reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

makuc siku do pojemniczka zrobiła od razu. A w moczu wyszła bilirubina i ciała ketonowe. Ja liczę że się pomyliły, i to nie jej mocz był badany.

I w ogóle się popłakałam :-(

A wczoraj jadła normalnie??? Bo ciał ketonowe to z głodu mogą wyjść... a z tą bilirubiną to nie mam pojęcia...

Trzymam kciuki oby to były złe pomiary - i oby kolejne badnaie już było ok!!!!!

Anet o rany... i Was ściskam mocno..... i zdrówka podsyłam!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
" Po cichutku, po kryjomu
Wyskoczyła piłka z domu...":-Dcodziennie musi być

u nas tez ta bajeczka często gości ;-)
a Gabi najbardziej uwielbia serie z małą krówką, traktorkiem, pieskiem, kaczuszką ;-)

ma też taka małą książeczkę ze zdjęciami zwierząt i naśladuje ich odgłosy

U nas też Jula nie potrafi słuchać tych długich bajek...a Andersena to są ciężkie bajki

u nas tez dluższe bajki jeszcze się nie nadają bo Gabi zaraz przekręca kolejne strony i chce inne bajki ;-)
kiedy ta zima skończy się i spotkamy się na kocyku nad zalewem;-);-);-):-):-):-):-):-)
a wiesz że wczoraj wspominałam wlaśnie ten wypad ??? ehhhhhh

jak ja w tym roku sobie z dwójką poradze???

zdróweczka dla wszystkich chorowitków!!!!!

Emilia oby był to błąd osoby robiącej badanie ....

Madziara łaczę się w bólu bo Gabi też dzisiaj nie ma jak wyjść na dwór tz może ale tylko na balkon ;-) jak weranduje małego a przy takich temperaturach to wiadomo że to szybka akcja ....

Anet przesyłam wszystkie zdrowe fluidki dla Karolci i niech te choróbska dadzą jej juz spokój!!!!!

Marta podmyłam ją nasikała na pewno środkowym strumieniem, bo początek poleciał mi na rękę bo źle kubeczek podstawiłam :cool2:.

Madziara dobrze, że Julo dzielnie walczy, zuch chłopak :tak:. Ciałami ketonowymi się nie przejmuję, ona miała kilka dni temu biegunkę, więc to pewnie od tego. Ta bilirubina mnie martwi.

anet15 ojej, zdrówka podsyłam i trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie :tak:

A mi się gotują pulpety szpinakowe :tak:. M nie zadowolony jak mu wczoraj powiedziałam, ale co tam, głodny to zje :-D

hej dziewczynki

ludzie litości co za pogoda, ja chcę WIOSNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:no:

dzięki za pamięć i troskę o Antonia. Doktorka stwierdziła, że osłuchowo nadal jest czysty więc to raczej nie żadna rozwijająca się infekcja. Katar może też być oznaką alergii pokarmowej czemu zresztą wcale się dziwić nie będę bo pojawiło się kilka nowych krostek na buziolce. Dostaliśmy krople do nosa i tyle. A co do kaszlu to możliwe, że od pleśniawek bo podobno ma okropne na końcu języka i aż w gardle. Tu przy wyjściu to sama wszystko ładnie pędzelkowałam, a co się dzieje głebiej to nie wiedziałam. Tak więc dostaliśmy nystatynę do przecierania i picia. Zobaczymy czy pomoże.

Ogólnie wygląda na zdrowego chociaż żółtaczka jeszcze trzyma. No i co najlepsze waży 5150, czyli przez 4 tygodnie przytył 1100 całkiem nieźle jak na dzidziola karmionego tylko piersią.:tak:

Dodam jeszcze, że od dziś zaczęliśmy chustowanie. Wynalazek pierwsza klasa! :-D

Witam
Dzisiaj mamy nie ciekawy dzień, mały od godziny 4 daje mi popalić:no:. Ciągle marudzi i płacze, nie wiem o co mu chodzi. Bierze antybiotyk 4 dzień i poprawy nie ma, wczoraj myślałam że jest trochę lepiej bo nie było glutków ale dzisiaj na nowo są:no: i pupkę ma strasznie odparzoną bo ciągle kupy robi. A jeszcze myszka od kompa padła:wściekła/y:
Emilko i ja mam nadzieję że panie w laboratorium pomyliły próbki, zdrówka dla Natalci życzę. I cieszę się że Justysia przestała ulewać
Anet i u Was też widzę że nie jest ciekawie:no: zdrówka dziewczynkom życzę
Madziara życzę zdrówka dla Jula i oby Nela nic nie załapała:tak:
Na obiad zrobiłam zwykłe kopytka z sosem serowym Karlity:-)

witam i ja
Kola jeszcze śi więc i kompa mogłam włączyć

maltanka, oj bedziemy opijać bedziemy:tak::tak::tak: jak tylko zmienę skrót przed nawiskiem:-D:-D:-D:-D a wierszyk o piłce super, musze się go nauczyć, u nam na tapecie jest lokomotywa:tak::tak::tak:

anet zdrówka życzę, i tulaski dla Karolci posyłam:tak::tak:

emiliaoby to był tylko błąd w wynikach, zdrówka i dla was podsyłam:tak::tak:

justyna biedny Michałek, kurujcie sie szybko:tak::tak: a na odpażenia to u nas dopiero linomag pomógł:tak::tak:

no i popisałam, juz słysze że coś krzyczy z pokoju:-D:-D:-D niedługo zbieramy się na basenik więc pewnie wieczorem zajżę:tak::tak::tak:
miłego dnia życzę

Witam ponownie i ja :-):-)
Wybrałam się dzisiaj do leclerca ale to nie był dobry pomysł bo ludzi jakby za darmo coś rozdawali, ale przy okazji kupiłam Mai kurteczkę wiosenną (więc wiosna ma już przyjść) i bluzeczkę :tak::tak:
Justyna, Anet zdrówka dla waszych szkrabów :tak::tak:
Emilia ja też trzymam kciuki za ponowne badanie i żeby te wyniki okazały się pomyłką :tak::tak:
Madziarka walczcie i nie dajcie się chorobie :tak::tak:
Fogia no to ładnie Antoś przybrał na wadze :szok::szok: no i żeby szybciutko buzia się wygoiła :tak::tak:
Karlita dałaś radę z jednym dasz radę z dwójką, oby tylko ciepło się szybko zrobiło :tak::tak:

Witam!
Jeju same chorobska sie czają :-( bidulki te dzieciaczki:-( ZDROWKA DLA WAS!!!! Niech ta wiosna przyspieszy kroku bo oszalec można. Moja kolezanka dzisiaj wrocila ze zwolnienia na dziecko bo jej mala(7lat) miała ostre przeziebienie, a dzisiaj mowi ze wczoraj dostala jelitowki:-( masakra, jeszcze mowi ze jej kolezanki corka takie same miala "choroby" a teraz ma rumiem:-( pewnie pozarazaly sie nawzajem :-(

Emilia dawaj znac jak wyniki malej?kiedy beda? oby to byla pomyslka:-)
maltanka wierszyk jest superasny:-)

U nas dzisiaj byli tesciowie,Maksio przeszczesliwy-teraz spi. Dostal kolejne puzzle od babci-furora!!!Normalnie juz wie o co chodzi w puzlach i niektore zaczyna sam dopasowywac. ZUCH CHLOPAK:-)
Ja dzisiaj wybralam sie do UP i potem do PLAZY-jezu ja to nie potrafie albo juz nie lubie chodzic po sklepach. Myslalam ze sobie cos kupie moze Maksowi ale nic kompletnie mi sie nie podobalo. Tzn dla Maksa znalazlam super buciki i spodenki w H@Mie ale to po pierwszy po kazda rzecz po 70zl wiec narazie mnie nie stac :eek: No i musze podjechac po 13nastce na przecenione spodnie we Wranglerze-bo dzisiaj wypatrzymal:-) ciekawe co M mi na to powie ;-)

Cześć!
W piątek zaglądałam a potem już nie bo mam u mnie była:tak:
U nas na razie uspokoiło się z biegunką:tak:
Przełożyłam szczepienie na sobotę ;-)
prof. Kandzierski powiedział z Gabi chodzeniem jest wszystko w porzadku, nie wie po co my ćwiczymy z nią:eek: wręcz nam odradzał:shocked2:
Weekend miałam mega udany bo była ze mną mama, ale wczoraj juz pojechała i same z gabi znowu dnie spędzamy bo M w pracy której mamy jakoś ostatnio ponad miarę

Anaconda masz rację z tymi bajkami, ale moja Gabi na razie głównie oglądać chce ksiażeczki, nie ma cierpliwości na słuchanie i oglądanie jednej strony długo:zawstydzona/y: liczę że jeszcze dorośnie, juz i tak wyrosła z jedzenia kartek;-)
u nas na topie długie bajki najlepsze do zasypianiaja do ortopedy chodzilam do intermedu do dr. Gila,dobry lekarz

makuc siku do pojemniczka zrobiła od razu. A w moczu wyszła bilirubina i ciała ketonowe. Ja liczę że się pomyliły, i to nie jej mocz był badany.

I w ogóle się popłakałam :-(
zdrówka dla małej i oby to była pomyłka
hej dziewczynki

ludzie litości co za pogoda, ja chcę WIOSNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:no:

dzięki za pamięć i troskę o Antonia. Doktorka stwierdziła, że osłuchowo nadal jest czysty więc to raczej nie żadna rozwijająca się infekcja. Katar może też być oznaką alergii pokarmowej czemu zresztą wcale się dziwić nie będę bo pojawiło się kilka nowych krostek na buziolce. Dostaliśmy krople do nosa i tyle. A co do kaszlu to możliwe, że od pleśniawek bo podobno ma okropne na końcu języka i aż w gardle. Tu przy wyjściu to sama wszystko ładnie pędzelkowałam, a co się dzieje głebiej to nie wiedziałam. Tak więc dostaliśmy nystatynę do przecierania i picia. Zobaczymy czy pomoże.

Ogólnie wygląda na zdrowego chociaż żółtaczka jeszcze trzyma. No i co najlepsze waży 5150, czyli przez 4 tygodnie przytył 1100 całkiem nieźle jak na dzidziola karmionego tylko piersią.:tak:

Dodam jeszcze, że od dziś zaczęliśmy chustowanie. Wynalazek pierwsza klasa! :-D
zdrówka dla Antosia
Anet ojeje zapalenie płuc, znam ten ból jak dziecko placze na widok igły, oby jak najszybciej to choróbsko poszło precz

reklama
Do góry