reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcóweczki 2011

Madzik Pan rp77 ma pampersy w takiej samej cenie jak promocja w rossmanie czy kauflandzie;) chyba że cos się zmieniło...

Futrzak a jak Ty dajesz radę z tym żelazem? Wspomagasz sie jakoś przeciwzatwardzeniowo??? Ja jak łyknę nawet jedną tabletkę to mam wc z głowy przez tydzień i do tego z wysiłku hemoridy mi wylazły!

Ostatnia edycja:
reklama
Madzik Pan rp77 ma pampersy w takiej samej cenie jak promocja w rossmanie czy kauflandzie;) chyba że cos się zmieniło...

Futrzak a jak Ty dajesz radę z tym żelazem? Wspomagasz sie jakoś przeciwzatwardzeniowo??? Ja jak łyknę nawet jedną tabletkę to mam wc z głowy przez tydzień i do tego z wysiłku hemoridy mi wylazły!

o ewi dzięki serdeczne za info!!!!

mam ten sam problem z żelazem:( , wolę wymioty + bieguna niż zaparcia, to jest dramat!!! zazwyczaj robię tak: biorę mocne żelazo ok 5 dni potem mam mega problem, na czczo lactulosa, jogurt buła z ziarnem itp. nic nie działa:(, odstawiam żelazo na ok 3 dni, jest ok, zaczynam od nowa: jeden dzień sorbifer, jeden biofer, ten drugi słabszy jest, ale i tak muszę mieć przerwę po ok tygodniu. Ważne żeby popijać co najmniej szkalnką wody.....choć u mnie ulgę przynosi tylko odstawienie

No, mieszkanko i facjata już ogarnięte, wybieram się na spacer, tak jest ładnie, że szkoda mi zmarnować tego dnia (choć zimno troszkę). Po południu czekają mnie iście walentynkowe zakupy z mężem - postanowiliśmy z okazji dnia zakochanych zafundować sobie w prezencie nowe łóżko :-D
Ja też łykam żelazo - thardyferon, na szczęście teraz już co drugi dzień, zastoje są 2-3 dniowe, trochę pomaga szklanka wody przegotowanej na czczo, no i jak poczuję, że jest szansa, to rzucam wszystko i lecę!! :-)

hej ;)
ta walentynki - my nie obchodzimy, no ale rano zbudzil mnie o 6 sms z serduszkiem ... od taty, który nudzi się w sanatorium :confused2: nie mogł wytrzymać do tej 6 wiec poslal...

siedzę i się lenię - tzn. robię zapasy pieluszkowe, apteka wykupiona, a skurcze przeszły :)

miłego dnia

Madzik ja się przyznaję że biorę jedną tabletkę na tydzień bo inaczej bym się zamęczyła... Tylko ten sprzedawca ma tylko najmniejszy rozmiar ten do 5 kg. Pojedyńcze paczki u niego bardziej się opłacały niż czteropak jak zamawiałam...

Hars a jak ten tusz z Avon? masz już?

Katjusza a dacie radę jeszcze dzisiaj wypróbować łóżeczko czy raczej dostarczą w późniejszym terminie?

Dziewczynki ktoś pracuje w aptece ale nie pamiętam kto a mam love;)

Ostatnia edycja:

hmmm... łykam w zasadzie od samego początku... i może tylko przez 1 dzień miałam problemy z zatwardzeniem ... a tak piękne twarde dowody bez wysiłku:-) tylko że w kolorze czarno zielonym :-) może to kwestia tego co się je? choć w sumie niczym przeczyszczającym w mojej diecie pochwalić się nie mogę ...więc nie wiem od czego to wszystko zależy... jedyne co to na prawdę piję bardzo dużo wody mineralnej .... po prostu od początku ciąży 2-3 l dziennie to minimum ale czy to ma wpływ na ten "problem" to nie wiem

przecież się nie puchnie od picia wody :-) moja teoria jest taka że dużo wody mineralnej jest lekarstwem na na prawdę wiele dolegliwości. Jedyne co to się na początku radziłam lekarza czy to że mam tak ogromne pragnienie i że tyle piję nie wpłynie źle na mój organizm bo są jakieś teorie o wypłukiwaniu minerałów z organizmu ... ale powiedział że jak nerki zdrowe to hulaj dusza:-D no więc u mnie w domu idzie średnio 18l wody mineralnej na 5 dni:-)

reklama
Futrzak to może ta woda tak pomaga bo ja wody mało co piję a zliczając wszystkie płyny dziennie to ok 1,5litra w tym pół litra mleka na śniadanko;) no i ja już niestety puchnę:(

Do góry