reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam wszystkich:-)
a to mój mały przedszkolaczek.....
Zobacz załącznik 331021
Świetny ten Twój przedszkolaczek:tak: Śliczną masz córeczkę;-)

Witam:cool:
Natalka dostała kaszkę "na noc-spokojny sen" i jak nie prześpi całej nocy to zażądam od Bobovity zwrotu gotówki:-p:-p:-p
Misia i jak nocka po kaszce:-)?

witajcie dziewczynki
przepraszam ale nie nadrobię tyle piszecie aja jestem padnięta po tych 2 dniach
wczoraj byłam bliska obłędu jak na termometrze zobaczyłam 39,9 stopni po lekach tmp spadała do 38,5 i zaraz rosła do prawie 40...

dzisiaj tmp poniżej 38 ale za to z wielkim marudzeniem wcale sie nie dziwie bo dziecko jak chore to marudne ale byłam szczęśliwa ze nie ma tak wysokiej temperatury

dodatkowo katar utrudnia spanie co powoduje większe marudzenie ... dzisiaj tez sie pewnie nie wyspie ;-)

dodatkowo Norb ma wieczorne kolki ...

z dobrych wieści to Norbert sie częściej uśmiecha i dzisiaj nawet probował gaworzyć

a teraz dobranoc o juz nosem po klawiaturze suwam
Jejku Karlita współczuję Ci tego choróbska:-( Trzymam kciuki żeby Gabi szybko wyzdrowiała i Ty się trzymaj przede wszystkim;-)

Dzień dobry

jak tak niestety ulewa ale to chyba za krótki czas żeby pozytywne efekty były:eek:ehh już sama nie wiem:-(
Dziś już zaczęliśmy 5 dzień bez kupki u Martynki :no: ostatnio po 7dniach dałam jej czopka który niby działa od razu a u niej zadziałał po ponad 8 godzinach:baffled: ehh
U mnie też były przeboje i z ulewaniem i z kupkami.
Jak zaczęłam dawać Cypriankowi Nan to strasznie po nim ulewał, potem przerzuciliśmy się na Enfamil i z ulewanie było okej, natomiast zaczęły się zaparcia. Kiedy zaczął już jeść dodatkowe posiłki, do tego jakieś jabłuszko, śliwki, to jest w porządku.Czasami się zdarzy, że nie może przez jakiś czas się załatwić, ale to sporadycznie, wtedy żeby się nie męczył dam czopek glicerynowy i od razu pójdzie. No i dostaje także Debridat, na uregulowanie kupek, bo Lactulosum u nas nie pomogło w ogóle. Ale już przynajmniej nie zdarza się tak, że nie robi kupki 5dni:eek:

Madziarka też bym mogła prosić o adres bloga? chętnie poczytam:tak:

Co do leczenia zębów w ciąży... to ja akurat zrobiłam te błąd, że w ciąży nie poszłam do dentysty a konieczne było leczenie kanałowe, natomiast po ciąży już było za późno bo ząb był martwy, na szczęście Pani Doktor uratowała go na tyle, że nie trzeba było wyrywać całkiem, ale portfel zczyścił się zupełnie:szok: co gorsza teraz coś czuję, że znowy w tym samym zębie, albo obok robi się coś niedobrego:crazy:

Pogoda zapowiada się ładna, to wybierzemy się po obiadku z Cypkiem na spacerek:tak:
Ale nie mam pojęcia co dziś zrobić na obiad. Zupełnie brak mi weny:-)
A Wy co robicie?
Pozdrawiam cieplutko

reklama
Witajcie my szykujemy się do śniadanka:tak::tak::tak:piękne słoneczko ciekawe jak na dworze, bo Antuanet mnie wczoraj straszyła prognozami :-:)-:)-:)-(że zimnica(wiatr + mróz) nadchodzi:eek::eek::eek:
Ale my i tak zaraz na dwór ruszamy....

Madziarka jak Juleczek???

A Maksio jak?? edit: już doczytałam super że czuje się już dużo lepiej!!!!!

I Gabrysia??i reszta chorowitków....??

Aluśka u nas Jula po Nanie miała straszne zaparcia....:eek::eek::eek:więc zmieniliśmy na Bebilon...ale dodając Nutriton zaparcia mogą być bo substancja zagęszczająca...więc dostaliśmy lactulozę i super zaparcia skończyły się a Nutriton wstrzymał ulewanie...więc i Wam tego życzymy!!!!

Anaconda super że Maja jest taka dobra....chyba każda mama chciałaby coś takiego usłyszeć....:tak::tak::tak:ale wiesz kochana że to wszystko Twoja zasługa...:tak::tak::tak:

Maltanka wiem widziałam w empiku całą serię stacyjkowa;-);-);-)

Misia no właśnie jak smaczny sen.....moja Jula je do tej pory te kaszki....i zobacz jak spi:-D:-D:-D:-D

Justynka a jak Michaś???

A mi się buźka od rana cieszy bo jutro jedziemy z mężulkiem do Warszawy:laugh2::laugh2::laugh2:w planach Centrum Kopernika i mój ulubiony teatr Komedia...aaaa no i Arkadia:-D:-D:-D:-D

Miłego dzionka

Ostatnia edycja:
witam,my juz po lekarzu...mamy dalej zastrzyki:-(...jeszcze 6,tzn juz 5 zostalo,bo rano w dupsko ieden wziela:sorry2:...ale jest duza poprawa:tak:
Lece cosik natawic na obiad.....

Misia coś pw mi do ciebie nie dochodzi - ciągle jakiś błąd wyskakuje... napisz - może jednak jakiś doszedł :)

Justyna a dawałaś wcześniej marcheweczkę? bo jeśli nie to ja bym teraz przy antybiotykach nowości nie dawała - nie będziesz wiedziała od czego płacze czy brzuszek boli po lekach czy po nowości...

Trzymam kciuki oby choroby Was szybko opuściły!!!!

Anaconda wow... ale masz super córę!!! Julo wie kogo wybiera na partnerki :-)

Madzieńka weź, nawet mi nie mów o wyjazdach... jak ja bym się gdzieś ruszyła... a znowu zapowiada się weekend siedzący w domu...

Dzieciaki - hym.... sama nie wiem Julo nadal kaszle ale w nocy już się nie budził tylko kaszlną i spał dalej... zobaczymy czy inhalacje pomogą. Ale i Nela coś dziś zaczyna pokasływać - niby jeszcze nie dużo ale już coś słychać... ja zwariuję... na serio...

Karlita podsyłam troszkę energii... :-( smutno nam że tutaj nie piszesz co się z Gabi dzieje... ja nadal nic nie wiem :( Mam nadzieję że ot nic poważnego

Sunday dobrze że u was lepiej...

Aluśka oby u malutkiej wszystko się szybciutko unormowało!!!!

Mandziula mówisz że te ciasteczka -oczka pyszne... :-) czekam więc na przepis na kulinarnym :-)

Anet o rany... :-( szkoda małej ale dobrze że jest lepiej...

Idę robić sobie kawusię... i muszę znowu coś dla dzieciaków wymyśleć bo się nudzą a jak się nudzą to marudzą :-)

Ostatnia edycja:
Madzienka zapomnialam pochwalić Juleczke!!!! I Ciebie!!!! Juleczke za zucha przedszkolaka, a Ciebie za super mame, bo wiesz córeczke masz super a to wiadomo kogo zasługa.... Super ja ubralas do fotek, bo foteczki malutkie a Jule widać od razu!!!
anet zdroweczka dla WAS!!!! Trzyma was i trzyma!!!
Madziarka fajnie ze u Jula lepiej ale mniej fajnie ze u Neli gorzej...masz sie z tymi chorobami... ale jestes dzielna wiec przetrwasz a potem wszystkie te dni dzieciaczki Ci wynagrodzą, NIECH TYLKO DO NAS WIOSNA PRZYJDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anetko zdróweczka dla Was....i wytrwałości w tych zastrzykach...

Sunday dziękuję;-)

Madziarka jedziesz ze mną??jakoś Cię przemycimy:-D:-D:-D:-D
zdróweczka dla Jula i dla Nelci....dzwonilas do lekarza???

My po śniadanku zmykamy na dwór:tak::tak::tak:

aaaaaa Karlita i ja przyłączam się do apelu Madziarki....

Ostatnia edycja:
Witajcie;-)
Anet trzymajcie się szkoda ze kontynuacja zastrzyków ale dobrze ze widać poprawę
Dzieciaki - hym.... sama nie wiem Julo nadal kaszle ale w nocy już się nie budził tylko kaszlną i spał dalej... zobaczymy czy inhalacje pomogą. Ale i Nela coś dziś zaczyna pokasływać - niby jeszcze nie dużo ale już coś słychać... ja zwariuję... na serio...
Niech moc będzie z Tobą bo wyobrażam sobie że jest ciężko mieć ciagle jakieś dziecko chore miejmy nadzieję ze Nelci nie dopadnie nic więcej a Julowie już przechodzi:tak:
Mi się szykuje miły weekend, znaczy sobota. M ma wolne :-), to pewnie będziemy się byczyć. I może wspólny spacerek w końcu :tak:
Ja też zawsze czekam na weekendowe spacerowanie z M:zawstydzona/y:

Witam z rana :-):-):-)
Na wieczór jedziemy do mojej mamy więc znowu zniknę na weekend :tak::tak:
Wczoraj było zebranie w przedszkolu takie podsumowujące umiejętności dzieci i były wyszczególnione te dotyczące higieny osobistej, ubierania się, tego jak dziecko zachowuje się w grupie, co potrafi no i pani powiedziała ze Maja jest najlepsza w grupie, tych podpunktów były 3 strony A4 i chyba tylko Maja miała 3 minusy, nawet nie wiecie jak super się czułam gdy przy wszystkich rodzicach pani tak zachwalała Maję, ze wszystko potrafi co należy :tak::tak: oby tak dalej to i w szkole nie będzie z nią większych problemów :tak::tak:
Gon1a Maja jest rocznikiem który przymusowo za rok idzie do pierwszej klasy :tak::tak: ja nie mam wyboru czy ją poślę wcześniej czy nie, teraz tylko albo zostanie w zerówce przedszkolnej albo już szkolnej, ale ja już zdecydowałam że nadal będzie chodziła tu gdzie teraz :tak::tak:
Marz oby wizyta u dentysty była bezbolesna No i gratulacje dla Mateuszka za odpieluchowanie :tak::tak::tak:
No i doczytałam że 2 kanałowce cię czekają - oj nie zazdroszczę :no::no:
Talia super że już nie musicie chodzić na rehabilitację :tak::tak:
Wczoraj na zebraniu była też pani logopeda i mówiła właśnie że jak za bardzo się chce nauczyć dziecka prawidłowej wymowy to nieraz jeszcze gorzej wychodzi niż jakby się je zostawiło samo i poczekało na rozwój wydarzeń, to a propo tego jak pisałaś ze też niektórzy lekarze mówili że niepotrzebnie rehabilitujesz Gabrysię
I mam do ciebie pytanie, jak się jedzie przez Puławy do Radomia przez stary most to tam na tej głównej ulicy po lewo jest taki duży sklep z ubraniami dla dzieciaków, chyba coś pisze texmarket czy jakoś tak, czy warto tam zajechać? Jest coś taniej?
Po pierwsze gratuluję zdolnej córeńki:tak:Pięknie tak posłuchać nie:-p?
Co do tego sklepu to jak jest promocja to można kupić coś taniej są tam różne ciuchy i dla dzieci i dla dorosłych, wstąp i sama się przekonaj bo z cenami to różnie zależy do czego porównujesz. a do nas warto zajechać tyle że u nas chyba katar się wykluwa i nie wiem czy nie rozsiewamy tego rumienia:sorry:
madzienka super twoja julcia wygląda, przedszkolak z niej wyśmienity

karlita super ze norbercik już tak goni w rozwoju do przodu, z Gabi zycze żeby nie powtarzały się atkie temperatury i zdrówko jej wróciło

Ja obudziłam się z dumą bo Gabi przespała nockę wstałam dać jej tylko smoka i nawet zasneła bez jedzonka, od razu są efekty jak dziecko ładnie w dzień zjadło. Niestety zaraz zwęczyłam u niej początki kataru, wszystko wskazuje na to ze jutro będzie jej na całego z noska ciekło:no: no i obawiam się ze ten rumień może się uaktywnić:eek: Oj trzymajcie kciuki żeby się tak nie stało. na weekend przyjeżdża moja siostra i mąż Z siostry gabi chrzesny bedziemy mieć troszkę gosci i tak dumam jakie ciasto upiec a właściwie czy sie odważyc bo ja kompletnie nie piekę i muszę mieć cos prostego zeby mi wyszło żebym się nie zniechecił na przysłość. moze jakieś jogurtowe wynajdę

reklama
witam ja po porannej wizycie u logopedy
jesli chodzi o mowe to nie u kazdego przychodzi ona z wiekiem, wczoraj rozmawialam z facetem w przychodni, dziecko ma 5 lat i niewiele mowi dopiero co zaczeli chodzic do tej samej logopedki co my, wydaje mi sie jak 4, 5-latek zle lub wcale nie mowi to trzeba szukac pomocy u specjalisty
anaconda no własnie ponoc nasze panny wcale nie beda musialy isc za rok do 1 klasy, tak mi w przedszkolu powiedziała P. dyrektor i tak dzieci przechodza test w poradni, na razie sie tym nie martwie a Asik najwyzej 2 lata pochodzi do 0, teraz ponoc w 0 nie beda uczyc liter tak jak kiedys tylko w 1 klasie
byłam wczoraj w leclercu chcialam Asi kupic kurteczke ale najwiekszy rozmiar 104/110 troche za mały a ludzi full, ja najbardzije ostatnio lubie paczki z leclerca, sa niedrogie i czasami maj duzo marmolady
madzienka Julka przedszkolak pierwsza klasa, faktycznie sie wyróznia posród dzieciaczków, fajnie wygląda
anet zdrówka dla Karolci oby to juz koniec chorób u Ciebie w domciu
madziara pliss daj namiary na bloga poczytamy troche
aneta widze ze wizyta na basenie udana
justyna wspołczuje nocki oby jak najszybciej było lepiej

Do góry