reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

ja sie tylko zameldowac na szybciutko, ze jestem, bylismy u dziadkow na weekend, a teraz przywracamy dziecko do normlanosci a ja padam na cyc... i nic mi sie nie chce jak nie wiem co... ide was nadrobic
a witam wszytskie nowe mamy, troche sie po naszym apelu ujawnilo, czekamy na reszte :)

reklama
Roxanka to medal dla Twojego męża naprawdę! a do pracy nie chodzi?;-) mój właśnie robi generalne porządki w kuchni, mały wykąpany zasypia w łóżeczku (możliwe, że już zasnął)
Ida ja nie wiem,ale chyba nie chodzi o to, że skok ma trwać tyle tygodni, u nas raczej się skończył już.
a głowa jakby mnie trochę mniej bolała, do lekarza ciężko mi się wybrać, ale może się uda.
pozdrawiam i idę też coś porobić może ;-)

Wspominacie tu o tych skokach rozwojowych a ja w sumie nie wiem czy mój już takowy miał, czy ma :D
Chociaż w sumie... przez ostatnie dwa dni budził się raz w nocy, co dla niego jest troszkę dziwne bo już od dawna przesypia całą noc... może to to? :D

Ja siedzę nad notatkami z psychologii klinicznej. Przynajmniej bardzo ciekawe, więc łatwo się uczyć :)

u mnie skok sie skonczył a ponim Laura swobodnie przerwca sie z plecków na brzuszek i odwrotnie, trzym grzechotki w obu rekach i to na raz, macha obiema grzechotkami, przekłada z raczi do raczki. chichra sie tak jak do niej zagadam jak nie wiem co. Jak mnie widzi to spokojnie i godzine sie bawi zabawkami. Jak niecierpiała lezec na brzuchu tak teraz moze lezec poł godziny. Jednak głowy nie połozy. Powscieka sie powscieka i przewraca na plecy a czesto potem zasypia na 25 minut:wściekła/y: i jak nowo narodzona

ja kupuje tez 800 g bo małe sie nie opłaca.
Czy którac uzywa mleko bebiko i co o nim mysli?Bede chciała na niego przejsc za jakies 3 miesiace.

Ja używałam prawie od początku(w szpitalu również podawali) i nie miałam żadnych problemów. Franek chętnie jadł i gdyby nie alergia,jadłby cały czas.
piszecie o PIT-ach ja tez bym się chętnie szybciutko rozliczyła i do US pognała zanieść bo już mam swój z pracy i M ale jeszcze tego z ZUS-u nie mam i pewnie znając życie będzie pod koniec lutego albo i później :wściekła/y: na razie rozliczam inne chociaż troszkę kaski "lewej" wpadnie.:-)

Później niż do końca lutego nie można. Zakład pracy,Zus i inne instytucje mają obowiązek przesłać rozliczenie do końca lutego.

no to niezła podwyżka, naprawdę...
aha, ja nie pomyślałam w ogóle, że przecież trzeba z ZUS-u też się rozliczyć :-D
dziewczyny, a jak się rozliczam sama, a nie z mężem to jak jest z tą kasą za dziecko?

Normalnie się rozliczasz i odliczasz od podatku dziecko.

U nas dzisiaj ok. Franek już śpi,a ja drukuje te PIT-Y i jutro je zawożę do skarbówki. Myślę,że rano nie będzie kolejek.

Cześć dziewczynki. Dawno nie zaglądałam ciągle coś, najpierw Maja skok rozwojowy i cały czas na cycku. Teraz Zuzka ma anginę i walczymy z choróbskiem. A propos mleka to ja mam Bebilon 1 350 gr i Bebilon 1 comfort 400 gr, nie otwierane bo kazali od razu Pepti wprowadzać, a Majka nadal tylko na piersi więc jakby któraś chciała mogę odsprzedać. Odbiór osobisty w Pile albo wysyłka. Ewentualnie mogę poprosić siostrę żeby do Poznania zawiozła :-)

A propos Bebiko, to moja Zuza miała AZS i po Bebilonie Pepti 2 przeszliśmy na Bebiko i było super. Kupowaliśmy też Bebiko smakowe i takie na noc i też z kleikiem. Po żadnym nie miałam uczulenia ani bolącego brzuszka, a cena fajna i często są promocje w Tesco i Rossmanie

Ostatnia edycja:
Witam po meeega długiej nieobecności, nie wiem czy ktoś mnie jeszcze pamięta :)
Najpierw śniegi zabrały mi neta - byłam u dziadków w górach wdychać z małym świrze powietrze a tam troche więcej śniegu i odcina dostęp do świata. Potem jakoś nie mogłam wpaść w rytm forumowy bo się odzwyczaiłam a potem wróciłam do pracy i początki organizacyjne były dość ciężkie, ale mam nadzieje że teraz będę wpadać. Strasznie pewnie i Was dużo nowości, jestem taka ciekawa że nie wiem za co się złapać. U nas fajnie, mały daje czadu, tyle z nim radochy że hej! Nie wyobrażam sobie jak to mogło być że kiedyś go nie było. Rozrabiamy kiedy tylko możemy i jesteśmy z tego strasznie dumni :) Najpierw spada wasze fotki oglądać :) Pozdrawiam!!!

Haloł Loliszko nikt Cie nie zapomniał. I każdy sie o Ciebie pytał i wiedzieliśmy, że nie możesz i cierpliwie czekaliśmy aż do nas wrócisz :) jupi

ja nie wiem ;-) któraś dziewczyna wcześniej tu napisała coś o tym, że czeka na pit z Zus
Ja pisałam. PIT dostaniemy jeszcze z ZUS-u jeśli płacone było L4 i macierzyński.

Później niż do końca lutego nie można. Zakład pracy,Zus i inne instytucje mają obowiązek przesłać rozliczenie do końca lutego.
teoretycznie tak!

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj Lolisza. A u nas chyba skok rozwojowy od kilku dni bo mały by tylko na cycku wisiał albo na rękach, inaczej ryk jest straszny. Ja już nie wyrabiam, głowa mi pęka i momentami wściekam się strasznie. Jejku, kiedy to się skończy.

Do góry