reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Anadri bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki!!!! tym razem się uda
Anawawka geratulacje kochana!!!! przyjemnie jak jeszcze w ramach bonusu cos spada,
Kilolek napisz mi co jadłas wczoraj , co zjesz dzis? moze cos poradzimy

reklama
Anawawka słyszałam. Dukan tych 3 faz nie zawarł w żadnej ze swoich ksiażek . Jest to tłumaczenie z angielskiej strony o Dukanie. Nie wiem , czo on przyłożył do tego reke , czy nie. Ja trzymam sie pierwszej książki i na dobre mi to wychodzi:)

Martolinka - ja właśnie teraz do tego dotarłam - dokładnie jak mówisz, w żadnej książce nie ma nic na ten temat.Jestem 17 dzień na fazie 3, a widzę, że niezbyt szaleję z wprowadzaniem nowych rzeczy i waga raczej ma tendencję spadkową. Wg Dukana i testu moja waga teoretyczna łatwa do utrzymania to 52,39 - więc może mój organizm to sam wie i stara się ją osiągnąć?
Może Dukan dlatego, tak wymyślił, bo wiele ludzi szalało na fazie 3, organizm głupiał i ... wiele się zniechęciło.. sam zachęcał do odwiedzania swojej strony , bo tam na bieżąco zamieszcza zmiany dietowe...

Anawawka Tak być moze, bo jak ktos nie zna umiaru to szybko mu kg wroca. Podchodze do tego nieufnie :) ale z dwojga złego lepiej podzielic sobie na 3 ETAPY niz wrocic do złego odzywiania :)
Moze dobijesz do tych 52?
Mi Dukan pokazał optymalna wage jak 70,8 . Ja załozyłam 72 a waga spadła do suwaczkowej i sie trzyma . Moze cos w tym jest

Dziewczyny nie pamietam dokladnie ale postaram się. Trochę podjjadałam ale same dozwolone rzeczy, moze to przez to? moze jem za czesto

wczoraj:
sniadanie:
2 naleśniki (jajka, 3 yżki otrąb łacznie) z jogurtem +słodzik + olejek pomarańczowy
II sniadanie:
ptasie mleczko z połowy jogurtu
3 kotleciki z indyka z ketchupem
obiad:
kurczak pieczony bez skórki, mięsko mielone w sowie bolońskim (po trochu, resztki z poprzednich dni), ogórek kiszony
"podwieczorek"
tatar z cebulą i ogórkiem kiszonym
serek homogenizowany +slodzik+ aromat waniliowy
kolacja:
jajko na twardo, kilka plasterkow wedlny drobiowej, pół pomidora, pół ogórka kiszonego, kawałek ogórka konserwowego

dzisiaj
śniadanie:
jako na twardo, pół pomidora, szczypiorek, serek wiejski
II sniadanie:
3 kotleciki z indyka z ketchupem
obiad: (zamierzam)
duszony kurczak w papryce

dalej jesczez nie mama pomyslu

w dni PW podjadam: kotleciki, warzywa, czasem wędlinę drobiową

pije tylko kawe, herbate i wode.
Nie pije coli, nie uzywam mazeiny

a moze wczoraj za duzo jajek? moze to powodować wzrost wagi?

Anawawka Tak być moze, bo jak ktos nie zna umiaru to szybko mu kg wroca. Podchodze do tego nieufnie :) ale z dwojga złego lepiej podzielic sobie na 3 ETAPY niz wrocic do złego odzywiania :)
Moze dobijesz do tych 52?
Mi Dukan pokazał optymalna wage jak 70,8 . Ja załozyłam 72 a waga spadła do suwaczkowej i sie trzyma . Moze cos w tym jest
moja optymalna wg dukana to 63, także jesczez sporo pracy przede mna. Załozyłam 70 z zastrzeżeniem, ze jakby mi dobrze szło to jeszcze trochę bym dąłaradę

Ostatnia edycja:
Kikolek - do tej pory nic mi do łba nie przyszło... chyba że jedno delikatne - może Twój organizm na jakiś składnik jest uczulony - źle reaguje czy jak to tam nazwać i ... po prostu puchniesz od niego..

Edit. ja bym też spróbowała odstawić ketchup , wiem, że własnej roboty, ale ten ocet w składzie.

Ostatnia edycja:
Kilolek tatar z czego jadłaś?
wedlina drbiowa ile ma w swoim skladzie tłuszczu?
KOchana tylko sie nie poddawaj. Wiem , ze taki ciagle wzrosty moga zdemotywowac, ale na pewno w końcu ruszy!!!!

wędlina nie wiem ile ma tluszczu, bo na wage kupowana, wylada na taka z małą ilością no cięzko wytlumaczyć ale wyglądąła na jedną z lepszych
tatar wołowy 6% tłuszczu

na poczatek postanowilam ograniczyc jajka i slodzik. Zrezygnowac z podjadania (oj cięzko) i ustaliłam stale pory posilków, co 3 godziny.
Nie wiem czy to z tego wynika czy tez przypadek ale ubyl dziś kilogram. Oby jutro nie wzroslo !

reklama
hejka,

dziś:
ś: 3 jajka na miękko, woda z sokiem z limonki
II ś:
o:
d:
k:

kilolek zazdroszcze tych "stałych pór posiłków". ja jakos nie moge ustali sobie rytmu. może będe ustawiala timer na kuchence i jak bedzie piszczał tzn. że czas na jedzenie :D

moja waga optymalna wg dukana to 55,80 kg. i mam ja teoretycznie osiągnac 27 grudnia. nie uwazacie ze to za szybkie tempo jak na 45 kg?

Ostatnia edycja:
Do góry