się kąpać i do łózia... raczej zaglądać nie będę...
bo do środy będę tylko leżeć i do toalety chodzić...

żeby jeszcze wytrzymać choć z 7 tygodni...
oj bidulko moja ale wstrętny ten lekarz w szpitalu ale bedzie dobrze dasz rade ja Ci to mówie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! będe dzwonić co jakiś czas a Ty leż i wypoczywaj kochana buziole
Jol, Monisia fajne macie brzuszki :) Ja to przy Was wygladam jak "bambaryla" tak mnie wywalilo;-) Jak S wroci z pracy zrobimy fotke i Wam wrzuce :)
Maran, Marta Kochane dla Was to juz prawie koncowka wiec trzymajcie sie dzielnie za troszke bedziecie trzymaly w ramionach swoje maluszki :)
Ewcia bardzo mi przykro, trzymaj sie Slonce i wierze za dacie rade z malym wytrzymac jak najdluzej :*
Ewelinka oszczedzaj sie Ty tez :*
Marylka jak tam? czujesz juz ruchy? :)
Ja mam bol gardla i przeziebilam sie od klimy :( Zawsze tak na mnie to dziala... :( Ech w aptece dali mi tylko tabletki do ssania i powiedzieli ze ewentualnie jak bedzie gorzej moge brac panadol ale w czystej postaci bez zadnych tam dodatkow.
Juz plucze gardlo sola i tez nic nie pomaga :( Jak macie jakies inne sprawdzone sposoby napiszcie prosze bo ja juz prawie smaku tego co jem nie czuje :-(
Buziaki i milego dnia :***
hej hej już czuje czuje :) nazwałam go wiercidupa :) najmocniej sie kręci wieczorem albo w nocy tak o 24 to mu sie matke najlepiej kopie :) ale jeszcze nie na tyle mocno żeby K mógł poczuć , choć wczoraj jak trzymałam ręke na brzuchu to mi sie zdawało że poczułam 2 kopniaki ale nie jestem pewna :)

Dzień dobry!!!

EWCIA kochana trzymaj się dzielnie... wierzę że będzie dobrze i Krzyś posiedzi u mamusi w brzuszku przynajmniej 7 tygodni...

JAEWA zdrówka życzę... a płukanka wody z solą naprawdę pomaga tylko trzeba trochę czasu...

MARYLKA fajnie już czuć kopniaczki...

MONIA ja w ciąży z Pati często jeździłam samochodem i tak przeprowadzałam pas by nie uciskał brzucha... no i piękny brzusio...

EWELINKA trzymam kciuki za 17 &&&&...

JOL Ty tez zaczynasz ładnie rosnąć...

A mnie dopadło przeziębienie... na szczęście domowe sposoby działają i już przechodzi i dziś już jest w miarę dobrze... bo już myślałam że płuca wypluje:baffled:

Hej Kochane :)

Monia ja zakladam pasy normalnie chociaz wygodne to nie jest a tutaj jeszcze jakby tego bylo malo jest przepis ze kobiety w ciazy musza jezdzic z pasami przez cala ciaze:wściekła/y: Czasami zakladam klamerke na pas i wtedy mam wiecej luzu ;)

Marylka fajnie z tymi ruchami :) Twoj maz za troche pewnie dzidzie poczuje a jezeli chodzi o aktywnosc mojej malej to juz teraz czuje ja praktycznie caly czas jak nie spi...Budzi sie zawsze jak cos zjem ;)

Ja czuje sie nadal fatalnie, mam nadzieje ze do jutra mi przejdzie... :( Z tego bolu gardla nie czuje co jem:-( Plucze sola i plucze....zobaczymy do rana...
Nie moge tez umowic sie na wizyte z moim lekarzem bo jestesmy w Perth nie w Sydney....a wizyte mam dopiero w poniedzialek.

Jol, Nika :* Buziaki tez dla pozostalych babeczek :*

Dzień dobry!!!

EWCIA kochana trzymaj się dzielnie... wierzę że będzie dobrze i Krzyś posiedzi u mamusi w brzuszku przynajmniej 7 tygodni...

JAEWA zdrówka życzę... a płukanka wody z solą naprawdę pomaga tylko trzeba trochę czasu...

MARYLKA fajnie już czuć kopniaczki...

MONIA ja w ciąży z Pati często jeździłam samochodem i tak przeprowadzałam pas by nie uciskał brzucha... no i piękny brzusio...

EWELINKA trzymam kciuki za 17 &&&&...

JOL Ty tez zaczynasz ładnie rosnąć...

A mnie dopadło przeziębienie... na szczęście domowe sposoby działają i już przechodzi i dziś już jest w miarę dobrze... bo już myślałam że płuca wypluje:baffled:
jakieś 10 mni temu myślałam o Tobie :) i mówie coś nam sie kobieta nie odzywa ostatnio a tu prosze zaglądam i jesteś :)

Ewa współczuje przeziebienia , ja też czuje sie fatalnie bo mi sie wyżyna chyba 8-mka do końca i tak mnie napiernicza ze głowa mała, kurna pierwszy raz w życiu boli mnie ząb i to jak w ciąży jestem i nie moge wziąść tabletki momętami to aż mi głowe rozsadza:(((((((
no i myśle że już niedługo K poczuje dzidzie bo już coraz mocniej kobie moja wiercidupa kochana no i w końcu mam magiczną 2 z przodu na suwaczku :)

Piękne brzuszki :-D

hej wszystkim - ja przelotem wpadłam bo karmię Emi która się śmieje do cyca jednocześnie jedząc śniadanie :-p
ja dzisiaj z doskoku będę bo jak się uda to dzisiaj z PZU kasę dostaniemy bo babki z M pracy właśnie nam papiery szykują :-D

jaewa - to spróbuj płukać wodą z wodą utlenioną (3 łyżki utlenionej na 3/4 szklanki wody) :tak: gorsze ale skuteczniejsze :tak:

ewcia - trzymam kciuki :tak:

marta - ja ci już pisałam że ty do niedzieli się rozpakujesz? :-p :-D

nika - zdrówka

maryla, JoL, monia - dobry :-)
Jak kogoś pominęłam - sumimasen :-)

jakieś 10 mni temu myślałam o Tobie :) i mówie coś nam sie kobieta nie odzywa ostatnio a tu prosze zaglądam i jesteś :)

Ewa współczuje przeziebienia , ja też czuje sie fatalnie bo mi sie wyżyna chyba 8-mka do końca i tak mnie napiernicza ze głowa mała, kurna pierwszy raz w życiu boli mnie ząb i to jak w ciąży jestem i nie moge wziąść tabletki momętami to aż mi głowe rozsadza:(((((((
no i myśle że już niedługo K poczuje dzidzie bo już coraz mocniej kobie moja wiercidupa kochana no i w końcu mam magiczną 2 z przodu na suwaczku :)

MARYLKA no widzisz ściągnęłaś mnie myślami:-D:-D:-D A Panadol lub Apap możesz wziąć żeby się z bólem nie męczyć...

Sol wode utleniona tez sprobuje skoro radzisz dzieki :* :) Fajna ta Twoja mala, a jak fajnie sie musi juz usmiechac :)

Marylka no super to juz polowka dla Ciebie :) Ja chyba jestem juz w 23 tygodniu ;) Musze sprawdzic na suwaczku ;)
Mamo mijo jak ten czas leci! Pamietam jak by to bylo wczoraj dopiero II na tescie ;):-D

A my z S nadal zastanawiamy sie nad imieniem...Chcemy zeby podobnie i po polsku sie pisalo i po angielsku :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jaewa - ja osobiście nie cierpię płukać utlenioną bo jeśli są bakterie w gardle to się jeszcze potem pieni :dry: ale skutecznie bije bakterie a w klimie tego najwięcej :sorry: A Emi uśmiecha się całą buziuchną :-D

reklama
Sol oj jak ja Ci zazdroszcze ze Ty juz jestes po wszystkim.... :) Ja to mam stracha prawde mowiac ale jak mowi moja kumpela
" co sie nie da? jak sie da!":-D
Mam nadzieje ze tutaj wode utleniona sprzedaja w aptekach....musze sprawdzic.
Ja dzisiaj zrobilam spaghetti na szybko bo pewnie S wroci glodny....W niedziele lecimy do domu a w przyszlym tygodniu w piatek moj kochany znowu leci do Indonezji na tydzien i bede sama :-:)baffled:

Do góry