reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Witam wszystkie mamusie i gratuluję Wam dobrych wieści i po cichutku zazdroszczę znającym już płeć;-)
Ja taką szansę podejrzewam będę miała dopiero w 20 tygodniu na IIprenatalnym, czyli gdzieś na początku kwietnia.
I podobnie jak dziewczyny nie na każdej wizycie mam USG, ale serduszka będziemy słuchać zawsze.
Będę podczytywać Wasze dobre nowiny z wizyt i czekać na swoją mam 7 marca:)

A swoja drogą to chłopaków tu zatrzęsienie, to dobrze, ja tam nigdy nie narzekałam obracając się wśród męskiej płci:)

reklama
ja też podłączam się do nisko-ciśnieniówek:-) zawsze miałam 90/60 a ostanio 90/50 :szok: ale jak się stresuję przed usg to jak pielęgniarka mierzy to mam 115/70:-).Teraz już się tak nie będe stresowała przed usg bo odkąd puka do mnie dzidzia to wiem ,że wszystko jest O.K
agulala GRATULACJE!!!!!CÓRECZKI!!!!!

Ostatnia edycja:
Po wizycie:)
Pomimo licznych przeczuć otoczenia wobec płuci mojego malenstwa i mojej intuicji okazuje sie że w brzuszku nie ma córeczka a koljeny na sierpień SYNEK-Mikołaj :)
Maluch jest przeuroczy :) Lezał bokiem i ginka choc dostrzegała siusiak nie miała nam go jak pokazać ale troche ponaciskała mi na brzuch i mlody pieknie pokazał co ma miedzy nogami. Pytalam czy to co widzimy moze okazac sie pepowina-powiedzila ze jej zdaniem nie, gdyby to byla pepoina bylby troszke inny kolor/odcien
Przy okazji wszytsko zostało dokladnie pomierzone: brzuszek, główka, serduszko, zoładek, nerki itd. wszytsko w jk najlepszym porzadku i z wymiarow wychodził dokladnie taki dzien ciazy jak byc powinien czyli 16t3d.
Mały wazy 158g :)

agulala- gratuluje córeczki :)

DEVI GRATULACJE WIELKIE, KOLEJNY MAMUSI SYNEK ROŚNIE
509.gif

Ostatnia edycja:
My sie wyłamujemy :) bedzie NADIA!!!!!!! HURAAA!!!!:-D:-)
Pan doktor pomierzyl wszystko dokladnie i wymiary sa idealne. Mała waży 230 gram i ma około 18cm długosci, wszystko jest w najlepszym porządku. Termin mi sie troszke przesunał (na 04.08). Gwiazdeczka nam pomachala ślicznie ale dziwne bylo jednoczesnie widziec ją i czuć kopniaki :D.
Ciśnienie mi sie unormowalo wyniki badań ok. Jedyny problem to masakryczna grzybica ktora na poprzednie leki wogole nie zareagowała :( teraz dostalam recepte na jakas masc ktora 50 zl kosztuje.
Ale to wszystko nie wazne, wazne ze mloda zdrowa :)
devi - gratuluje syneczka :)

Devi - gratuluję syneczka ! jest słodki!
Ewa K. - gratuluję córeczki! (i sama liczę na dziewczynkę) :-)

Cieszę się bardzo,że wizyty się Wam udały i ,że wszystko jest w porządku z dzieciaczkami :-):-)

reklama
Devi, ach intuicja mnie znowu myliła;-) Gratuluję synka:-)
Ewa, gratuluję córci:-)
Agulalula, Tobie również gratuluję córeczki:-) Widzę, że na BB coraz ich więcej;-)
Moja mama przyniosła dzisiaj detektor tętna i ciężko było cokolwiek wysłuchać, ale przez chwilę słyszałam tętno, więc się uspokoiłam.
W czwartek mam wizytę i mam nadzieję, że też poznam już płeć:-)

Ostatnia edycja:
Do góry