reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kącik małego smakosza

A ja jak kupowałam zestaw butelki LOVI to był gratis smoczek i smoczek do kaszek. Tylko że tam pisze że jest 6m tak więc zastanawiam się czy to nie będzie za duże na początek. Zresztą tak się zastanawiam czy od razu nie uczyć małego jeść kaszki łyżeczką bo przecież to będzie gęsta konsystencja.

reklama
poniewaz smoczki do kaszek sa od 6 miesiaca dlatego ja wole trójprzepływowe. A co do jedzenia łyzeczka kaszki to mnie juz starczy karmienie obiadkami i deserkami. Połowa jes ww brzuszku reszta na sliniaczku i na ubraniu. Poswieciłam juz dwa ubranka i przebieram przed karmieniem. A kaszka ma sie na jesc tak jak mlekiem wiec aby kaszka znalazła sie w brzusiu to ze 150 ml musiałabym robic 300 ml. Narazie ucze mała jesc łyzeczka. Jak zacznie jesc czysciej to bede karmiła łyzeczka a narazie zjada butelka i wiem przynajmniej ze wszystko jest w brzuszku.

poniewaz smoczki do kaszek sa od 6 miesiaca dlatego ja wole trójprzepływowe. A co do jedzenia łyzeczka kaszki to mnie juz starczy karmienie obiadkami i deserkami. Połowa jes ww brzuszku reszta na sliniaczku i na ubraniu. Poswieciłam juz dwa ubranka i przebieram przed karmieniem. A kaszka ma sie na jesc tak jak mlekiem wiec aby kaszka znalazła sie w brzusiu to ze 150 ml musiałabym robic 300 ml. Narazie ucze mała jesc łyzeczka. Jak zacznie jesc czysciej to bede karmiła łyzeczka a narazie zjada butelka i wiem przynajmniej ze wszystko jest w brzuszku.

pewnie jak ja poznam co to znaczy karmić Łukaszka to zmienię zdanie i też będę wolała z butelki dawać kaszkę :) Na razie to takie moje plany, ale pewnie los je pozmienia :D

To jak wygląda ten smoczek Aventu trójprzepływowy? Bo ja mam Avent smoczek rozmiar 3, z 3 dziurkami. To chodzi o taki co jest z taką kreseczką zamiast dziurek?

w sumie nie wiem bo avent lezy zapakowany a uzywam lovi wiem tylko ze smoczki maja kolor rózowy. a normalne trójki chyba zielony jak dobrze pamietam

W sumie bede gotowała przynajmniej 18 lat a moze i 30 hihihihi
ja 30 na pewno nie, bo jestem leniem, więc syneczek będzie musiał się usamodzielnić ;-)
dzięki dziewczyny za opinie o babydream. kupię jutro.
szczególnie dzięki nice za wskazówki odnośnie alergii. aha, no i też właśnie czytałam, że te słoiczki nie są dosładzane
a nam pediatra na razie o kaszkach, kleikach itp nie mówiła

reklama
Dawidowe, dzięki za info o podrozeniu Bebilonu. Chyba muszę lecieć i kupić zapas - tylko ile...?
A tu moja siostrzenica jak uczyła się jeść jabłuszko:

IMG_2397.jpg

Do góry