reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

pomocy roczne dziecko przestalo pic mleko !!!

pchelka10.05

Zadomowiona(y)
Miasto
grudziądz
witam zaczne od tego iz moje dziecko 2 tyg temu było chore
unhappy.gif

przyjmowalo antybiotyk i wyzdrowiało (grypa i 40 stopni goraczki )
nie chciała nic jesc dobrze ze chociaz piła cherbatki - ale rozumiem chora nie ma apetytu
ale od tyg jest tragedia
shocked.gif

jak tylko widzi butle z mlekiem ( bebilon pepti 2 poniewaz ma skaze białkowa )
to szaleje dosłownie
shocked.gif

płacze tak jak by ja "cieli na zywca" rzuca sie , ucieka
przez caly dzien nie tknie mleka za chiny
baffled5wh.gif

a wczesniej nie bylo problemu co 3 h pila 180 ml
yes2.gif

a teraz szok
zastanawiam sie nad zmiana mleka ide dzis do pediatry a;e jak ostatnio bylam to powiedzial ze to jest najlepsze mleko i nie radzi zmieniac
dodaje malej kaszke np jablkowa, gruszkowa, malinowa, lub owocowa i nic
samego mlea tez nie che pic
wiec jestem zalamana
np. wczoraj o 20 wypila 30 ml mleka (szok ale caly dzien bez mleczka )
i dzis do godz 15 nic zero mleka od wczoraj od 20
shocked.gif

zjadla 2 łyzki obiadu i 2 herbatniki , hrupkami dzieli sie z psem
nic nie pomaga
moze wy pomozecie i doradzicie

reklama
około roku część dzieci przestaje pic mleko:) widocznie trafiło na Twoją córkę. Mleko co 3 godziny dla roczniaka to dużo za dużo - powinno być pół litra zamiennie z kaszkami, jogurtami, serkami itp. Nie martw się i weź na przeczekanie a wapno uzupełniaj czymś innym tylko nie wiem czym przy skazie o to zapytaj pediatrę (normalnie wystarczyłby własnie jogurt, serek biały, homogenizowany nawet żółty i można nie pic mleka:)

Możesz jeszcze spróbować z kakaem część dzieci nie chce pić białego:)

Karola jak skończyła rok powiedziała że mleko jest "BE i koniec picia mleka - w zamian były jogurty i serki a rok później mleko wróciło do łask jak na śniadanie dostała z płatkami Nesquika :-p W sumie nie dziwię się jej - ileż czasu można w kółko to samo :-p

dziecko ze skazą białkową około roczku wychodzi z tej alergii więc może zacznij próbować nabiału a poza tym dla roczniaka mleko co 3h????a gdzie inne pokarmy?????

aaaa i czy ma wstręt na wszystkie pokarmy czy tylko na mleko - zrobiło się niejadkiem????

Na pocieszenie mogę napisać,że mój synek ok. roku miał to samo....nagle z dnia na dzień zaczął grymasić, mleko nie smakowało, kaszki na mleku też nie...po 2 tygodniach przeszło i znowu zaczął jeść mleko jak wcześniej:) Słyszałam,że dzieci czasami przechodzą taki bunt i u nas faktycznie miał on miejsce.

Nie martw sie nie tylko tymiałas taki problem:-) mój syn dokładnie 2 tyg po 1 urodzinach odmówił picia mleka nie pił przez jakis miesiac potem na kolejne 2 tyg przeprosił sie z mlekiem, żeby znowu po upływie tego czasu odmówić. Najśmieszniejszy jest fakt, że Kacper uwielbia ryż i jak zrobiłam mu ryż na mleku to dosłownie nim pluł a na wodzie wcinał z warzywkami az mu sie uszy trzęsły. My nadrabiamy jogurtami i ostatnio kefirem bo odziwo kefir uwielbia

Mój synuś odrzucił mleko koło 10 m-ca na jakiś tydzień, gdy skończył rok w grę wchodziły wyłącznie mleka smakowe ale to na śniadanie i kolacje po 150ml, teraz są wyłącznie kaszki, na śniadanie dostaje 150ml, na kolację 180ml, robię też kleik na mleku i dodaje np maliny ze słoiczka swojskie, w między czasie daje serki typu danio , danonki lub monte.

reklama
Do góry