reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

kahaa, jeśli cię to pocieszy to do 22 my mamy zazwyczaj MINIMUM dwie pobudki, a ogólnie to moja córa ma w głębokim poważaniu "trzy dopuszczalne pobudki Tracy Hogg"

moje dziecko cała Tracy Hogg ma dosc głęboko ze szczególnym uwzględnieniem rozdziału o spaniu. jak raz chciałam go zmusic do przespania nocy zgodnie z krokami: pierwszego dnia wyjmujesz dziekco z łózeczka i dajesz smoczek, drugiego dnia dajesz smoczek, ale nie wyjmujesz, trzeciego dnia dziecko spi całą noc - to pierwszej nocy mój syn smoczkiem plunął na odległośc tak, że wpadł pod łóżko, drugiej nocy dosc jasno wyraził swoją opinie zaciskając usta jak tylko mu smoczek zaproponowałam, a trzeciej nocy radośnie ciamkał cycka co dwie godziny.

fricklis - faktycznie nie załapałam do kogo piszesz.

reklama
Ida -hehe, teraz to kazde marudzenie bedzie kojarzne z ewentualnym 'zebowaniem':-) No a po szczepieniu to bardzo mozliwe, ze Jej sie bujnelo na anty :-) A moja Mama to mowi, ze z dzieciem to nigdy nie wiesz o co kaman, ze zawsze sobie wynajdzie powod do marudzenia. Tylko Jej latwo mowic, bo mnie juz odchowala...:-) To trzymam kciuki za wizyte, jesli sie wybierzecie.

strip - bardzo moooocno przytulam i trzymam kciuki za badania!!!!!Niestety nie mam pojecia, jak to jest z pobytem matki w szpitalu i nie umiem pomoc.

kahaaa - strasznie smutne to, co napisalas o Tacie :-( Wspolczuje. Rozumiem twoj zal do bolu. Buziolek w czolko od nas***
Wlasnie doczytalam komentarz dot. Tracy i smoczka i rozbawilas mnie do lez. Pawel tez ma Tracy, rady poloznych i pielegniarek srodowiskowych w glebokim powazaniu. Dlatego juz sie prawie pogodzilam z mysla, ze zacznie przesypiac noce w wieku od 6-ciu m-cy wzwyz.

Uciekam do wyrka. Do jutra i spokojnej nocy wszystkim!

Ostatnia edycja:
ooo, jestem pierwsza rano ;-)
to do mnie niepodobne ;-)
okresu nadal brak i martwi mnie to, czy ja ciągle muszę mieć coś do zamartwiania? :-(
fricklis witaj, widzę, że dzielisz mój los porodowy, to na emigracji też tak traktują kobiety rodzące??
kahaaa a gdzie kupowałaś tę malwę?

Podobnie jak ja natolin. Moja córka właśnie poszła sama do szkoły, więc zaraz zapakuję małego z powrotem do łóżka i może da mi choć z godzinkę dospać. Póki co MTV już go znudziło :-p

onesmile ja się pogodziłam z nieprzespanymi nockami nawet do roku. Oczywiście chciałabym wcześniej, ale nie liczę na to zbytnio.

też miałam nadzieję na dalszy sen ale widzę, że moje dziecię ma ochotę na zabawę! A ja nie dosyć, że po tym rumie nietrzeźwa szybko padłam to rano czułam się jeszcze gorzej! Doszedł katar do tego gardła ehhh Chcę spać!

Melduję sie po koszmarnej nocce.Mała padła o 3 po koszmarnym ryyyyku.O 5 powtórka z rozrywki...jestem nietomna.Czułąm sie,jakby wróciły czasy kolek,tylko teraz nie wiedziałm o co kaman- jej zachowanie wskazywałoby na zęby,ale jak pisze onesmile z dziećmi tak naprawde nie wiadomo.Dobrze,że budzik ustawiłam,bo dzis szczepienie...Proszę Was ,trzymajcie kciuki,żeby poszło ok,bo drugiej takiej nocki ani ona ani ja nie wytrzymamy...
Nie jestem w stanie teraz odnieść się do tego,co pisałyście- jakby mi mózg ktos watą owinął i schował głęboko...może jak kawa zadziała...jak wrócę z przychodni i będę juz wiedziała co i jak...EEECH...ciężko...

reklama
witam sie z rana:)
U nas druga noc z rzędu nerwowa, młody budził sie co jakis czas,a nad ranem to wogle padaka:((((
Spać mi sie chce strasznie ,ale synus nie bardzo ma ochote:(((od ranabyla aakcja krzyk bo musiałam mu oczyścić nosek bo zawalony i pewnie to mu przeszkadzało w spaniu, mało tego jak dalam mu rano butli to przy odbiciu pól zwrócił:(((

Do góry