reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Dzień dobry

aluśka jak Martynka z ulewanie?? Lepiej po tym zagęszczaczu?? My dodajemy do każdego mleczka kleik ryżowy.
jak tak niestety ulewa ale to chyba za krótki czas żeby pozytywne efekty były:eek:ehh już sama nie wiem:-(
Dziś już zaczęliśmy 5 dzień bez kupki u Martynki :no: ostatnio po 7dniach dałam jej czopka który niby działa od razu a u niej zadziałał po ponad 8 godzinach:baffled: ehh

reklama
Witam i ja z ranka,

zaraz muszę biec robić śniadanko bo moje dzieciaki chyba głodne bo po półkach buszują :-)

Aluśka te akurat kupiłam w empiku - bo mi wpadły pod rękę.. :-) na allegro też są ale przesyłka jest droższa niż te oczka...

Zajrzę później po śniadanku... z kawusią :-)

anaconda ale masz zdolną córeczkę :tak: i miłego weekendu u mamy :tak:

aluska ja dawałam Justysi taki syrop na zaparcia, nam nie pomógł, ale może wam akurat, bo też potrafiła nie załatwiać się przez kilka dni. No ale potem jak narobiła to cała brudna była :-D. U nas czopek działał po kilku minutach. A z kupami wszystko się unormowało jak zaczęła jeść stałe posiłki :tak:

Witam!
U nas noc kiepska. Od 23 Michał spał z nami, każda próba odłożenia do łóżeczka kończyła się płaczem. Co godzinę zmieniałam pierś i tak do rana. Jeszcze cztery razy zmieniałam pieluchę i w tym były trzy kupy:no:. Nie wiem dlaczego on tak źle śpi czy to po lekach tak ma czy może nie najada się na noc, sama nie wiem. Dałam mu teraz marchewkę to nawet buzi nie chciał otwierać. I widzę że niezły dzień mi się zapowiada:crazy:

Talia super Gabi wczoraj jadła oby tak było dalej:tak:
Madzienko Julia świetnie czuje się w przedszkolu:tak:
Misia i jak nocka Wam minęła na nowej kaszce?
Karlita biedna Gabi z tą gorączką:no:, trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie.I oby kolki u Norberta raz dwa minęły
Anaconda gratuluję zdolnej córeczki:tak::-)
Maltanka to świetnie że zakupy udane i bez kolejkowe:-D
Aluśka trzymam kciuki żeby zagęstnik zadziałał na ulewanie:tak::tak:
Emilko udanego wypieku:-):-)
Madziarko blog świetny a dzieciaczki cudne:tak::tak::-):-)

no i koniec pisania bo 4 kupa nadeszła:wściekła/y:

Anaconda gratuluję tak zdolnej córeczki:tak::tak:
Madziara wielkie dzięki :-)
A jak tam ze zdrówkiem u Was, inhalacje pomogły?
Emilia1983 pamiętasz może nazwe tego syropu?:sorry:

Aluśka na kupki to syropek Lactulosum, Duphalac :tak::tak::tak: Maja też miała problemy z kupką i potrafiła 2 tyg nie robić ale nam pediatra mówiła ze jak dziecko karmione piersią to może tak być, tylko twoja Martynka chyba to nie tylko piersią karmiona :confused2::confused2:

aluska no właśnie to ten syrop co napisała anaconda, ten pierwszy :tak:

Justynka te kupki częste to może po antybiotyku, a kiedy idziecie na kontrolę??

witam z rana Hubert siedzi nad ciastoliną a ja z kawką:tak:

madzienka wczoraj w realu widziałam książeczki ze stacyjkowa miałam ochotę kupić coś takiego jak opowiadania, ale cienkie te książeczki i za 40 zł:eek::eek::eek:

justyna
a próbowałaś mu dawać mleko mod na noc? może faktycznie się nie najada?

misia i jak bobovita się sprawdziła:-D gg od ciebie dostałam :tak: to ja nie wiem co się dzieje:eek:

karlita zdrówka dla was, a co się stało że taka temperatura?

Karlita zdróweczka dla Gabi...od wczoraj trzymamy kciuki...bo oczywiście na FB doczytałam co u Was:eek:

:eek::eek::eek: no właśnie:confused2:

emilia jakie ciastka robisz?

Justyna współczuję nocki:confused::confused: pewnie te kupki tak często ma przez te leki co bierze:sorry:
Aluśka na kupki to syropek Lactulosum, Duphalac :tak::tak::tak: Maja też miała problemy z kupką i potrafiła 2 tyg nie robić ale nam pediatra mówiła ze jak dziecko karmione piersią to może tak być, tylko twoja Martynka chyba to nie tylko piersią karmiona :confused2::confused2:
niestety nie tylko piersią :-( dokarmiana jest Nan-em Pro 1:sorry:
Amandę rok karmilam piersią i żadnych takich ekscesów kupkowych nie bylo moze raz sie zdarzyło ze kupki w dzień nie było a tak do tej pory codziennie cos jest:sorry:

zmykam na śniadanie :cool:

reklama
Witamy sie i my, ja juz po sniadanku a Maks meczy kanapeczki bo nie ma czasu na jedzenie-pracuje od rana przy ciastolinie.
Ja zaraz pranie wywieszam, jejku ja ja juz chce sloneczka i ciepelka, na balkonie by wszystko mi wyschlo i pieknie pachnialo... a tu sie kisi w domu :-(
Maksio w nocy katar zaktany nos,ale w sumie przespal nocke w miare spokojnie, nie bylo przypadków łazienkowych, dzisiaj normalnie dokazuje i juz w koncu katarek jest do wydmuchania i naszczescie umie wydmuchac:-)
A to zeby nie dzwonic do lekarza utwierdzilo mnie jeszcze wczoraj wieczorem dokazywal jakby wypil redbulla, nalozyl sobie recznik na ramiona i był bohaterem i do 21 biegał do Wojtku ;-) az na sile go wzielam do łóżka. Ma dziecko wyobraźnię!!!

anaconda super!!! gratuluje córci!!! ależ wczoraj musialas urosnąc z dumy jak slyszalas tyle pochwał, oby tak dalej Majeczko!!!!
Znowu wybywacie na wekend?hehe od wekendu do wekendu...
talia to prawda,że etat z karty jest mniejszy niz z kodeksu ale uwierz mi ze nie da sie wytzrymać codziennie po 8 min godzin z 20dzieciakow, wie jak ja jestem czasem 4 czasem 8 to mam głowę kwadratową, a poza tym przez caly czas mowisz miec oczy dookoła głowy, zeby nie było takich wypadków o jakich czasem pisze Wam....
maltanka noo takie sklepy wieczorami sa ekstra, ja kiedys bylam w tesco i normalnie mozna na rowerze jezdzic ;-)
Justyna współczuje nocki, jesli to po lekach to moze skonsutuj to z lekarzem bo moze u maluszka sa jakies skutki uboczne... ZDROWKA!!!!
karlita kochana wspołczuje ostatnich dni!!! ZDROWKA dla Gabi i niech to chorobsko idzie sobie szybko od was!!! Fajnie ze Norbercik sie trzyma!!!:-)

Do góry