reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

a widzisz i wszytsko jasne :)
w Gdyni sa darmowe szczepionki dla dziewczynek w wieku 14-stu lat wiec corka sie zalapie, ale slyszalam ze szczepionki tylko na dziewice dzialaja, wiec moze dlatego sie przyczepil do Ciebie??

wikipedia pisze:
Szczepionka przeciw wirusowi brodawczaka ludzkiego - szczepionki przeciwko onkogennym typom wirusa HPV 16 i 18. Szczepionki te chronią przed zmianami przedrakowymi, wywołanymi przez dwa najczęstsze typy wirusa HPV: 16 i 18, które łącznie odpowiadają za ponad 70% przypadków raka szyjki macicy na świecie. Szczepionka powinna zostać podana u kobiet, które nie rozpoczęły współżycia płciowego, lub innych w wieku do 26 lat, u których wykluczy się zakażenie wirusem brodawczaka. Aby wytworzyć odpowiedni poziom przeciwciał musi zostać ona podana trzykrotnie.

W UK szczepionka jest dostępna bezpłatnie dla dziewczynek w wieku 12-14 lat, natomiast dla wszystkich innych kobiet szczepionka jest odpłatna. Koszt jej to Ł300 (około 1200-1300zł). Nie jest dostępna dla chłopców/mężczyzn, dlatego ważne jest aby kobiety były szczepione na HPV, ponieważ w ten sposób chronią nie tylko siebie ale i swoich potencjalnych partnerów.

reklama
jejku, lenka, ale cholerstwo.. a ja nigdy nie bylam na to badana, nieraz chcialam sobie zrobic badanie i w razie czego zaszczepic.. cholera jasna :-( wspolczuje, mam nadzieje ze wytepicie dziadostwo!!!

mitaginko
, trzymaj sie! nogi razem i do gory!

piczon to zdjecia lasek z NK, same sobie robia i wstawiaja w profile - moj ulubiony piczon to np Diwa z Wąsem:

Diwa Z Wąsem | Po Drugiej Stronie Piękna | Piczon.pl

i Smakowity Suchar:

Suchar | Po Drugiej Stronie Piękna | Piczon.pl

a Ekskluziff.pl to strona ze zdjeciami pochodzacymi z serwisow nieruchomosci, zdjecia mieszkan i domow wystawionych na sprzedaz. zdjecia maja zachecac do kupna, robia je i umieszczaja sami wlasciciele, autor strony zbiera i opisuje :-D

moje ulubione kategorie to "Fotka z gospodarzem":

Ekskluziff - kategoria: fotka z gospodarzem

i np:

Ekskluziff - Kuchnio-łazienka

Ekskluziff - Rustykalnie

jakie ludzie maja pomysly, to sie w pale nie miesci :-D

Martusia-ja do dra Rutkowskiego:))i b.sobie chwalę,a wizytę mam 9 lutego:-)

mitaginka-kciuki zaciśnięte,dasz radę,będzie dobrze!Pamiętaj,że masz nasze smsy przekazywać na forum;-)

reklama
Do góry