reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Co lekarz to inna opinia. Mój Miłosz miał jakiś miesiąc temu podobne objawy i mi lekarz z racji że karmiłam tylko piersią kazał karmić mieszanie...widze że co lekarz to inna diagnoza.
Mam jednak nadzieje że u Was te objawy są naprawdę przez mieszankę pokarmów i jeśli tak to podjęłaś bezsprzecznie dobrą decyzje:-)

No na razie drugi dzień tylko na mm i dziecko szczęśliwe i najedzone :)

reklama
hhehehehe Natolin, też nie jem pieczywa, ew ciemne ze śliwką na trawienie. ;p
co do chemii dobranocka zgadzam się, ale po coś jednak natura zaplanowała żeby z cyca mleko leciało;p

ja przechodzilam na mm swojego czasu,jak malego dwa tyg pepti karmilam. masakra.... cyce jak donice bol..... nacieranie spirytem oliwka i w bandaz elastyczny.
do tego szalwia i malo plynow.
sciagalam troche zeby nie wybuchly cyce, ale i tak byly zastoje.

co do artykułu:
ja rozumiem przypadki dzieci alergicznych, gdzie cieżko mamie wyeliminować z diety wszystkie alergeny bo często są ukryte i musiała bytylko suchy chleb i wode.....
wtedy rozmiem, że mm może uwolnić od tych przykrych objawów itp.
ale ciężko mi uwierzyć, że naturalny pokarm matki, tak dopasowany do potrzeb dziecka może mu szkodzić.............. to jest tak naturalne, że kobieta rodzi, pojawia się laktacja i niemowlę ma odruch ssania. więc czy ja wiem...
oczywiście bez urazy dla karmiących sztucznie, być może ja też od marca na flaszkę przejdę ;p
praca - szkoła
DOKLADNIE:) aczkolwiek ja tez chyba przejde na flaszke ale dopiero najwczesniej w kwietniu-maju. Maly tez ma sucha skore, czerwone plamki, poza tym praca itd wiec tym razem nie uda mi sie wykarmic do roku czasu. Najwazniejsze te pierwsze 3 miesiace!

monimoni, a ja się spytam tak z ciekawości: masz jeszcze mleczko? A może dostałaś coś na zahamowanie laktacji?

Dziewczyny, jak to się robi z tym przechodzeniem na mm? Cycusie nie wybuchają?
czyzbys myslala o przejsciu na mm?

czyzbys myslala o przejsciu na mm?
Nie, absolutnie. Ale kiedyś to w końcu nastąpi, za kilka ładnych miesięcy pewnie. A już teraz mam poważne obawy, co to będzie. Więc się pytam bardziej doświadczonych koleżanek :). Bardzo mnie nurtuje temat rezygnacji z karmienia piersią: jak to się dokładnie odbywa, jakie są przy tym problemy i czy bierze się jakieś leki?

Kiedyś pytałam mojego gina o te tabletki na zahamowanie laktacji. Myślałam, że to jest jedna tabletka i już, a tu trzeba całe opakowanie. Te tabletki hamują działanie przysadki czy czegoś tam odpowiedzialnego właśnie za laktację. Mówił, że na początku mogą się pojawić zaburzenia widzenia i coś tam jeszcze, ale zapomniałam.

Efa ja jak rezygnowałam z karmienia piersią eliminowałam jedno karmienie co tydzień i zastępowałam je butlą.

reklama
Ewuś, ja po prostu mam tak mało mleczka, że nic nie mam obrzmiałego po całym dniu nie karmienia. Po 2 dniach musiałam odciągnąć 40ml do uczucia ulgi, więc prawie nic. Poczekam aż zaniknie samo, całkowicie.

Do góry