Dziewczyny chcialam zapytac jeszcze odnosnie noszenia dzieciaczkow w chuscie. Bo rozumiem ze jest wiele plusow - bliskosc mamy i dzieciaczka oraz chociazby pozytywne opinie ortopedów ale mam takie wahania i brak odpowiedzi jezeli chodzi o przyzwyczajenia takiego brzdąca do chusty, do mamy?
No bo jezeli bedziemy nosic malucha non stop w chuscie to juz wtedy wogole nie bedzie chciał polezec sam w łózeczku czy gdzie indziej.
Wiec czy to takie dobre? Całkowite uzależnienie, jakby nadal dzieciaczek był połączony z nami pępowiną. Jak wy to widzicie?
Kochane, te ktore juz nosza swoje Skarbki w chuscie, jak to jest gdy malucha wyciągacie z chusty? Czy placze i chce nadal byc przy Was?
Ribi, Kochana mam nadzieje że z Maciejem wszystko za moment bedzie dobrze i choróbsko sie nie rozhuśta..
Oby szybko nastała wiosna i te nasze styczniowe maluszki przestaly chorowac bo to jakas plaga!
Malta - a ja nosze Ale po 2-3 h i jest ok

Moje dziecko juz inaczej nie potrafi zasnać...I nie masz sie czego obawiac, mała jak sie wybudza, to jest taka szczesliwa i nie płacze wcale, chyba ze jest głodna

Poza tym to nie jest tak, ze dziecko chce tylko byc przy Tobie, moja Ala lezy sobie do 40 min sama w łozeczku, oczywiscie musi słyszec, ze ktos jest obok niej

Wiadomo dzie teraz wyglada tak: spanie, noszenie, przewijanie, jedzenie i tak w kołko, wiec jesli mam wybierac noszenie na rekach, to wybieram chuste
Nie wiem jak to bedzie pozniej, do kiedy bede ja nosic, ale ja bez chusty nie dałabym rady jej uspac, owszem czasem zasnie w wózku, ale pospi do pół godz, bo zaraz sie wybudza, bo pierdki jej nie daja spac...
Ribi- duzo zdrówka zycze Maciusiowi!!!
Damqelle- to ja chyba pobijam rekordy noszenia małej w chuscie, ja myslałam, ze Ty tez nosisz Marysie z 2 h

A boisz sie o kregosłup? Ja dla pewnosci chyba zapisze sie na warsztaty z noszenia dzieci w chustach, tylko termin w połowie marca jest dopiero, bo takie jest zainteresowanie!!!!
Blondi - dziecko nie siedzi, tylko jest podtrzymywane na pasach z chusty, poza tym nozki ma na zabke, siedziec nie moze, bo wtedy faktycznie, szkodzi to na kregosłup.
My mamy jutro wizyte kontrolna, zobaczymy co nam powiedza

I w koncu sie dowiem ile Ala wazy